Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Έργα ανάπλασης και αποχέτευσης όμβριων στην Αλόννησο από την Περιφέρεια Θεσσαλίας 

Agorastos kolindrini magnisia

Έργα ανάπλασης και αποχέτευσης όμβριων στην Αλόννησο από την Περιφέρεια Θεσσαλίας 

Υπογράφτηκε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και τον Δήμαρχο Αλοννήσου Πέτρο Βαφίνη η προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Αναπλάσεις – αποχετεύσεις όμβριων – τσιμεντοστρώσεις – τοίχοι αντιστήριξης», συνολικού προϋπολογισμού 298.000 ευρώ. Η ολοκλήρωση του έργου αναμένεται να αναβαθμίσει το περιβάλλον των οικισμών της Αλοννήσου, να διασφαλίσει τις υφιστάμενες υποδομές από ενδεχόμενα πλημμυρικά φαινόμενα και να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού.

«Σε συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις Τεχνικές μας Υπηρεσίες προχωράμε ένα σημαντικό έργο με βαθύ περιβαλλοντικό αποτύπωμα για το νησί της Αλοννήσου» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Το έργο

Το έργο περιλαμβάνει εργασίες ανάπλασης, αποχέτευσης όμβριων, αποκατάστασης ζημιών σε κοινόχρηστους χώρους και οδούς, καθώς και τσιμεντoστρώσεις οδών και κοινόχρηστων χώρων στους οικισμούς Πατητήρι (θέσεις κοντά στο Κλειστό Γυμναστήριο, το Δημοτικό Σχολείο, τον Πυροσβεστικό Σταθμό, πλησίον του Λιμεναρχείου, κοντά στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής και παραπλεύρως του Συνεταιρισμού), Παλιά Αλόννησος (στον δημοτικό χώρο στάθμευσης, στη θέση «Αλώνια» κ.ά.), καθώς και στη δημοτική οδό Σφαγεία – Βαμβακιές, στην οδό προς Κοκκινόκαστρο και στην κατάληξη της οδού προς τον Μουρτιά. Οι εργασίες περιλαμβάνουν καθαιρέσεις, αποξηλώσεις, εκσκαφές θεμελίων και ορυγμάτων, προμήθεια και τοποθέτηση προκατασκευασμένων τσιμεντοσωλήνων αγωγών ομβρίων, κοιτοστρώσεις και μικροκατασκευές φρεατίων και ορθογωνικών τάφρων από σκυρόδεμα, κατασκευές βάθρων, πλακών πρόσβασης και τοίχων από σκυρόδεμα, τοποθέτηση σχαρών και φρεατίων, επιστρώσεις με πλάκες, κατασκευή λιθοδομών,  κ.α.

 




Total
0
Shares
Previous Article
Agorastos magnisia ipografi sxoleio

Ενεργειακή αναβάθμιση του Γυμνασίου και Λυκειακών Τάξεων στη Γλώσσα Σκοπέλου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Next Article
Διανομή τροφίμων σε ευπαθείς

Δήμος Λαρισαίων: Διανομή τροφίμων από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ για το μήνα Φεβρουάριο 2022