Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Έργα Αποκατάστασης στη Θεσσαλία: Περιοδεία του Ν. Ταχιάου στις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας, Λάρισας και Τρικάλων 

Taxiaxos Kouretas

Έργα Αποκατάστασης στη Θεσσαλία: Περιοδεία του Ν. Ταχιάου στις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας, Λάρισας και Τρικάλων 

Στις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας, Λάρισας και Τρικάλων περιόδευσε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών αρμόδιος για τις Υποδομές, Νίκος Ταχιάος, στο πλαίσιο των συναντήσεων εργασίας, τις οποίες πραγματοποιεί με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Θεσσαλίας.

Οι επισκέψεις του Υφυπουργού έχουν ως στόχο να οριστικοποιήσουν, με τη συμβολή  των τοπικών φορέων, το πρόγραμμα των έργων αποκατάστασης στη Θεσσαλία, με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των τευχών δημοπράτησης των διαγωνισμών, στο τέλος του τρέχοντος μηνός.

Ειδικότερα, ο σχεδιασμός του Υπουργείου προβλέπει την ανάθεση συμβάσεων με αντικείμενο την αποκατάσταση των δημόσιων υποδομών στις πληγείσες περιοχές από τα φαινόμενα «Daniel» και «Elias».  Ο στόχος που έχει τεθεί είναι οι συγκεκριμένες συμβασιοποιήσεις να έχουν ολοκληρωθεί στα τέλη του ερχόμενου Ιουνίου, προκειμένου να εγκατασταθούν τα πρώτα εργοτάξια και να υλοποιηθούν το ταχύτερο δυνατόν οι  μεγάλες παρεμβάσεις που είναι απαραίτητες για να επανέλθει  η κανονικότητα στις ζωές των κατοίκων.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του Υφυπουργού Νίκου Ταχιάου,  ο οποίος συνοδευόταν  από κλιμάκιο συνεργατών μηχανικών, συμβούλων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτριο Κουρέτα,  τον οποίον ο Υφυπουργός ενημέρωσε για τον σχεδιασμό,  σημειώνοντας ότι οι παρεμβάσεις που αναλαμβάνει να υλοποιήσει  το Υπουργείο είναι οριστικού χαρακτήρα και αφορούν αποκλειστικά στα έργα υποδομής που υπέστησαν ζημιές από τα δύο καιρικά φαινόμενα.

Αντίστοιχα, για την οριστικοποίηση του προγράμματος αποκαταστάσεων στη Θεσσαλία πραγματοποιήθηκαν και επιμέρους συναντήσεις εργασίας στους Δήμους των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων με τη συμμετοχή των Δημάρχων, αλλά και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

-Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας: Δήμαρχος Ζαγοράς-Πηλίου, Κώστας Καραγεωργίου, Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου, Μιχαήλ Μιτζικός, Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, Δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης και Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Δημήτρης Νασίκας.

-Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας:  Δήμαρχος Λαρισαίων, Θανάσης Μαμάκος, Δήμαρχος Φαρσάλων, Μάκης Εσκίογλου,  Δήμαρχος Κιλιλέρ, Θανάσης Νασιακόπουλος, Δήμαρχος Αγιάς, Αντώνης Γκουντάρας, Δήμαρχος Τυρνάβου, Στέλιος Τσικριτσής, Δήμαρχος Ελασσόνας, Νίκος Γάτσας και Δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης.

-Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων: Δήμαρχος Φαρκαδόνας, Σπύρος Αγνάντης, Δήμαρχος Μετεώρων, Λευτέρης Αβραμόπουλος, Δήμαρχος Πύλης, Κώστας Μαράβας και Δήμαρχος Τρικκαίων,  Νικόλαος Σακκάς.

Στη διάρκεια της περιοδείας, ο Υφυπουργός και το κλιμάκιο που τον συνόδευε, επισκέφθηκαν, μεταξύ άλλων, πληγέντα έργα υποδομής τα οποία αποτελούν προτεραιότητες των Δήμων, όπως η γέφυρα της Αγίας Παρασκευής στα Τέμπη.

Σημειώνεται ότι αύριο, Τρίτη 12 Μαρτίου, το κλιμάκιο του Υπουργείου, υπό τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Νίκο Ταχιάο, θα επανέλθει στην περιοχή προκειμένου να συνεχίσει τις συναντήσεις εργασίας στην περιοχή της Καρδίτσας.
Total
0
Shares
Previous Article
Ουσιαστική σύσκεψη εργασίας Σακκά – Ταχιάου για τα αναγκαία έργα μετά τις πλημμύρες

Ουσιαστική σύσκεψη εργασίας Σακκά – Ταχιάου για τα αναγκαία έργα μετά τις πλημμύρες

Next Article
Επίσκεψη μαθητών/τριων στην Έκθεση λαϊκής τέχνης ΑΡΓΙΘΕΑΣ του Συλλόγου Αργιθεατών Τρικάλων

Επίσκεψη μαθητών/τριων στην Έκθεση λαϊκής τέχνης ΑΡΓΙΘΕΑΣ του Συλλόγου Αργιθεατών Τρικάλων

Related Posts

Δ. Τρικκαίων - Gilead Sciences Ελλάς: Συνάντηση και ευχαριστίες για τη μεγάλη προσφορά της εταιρείας σε πλημμυροπαθείς
Διαβάστε περισσότερα

Δ. Τρικκαίων – Gilead Sciences Ελλάς: Συνάντηση και ευχαριστίες για τη μεγάλη προσφορά της εταιρείας σε πλημμυροπαθείς

Ο κ. Σακκάς αναφέρθηκε και περιέγραψε αναλυτικά, ολόκληρο το φάσμα των ενεργειών, δράσεων, πρωτοβουλιών, συνεργασιών και έργων