Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Έργα 56 εκατ. ευρώ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας  

perifereia thessalias logo

Έργα 56 εκατ. ευρώ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Κ. Αγοραστός: «Θέσεις εργασίας και χρήμα στην αγορά είναι οι προκλήσεις της μετά τον κορωνοιό εποχής»

 

Είκοσι νέα έργα αποκατάστασης μετά από θεομηνίες, συνολικού προϋπολογισμού 55,9 εκατομμυρίων ευρώ εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ανάλογα με τις καταγεγραμμένες ζημίες των μηνών Οκτωβρίου – Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2019. Με εισήγηση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, το Περιφερειακό Συμβούλιο που συνεδρίασε δια περιφοράς, λόγω κορωνοιού, έδωσε την  έγκριση  προκειμένου να ενταχθούν στο ΠΔΕ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και να προχωρήσουν σε υλοποίηση:

– 8 έργα στην Π.Ε. Λάρισας συνολικού προϋπολογισμού 20,3 εκατ. ευρώ. Αφορούν σε αποκαταστάσεις οδών, καθαρισμό ερεισμάτων, κατασκευή τεχνικών έργων, καθαρισμούς και  διευθετήσεις ρεμάτων στους Δήμους Κιλελέρ, Τεμπών, Ελασσόνας και Αγιάς.

-4 έργα στην Π.Ε. Μαγνησίας,  συνολικού προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ. Αφορούν σε αποκαταστάσεις στο οδικό και υδρογραφικό δίκτυο αρμοδιότητας Π.Ε. Μαγνησίας.

– 8 έργα στην Π.Ε. Τρικάλων συνολικού προϋπολογισμού 30,6 εκατ. ευρώ. Αφορούν σε  έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και  καθαρισμούς στην κοίτη του  Πηνειού, στους παραπόταμούς του, σε ρέματα και χειμάρρους και σε αποκαταστάσεις στο οδικό δίκτυο των Δήμων Τρικκαίων, Μετεώρων και Φαρκαδόνας.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Σε συνεργασία με τους Αντιπεριφερειάρχες, του Περιφερειακούς συμβούλους και τις Υπηρεσίες μας εντάξαμε στο ΠΔΕ Θεσσαλίας είκοσι νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 56 εκατομμυρίων  ευρώ. Η φύση μας δείχνει τον δρόμο της συνέχισης της ζωής. Η χώρα μας αντιμετωπίζει μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι  εγκαταλείπουμε τις  καθημερινές ανάγκες των πολιτών,  που ανάγονται σε μεγάλες και κυρίαρχες.  Κάθε νέο έργο αποτελεί και μια στοχευμένη παρέμβαση για την διευκόλυνση της καθημερινότητας. Με συνεργασίες και συνέργειες αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο και προχωράμε,  με έργα χρήσιμα που φέρνουν θέσεις εργασίας και χρήμα στις τοπικές οικονομίες».




Total
0
Shares
Previous Article
nousios ygeia5

Επισκέψεις του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Καρδίτσας κ. Κωστή Νούσιου και περιφερειακών συμβούλων σε υπηρεσίες και ιδρύματα για τις ευχές του Πάσχα

Next Article
kentro gynaikon trikala 1

Δίπλα στις γυναίκες το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης του Δήμου Τρικκαίων