Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Έργα διαδημοτικής σημασίας Μουζακίου – Λίμνης Πλαστήρα τέθηκαν στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας

Agorastos Stathis Nanos

Από τους δημάρχους Μουζακίου κ. Φ. Στάθη και Λίμνης Πλαστήρα κ. Π. Νάνο

 Σε συνέχεια της διαδημοτικής συνεργασίας που αποφάσισαν πρόσφατα οι Δήμοι Λίμνης Πλαστήρα και Μουζακίου, οι δήμαρχοι Φάνης Στάθης και Παναγιώτης Νάνος επισκέφθηκαν (4/11) τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας.

 Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και ο κ. Αγοραστός κατανόησε τη σπουδαιότητα των προτεινόμενων έργων, ενώ εξέφρασε τη βούληση για την υλοποίησή τους.

 Ως σημαντικότερο θέμα τέθηκε η επιτάχυνση της β’ φάσης του δρόμου Τρίκαλα – Μουζάκι – Λίμνη Πλαστήρα, δεδομένης της ανάθεσης του έργου της α φάσης. Οι δήμαρχοι ζήτησαν την άμεση ένταξη του υπόλοιπου τμήματος του έργου στον προγραμματισμό, έτσι ώστε με την ολοκλήρωση της α’ φάσης, να αρχίσουν διαδικασίες δημοπράτησης της β’ φάσης του σπουδαίου αυτού έργου. Ο κ. Αγοραστός συμφώνησε με τη σημασία της ταχύτητας υλοποίησης του έργου και είπε ότι θα αναζητηθούν οι αναγκαίοι πόροι.

 Το δεύτερο θέμα που τέθηκε είναι η διαδημοτική συνεργασία για κοινή επεξεργασία των λυμάτων στο Βιολογικό του Μουζακίου. Η επιλογή αυτή έχει πολλαπλά θετικά αποτελέσματα και για τους δύο δήμους. Το σημαντικότερο είναι ότι θα πέσει στο μισό το κόστος λειτουργίας με άμεσα κερδισμένους τους δημότες και κατόχους ακινήτων, αφού θα είναι μειωμένα τα τέλη αποχέτευσης. Στον περιφερειάρχη οι δήμαρχοι ανέφεραν ότι δρομολογήθηκαν μελέτες για την προετοιμασία του έργου και με την ολοκλήρωση αυτών θα ζητήσουν ανάλογη χρηματοδότηση.

 Επίσης συζητήθηκαν θέματα τουριστικής ανάπτυξης και συγκεκριμένα της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης.

 Τέλος, από τους δημάρχους τέθηκε το σοβαρό θέμα των αιολικών πάρκων στα Άγραφα. Αν και οι εργασίες άρχισαν στο έδαφος της Ευρυτανίας που δεν μπορούν να επέμβουν οι υπηρεσίες της Θεσσαλίας, οι δήμαρχοι ενημέρωσαν τον περιφερειάρχη για τις επιπτώσεις που θα έχουν αυτά στο Περιβάλλον και την Κοινωνία των ορεινών κοινοτήτων.




Total
0
Shares
Previous Article
egainia kentrou Mouzaki

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στα εγκαίνια του Κέντρου Κοινότητας στο Μουζάκι:

Next Article
astynomia

Συνελήφθησαν τρία άτομα στο Μουζάκι Καρδίτσας, κατηγορούμενα για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων

Related Posts