Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Έργα 150 εκατ. ευρώ σε τρεις δήμους του νομού Καρδίτσας για τις ζημιές από τον Ιανό

Με απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή εξειδικεύτηκαν οι τεχνικές παρεμβάσεις
karamanlis kostas

Έργα 150 εκατ. ευρώ στην Καρδίτσα για τις ζημιές από τον Ιανό

Καθορίστηκε το έργο, προϋπολογισμού 150 εκατ. ευρώ, αποκατάστασης των εκτεταμένων ζημιών στις οδικές υποδομές στην περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας, που προκλήθηκαν από τον μεσογειακό κυκλώνα «Ιανός» στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2020

Με απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή εξειδικεύτηκαν οι τεχνικές παρεμβάσεις, που θα γίνουν στις υποδομές των δήμων Καρδίτσας, Αργιθέας και Μουζακίου, που επλήγησαν από το καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα και τις συνεπακόλουθες πλημμύρες.

kentroygeiasmouzakiou

Το έργο αποκατάστασης περιλαμβάνει εργασίες επί οδοστρωμάτων, γεφυρών, πρανών και εκτέλεσης συνοδών έργων σήμανσης, προστασίας και ασφάλειας, απορροής όμβριων. Ειδικότερα τα υποέργα, που πρόκειται να δημοπρατηθούν το αμέσως προσεχές διάστημα είναι τα ακόλουθα:

  1. Εργασίες καθαρισμού ρεμάτων – ποταμών, με διευθέτηση της κοίτης όπου αυτή έχει διαβρωθεί από τα έντονα καιρικά φαινόμενα στις περιοχές που θα ανακατασκευαστούν οι 4 γέφυρες, μήκους περίπου 1 χλμ.
  2. Κατασκευή 4 νέων γεφυρών για την ασφαλή διέλευση του ποταμού Πάμισου (2 θέσεις) και 2 τοπικών ρεμάτων μετά των σχετικών έργων προστασίας των βάθρων (όπου προβλέπονται μεσόβαθρα), καθώς και της κοίτης του διασταυρούμενου ρέματος σε ικανή απόσταση ανάντη και κατάντη κάθε γέφυρας. Επιπροσθέτως περιλαμβάνονται και τα οδικά έργα πρόσβασης σε κάθε γέφυρα
  3. Αποκατάσταση ασφαλούς κυκλοφορίας κατά μήκος 150km οδοποιίας. Ειδικότερα, θα προβλεφθούν: Έργα αντιστήριξης πρανών και οδοστρώματος, αποστράγγισης και προστασίας από καταπτώσεις πρανών καθώς και περιορισμός διαβρωτικών φαινομένων και συγκράτηση φερτών υλών, έργα αποκατάστασης και εξυγίανσης καταστρώματος σε μήκος που δεν περιορίζεται μόνο στο άμεσα προβληματικό τμήμα αλλά και εκατέρωθεν αυτού συμπληρωματικές εργασίες οδοποιίας (ασφάλισης, σήμανσης κ.λπ.), κατασκευή 75 περίπου νέων οχετών για την ασφαλή παροχέτευση τοπικών ρεμάτων κατάντη της προς αποκατάσταση οδοποιίας.
  4. Κατασκευή του νέου κτιρίου Κέντρου Υγείας του δήμου Μουζακίου και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.
  5. Αποκατάσταση ζημιών εντός του οικισμού Μουζακίου κατά μήκος του μετώπου, που κινείται παράλληλα με τον ρου του ποταμού Πάμισου. Στο δυτικό πρανές του ποταμού προβλέπεται κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης για την αποκατάσταση της περιφερειακής οδού καθώς κα για την προστασία του δημαρχείου, απομάκρυνση του κατεστραμμένου κέντρου υγείας, διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου, αποκατάσταση και επέκταση έργων υποδομής κατά μήκος της νέας περιφερειακής οδού(αποχέτευση ομβρίων, ηλεκτροφωτισμός, αποχέτευση ακαθάρτων κ.λπ.), αποκατάσταση χώρου στάθμευσης και κατασκευή στηθαίου ασφαλείας. Κατά μήκος του ανατολικού πρανούς θα προβλεφθεί τοιχίο αντιστήριξης και αποκατάσταση και ασφάλιση της τοπικής οδοποιίας.

πηγή: imerisia.gr




Total
0
Shares
Previous Article
Η ομάδα ρομποτικής της Ι.Μ Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Καρδίτσας

Η ομάδα ρομποτικής της Ι.Μ Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Καρδίτσας

Next Article
Η τουριστική ανάπτυξη της Λίμνης Πλαστήρα στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης Υφ. Τουρισμού - Δημάρχου Λίμνης Πλαστήρα

Η τουριστική ανάπτυξη της Λίμνης Πλαστήρα στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης Υφ. Τουρισμού - Δημάρχου Λίμνης Πλαστήρα