Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Έργα Μεταφοράς νερών Αχελώου: Η μόνη λύση για την Θεσσαλία για αποτροπή Σαχαροποίησης κάμπου και απογείωση ορεινής Αργιθέας !!!

Στα …Βουνά οι λύσεις για προστασία και ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας - Ανοιχτή Επιστολή: Να αφεθούν απερίσπαστα τα στελέχη της ΔΤΕ Καρδίτσας για έργα οδικής ασφάλειας - Συντήρησης Δρόμων - Σταθερό οικονομικό όφελος έχουν οι οικιακοί καταναλωτές στις περιοχές εγκατάστασης αιολικών πάρκων - Όψιμοι πανηγυρισμοί για Φράγμα-Λίμνη Σμοκόβου! Για το φράγμα Μεσοχώρας Τρικάλων - του Μουζακίου και της Συκιάς Καρδίτσας: ΟΥΔΕΝ - Έργα Μεταφοράς νερών Αχελώου: Η μόνη λύση για την Θεσσαλία για αποτροπή Σαχαροποίησης κάμπου και απογείωση ορεινής Αργιθέας !!! - «Κλείδωσε» η χρηματοδότηση για άσφαλτο στα Ρόγκια - Όρια Ν. Ευρυτανίας και Στέγαστρο Μ. Σκάλα - Οι νέοι Κοινοτάρχες ας μεριμνήσουν για οδοντιατρική περίθαλψη παιδιών - γυναικών - υπερηλίκων - Τακτική Συγκοινωνία στα Ορεινά: Πότε το ΔΣ ΚΤΕΛ Καρδίτσας - Η αρμόδια Αντιπεριφέρεια και η Δημοτική Αρχή Αργιθέας θα απαντήσουν; - Η 8η Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα για τις Γυναίκες δεν θα γιορταστεί φέτος - 80 ημέρες έως 31-12-23: Πώς θα πορευθεί η πληγωμένη Θεσσαλία χωρίς ισχυρή περιφερειακή ηγεσία; - Η Θεσσαλία ξανά στο προσκήνιο - Ισότιμος Εταίρος στο Σχέδιο Ανασυγκρότησης - Ανθεκτικότητας! - Δ. Παπακώστας: Οι ελεύθεροι Θεσσαλοί δεν πείθονται από απερχόμενο περιφερειάρχη - Κυριακή ψηφίζουν αλλαγή - νέα αρχή! - Θεσσαλία: Θέλουμε πρόοδο - ασφάλεια και νέα Ηγεσία στην Περιφέρεια με Γνώση - Ενότητα - Η κάλπη περιφερειακών αιρετών κρύβει εκπλήξεις στις 8-10-23 για το μέλλον της Θεσσαλίας & Θεσσαλών! - Δημήτρης Παπακώστας: Αναμόρφωση συστήματος Διακυβέρνησης Δήμων - Περιφερειών - «Θέατρο παραλόγου» με τη γέφυρα «Αργύρη» - Σωστά ενεργεί το Υπουργείο Υποδομών: Σύγχρονη Γέφυρα ΤΩΡΑ στον άξονα προς Άρτα - όχι πτυσσόμενη προσωρινή Μπέλευ - Δημήτρης Παπακώστας: Οι Αργιθεάτες ανά τη Θεσσαλία αξίζουν την φροντίδα και του ορεινού Δήμου Αργιθέας, της πατρίδας τους! - Έξι 24ωρα (150 ώρες) ως την e-κατάθεση ψηφοδελτίων ενόψει τοπικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023 - Στροφή κατοίκων πόλεων για διακοπές στα ορεινά! - Έργα Ασφάλτου από ΤΕΚ ΑΕ στην επαρχιακή οδό 9 «Βραγκιανά (διασταύρωση) - Β' Μάραθο - Λίμνη - ΙΜ Σπηλιάς» απαιτείται ... θαύμα!!! - Τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΕ Καρδίτσας εκφράζουν οι ακραίες θέσεις για έργα ΑΠΕ του ‘Υπευθύνου’ Περιβάλλοντος; - Τις πταίει; Για μη παραγωγή έργων στον ορεινό Δήμο Αργιθέας; - Περιφερειακός σύμβουλος Πλειοψηφίας αποχωρεί λόγω απαρχαιωμένου οδικού δικτύου στο Πήλιο - Δημήτρης Παπακώστας

Έργα Μεταφοράς νερών Αχελώου: Η μόνη λύση για την Θεσσαλία για αποτροπή Σαχαροποίησης κάμπου και απογείωση ορεινής Αργιθέας !!!

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας


«Βγαίνει από το συρτάρι για μία ακόμη φορά η εκτροπή (μέρους) νερών Αχελώου ποταμού» γράφει σήμερα έγκυρη αθηναϊκή εφημερίδα.

• Το Υπουργείο Περιβάλλοντος μελετά να συμπεριληφθεί στο Σχέδιο Διαχείρισης Υδάτων της Θεσσαλίας, η «μερική εκτροπή» – η αξιοποίηση δηλαδή ήδη ημιτελών έργων στην Συκιά Αργιθέας και σήραγγα Αγορασιάς / Δρακότρυπας – ως απαραίτητο και αναγκαιότατο έργο για την κάλυψη μέρους του Υδατικού Ελλείμματος, που ταλανίζει την παραγωγικότερη περιφέρεια της Χώρας, τον στυλοβάτη της διατροφικής επάρκειας εκατομμυρίων Ελλήνων – Τουριστών – Μεταναστών.

•• Χωρίς μεταφορά ορισμένης και λελογισμένης ποσότητας νερού που περισσεύει στην δυτική λεκάνη προς την ελλειμματική λεκάνη Πηνειού, η Θεσσαλία θα οδηγείται σε… αργό θάνατο και μαρασμό.

••• Η ορεινή Αργιθέα και η κοιλάδα Αχελώου ποταμού μετατρέπεται στην… ‘χρυσοτόκο όρνιθα’ για ολόκληρο τον Θεσσαλικό κάμπο από «πτωχό και παραπεταμένο συγγενή», που οι… αστοί αποφεύγουν να ανταμώσουν!

@ Τα «νέα έργα Αχελώου» με την μετρημένη λελογισμένη ποσότητα μεταφοράς νερών – maximum 250 εκατομμύρια κυβικά μέτρα από αρχικά 1.250.000 κ.Ε – παύουν να θεωρούνται ως ‘φαραωνικά’, όπως κόμματα και οικολογικές οργανώσεις χαρακτήριζαν από το μακρινό 1985, που άρχισε να συζητείται και εξαγγέλθηκε.

@ Δεν υπάρχει πλέον σοβαρός λόγος και τεκμηριωμένο επιχείρημα εναντίωσης από τους γείτονες Αιτωλ/νίας – όπου έχουν γίνει τέσσερα φράγματα επί του Αχελώου ποταμού !!!
^ Κρεμαστά – Καστράκι – Στράτο (2).

@ Το σημείο «Μηδέν» πλέον για την νέα οπτική των αναγκαίων μεγάλων έργων αειφορίας της Θεσσαλίας και για ολόκληρη την εθνική οικονομία είναι: Οι πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2023 και η κλιματική κρίση που ήδη βρίσκεται ΕΔΩ… Η μείζων τραγική καταστροφή που ζουν οι Θεσσαλοί …

@ Τα κόμματα καλούνται να αναθεωρήσουν θέσεις τους και να προσαρμοστούν στα νέα αμείλικτα Δεδομένα.
^ Ιδίως εκείνα που αντιδρούσαν: ΣΥΡΙΖΑ – Οικολόγοι – Φορείς Τοπικοί Αιτωλίας.
^ Τα κόμματα ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΚΚΕ ήδη συμφωνούν καταρχήν για τα Σχέδια Μεταφοράς Νερών από Δυτική Λεκάνη.

@ Δεν καλύπτεται το υδατικό έλλειμμα χωρίς την μετρήσιμη και ελεγχόμενη μεταφορά νερών προς τον απειλούμενο με ξηρασία και Σαχαροποίηση Θεσσαλικό Κάμπο …
^ Επίσης και οι θεσμοί της ΕΕ – τα ανώτατα Δικαστήρια οφείλουν να προσαρμόσουν απόψεις και αποφάσεις τους στα παραπάνω.

••• Η ορεινή Αργιθέα έχει υποστεί επί δεκαετίες τις καταστροφές εξαιτίας της μη έγκαιρης και τεχνικά άρτιας ολοκλήρωσης των Ημιτελών – Παρατημένων Έργων από το 2008, στο περιβάλλον και οδικά δίκτυα (κεντρικό άξονα προς Δυτική Αργιθέα – Άρτα), στο τοπικό εισόδημα και ανάπτυξη της.

@ Επικίνδυνη βατότητα, οδικές σήραγγες Συκιάς χωρίς επένδυση, χωρίς σήμανση και πλέγματα, προφράγματα Συκιάς διαλυμένα.

^ Μονάχα με την χρηματοδότηση του νέου Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας, στο οποίο θα συμπεριλαμβάνεται η μερική μεταφορά νερών από Φράγμα Συκιάς Αργιθέας, θα στραφεί το έμπρακτο ενδιαφέρον των Κυβερνήσεων και ΕΕ, των ισχυρών Επενδυτών – καθότι θα απαιτηθούν έργα ΣΔΙΤ – προς την υπό ερήμωση και φτωχοποίηση ορεινή πατρίδα μας και θα προχωρήσουν Μεγάλα Έργα, όπως:

1. Οδική Σήραγγα Τυμπάνου, που θα σπάσει τους φυσικούς φραγμούς της απρόσιτης οροσειράς και θα συνδέσει κοινότητες Αργιθέας με αστικά κέντρα, την Θεσσαλία με Ήπειρο – Δυτική και Στερεά Ελλάδα !

2. Νέες αειφορικές επενδύσεις (νέο υπό σχεδιασμό υδροηλεκτρικό στην λιμνοκοιλάδα Αχελώου/Αυλακίου) – Τουριστικά καταλύματα – νέου τύπου Αγροκτηνοτροφικές επιχειρήσεις κα).

3. Δημογραφική αναστροφή και τακτική συγκοινωνία.

@ «Οι καιροί ου Μενετοί»!!!

^ Η Ανασυγκρότηση της ισχυρής Θεσσαλίας θα έρθει μονάχα από την Αξιοποίηση Φυσικού Πλούτου Ορεινής Αργιθέας – Κοιλάδας Αχελώου !

^ Γιαυτό χρήσιμο είναι Επικεφαλής στον Νέο Κρατικό Οργανισμό Θεσσαλίας να τεθεί ισχυρό ικανό Πολιτικό Πρόσωπο !

@ Ήγγικεν η μεγάλη ΩΡΑ για την Νέα Παραγωγική και με Ισόρροπη Ανάπτυξη Θεσσαλία !!!

^ Τα κόμματα – οι κοινοβουλευτικοί ας σηκώσουν το… χέρι τους !

^ Να ξέρουμε και οι Θεσσαλοί, ποιοι και πόσοι στηρίζουν έμπρακτα – όχι στα παχιά λόγια – τα συμφέροντα τους, το μέλλον !!!

^ Αρκετά παιχνίδια… παίχτηκαν σε βάρος της ορεινής πατρίδας μας.

Δημήτρης Παπακώστας 29-11-23
Δήμαρχος Αχελώου Θεσσαλίας 1999-2006
Total
0
Shares
Previous Article
Χριστούγεννα σε παγωμένη εκκλησία θα γιορτάσουν οι πλημμυροπαθείς στην Αστρίτσα Καρδίτσας

Χριστούγεννα σε παγωμένη εκκλησία θα γιορτάσουν οι πλημμυροπαθείς στην Αστρίτσα Καρδίτσας

Next Article
Ξεκινά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η κατασκευή τεσσάρων κυκλικών κόμβων στην επ. οδό Λάρισας - Καρδίτσας

Ξεκινά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η κατασκευή τεσσάρων κυκλικών κόμβων στην επ. οδό Λάρισας - Καρδίτσας

Related Posts