Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Έργα 150 εκατ. ευρώ για την Π.Ε. Καρδίτσας ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

 

Αυτοψία των εργασιών του νέου Διοικητηρίου και του νέου Κλειστού Γυμναστηρίου της Καρδίτσας

Κώστας Αγοραστός: Με στρατηγική, προσανατολισμό, συνεργασία και συνέργειες υλοποιούμε έργα που αλλάζουν την εικόνα της Καρδίτσας

Στα εργοτάξια των έργων που αφορούν το νέο Διοικητήριο  και το νέο Κλειστό Γυμναστήριο Καρδίτσας επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός  συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Καρδίτσας κ. Βασίλη Τσιάκο, τον προϊστάμενο της Δ/νσης Τεχνικών υπηρεσιών κ. Δημήτρη Κουτρομάνο.

Ο κ. Αγοραστός ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών των δυο σημαντικών αυτών έργων που αναμένονται το επόμενο διάστημα να δοθούν για χρήση αναβαθμίζοντας την εικόνα της πόλης τόσο περιβαλλοντικά όσο και αρχιτεκτονικά.

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας ανακοίνωσε για το επόμενο διάστημα την χρηματοδότηση και υλοποίηση έργων στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας συνολικού προϋπολογισμού 150 εκατ. ευρώ. Έργα που ενισχύουν την αναπτυξιακή πορεία της περιοχής και συμβάλλουν στην αναβάθμισή της.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Καρδίτσας τόνισαν τα εξής:

Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Επισκεφτήκαμε δυο εμβληματικά έργα τα οποία κατασκευάζουμε μέσα στην πόλη της Καρδίτσας. Το πρώτο έργο είναι το νέο Διοικητήριο, έργο προϋπολογισμού περίπου 12 εκατ. ευρώ. Προχωρά, υπάρχει επανεκκίνηση της εργολαβίας, καθώς όλοι γνωρίζουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αυτή την περίοδο οι κατασκευαστικές εταιρίες. Ένα σημαντικό έργο που αναβαθμίζει αρχιτεκτονικά και περιβαλλοντικά την περιοχή.

Το δεύτερο είναι το Κλειστό Γυμναστήριο της Καρδίτσας. Αποτελεί το πιο σύγχρονο γήπεδο της περιοχής και η Περιφέρεια χρηματοδοτεί αυτό το έργο με 11 εκατ. ευρώ.

Οι εργασίες πρέπει να προχωρήσουν γρήγορα προκειμένου άμεσα να αποδοθεί στους πολίτες και στους αθλητές αλλά και στην ομάδα της πόλης η οποία πάει πολύ καλά.

Από εκεί και πέρα μέχρι τέλους του χρόνου θα έχουμε υπογράψει τη σύμβαση του δρόμου Δέλτα – Παλαμά, προϋπολογισμού 15 εκατ. ευρώ ενώ στην ίδια φάση βρίσκεται και η παράκαμψη του Συκεώνα, προϋπολογισμού 33 εκατ. ευρώ.

Οι υπηρεσίες μας έχουν εκπονήσει τις μελέτες και τα τεχνικά δελτία και προχωράμε το επόμενο διάστημα στη δημοπράτηση του πρώτου κομματιού του δρόμου Μουζάκι – Πλαστήρα, προϋπολογισμού 4,6 εκατ ευρώ. Έργο που έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας ενώ θα ήθελα να επισημάνω τη βοήθεια που μας προσέφερε η βουλευτής κα Π. Βράντζα προκειμένου να φτάσουμε στη χρηματοδότηση από το Υπουργείο Υποδομών.

Διεκδικήσαμε και πετύχαμε τη χρηματοδότηση αυτών των έργων καθώς η Περιφέρεια Θεσσαλίας τα δικαιούται.

Σύντομα προκηρύσσουμε το έργο για τις παιδικές κατασκηνώσεις στο Νεοχώρι, προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ. Έργο για το οποίο συνεργαζόμαστε στενά με την Ιερά Μητρόπολη  Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων και το Σεβασμιότατο κ. Τιμόθεο.

Ακόμη, προχωρούμε στη δημοπράτηση του έργου του Κέντρου Πρόνοιας το οποίο έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας. Έργο το οποίο θα υλοποιηθεί σε ένα κτίριο που βρίσκεται στην καρδιά της πόλης της Καρδίτσας και που σήμερα δημιουργεί περιβαλλοντική και αρχιτεκτονική ρύπανση.

Παρά τις δαιδαλώδεις γραφειοκρατικές διαδικασίες προχωρά το έργο του προπονητηρίου της ομάδας της Αναγέννησης Καρδίτσας, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.

Ταυτόχρονα έχουμε προχωρήσει όλες τις μελέτες ενώ είμαστε έτοιμοι και για τις απαλλοτριώσεις για τον περιφερειακό δρόμο της Καρδίτσας.    Ένα έργο που άπτεται του σχεδιασμού και της στρατηγικής που έχει εκπονήσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο ύψος του Σιδηροδρομικού Σταθμού. Έργο σημαντικό για το οποίο συνεργαζόμαστε με το Δήμο περιμένοντας την πολεοδόμηση και τις απαλλοτριώσεως από το Δήμο. Εκεί υπάρχουν δυο προβλήματα, το ένα αφορά την πρώην Αγροτική Τράπεζα νυν Πειραιώς και με το δεύτερο τον ΟΣΕ. Περιμένουμε τις υπεύθυνες δηλώσεις προκειμένου να προχωρήσουμε γρήγορα στην υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου καθώς ως Περιφέρεια Θεσσαλίας έχουμε προβεί σε όλες τις απαραίτητες κινήσεις και ενέργειες.

Ένα άλλο μεγάλο έργο το οποίο έχουμε ωριμάσει είναι ο δρόμος Δέλτα – Καρδίτσα, προϋπολογισμού 31 εκατ. ευρώ με 8 εκατ. ευρώ να ανέρχεται το ύψος των απαλλοτριώσεων. Ένα έργο που θα αλλάξει την πόλη της Καρδίτσας.

Όλα αυτά τα χρόνια ως Περιφερειακή Αρχή έχουμε υλοποιήσει και χρηματοδοτήσει στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας πάνω από 470 έργα. Έργα χρήσιμα και ουσίας προϋπολογισμού 500 εκατ. ευρώ.

Με σχέδιο και στρατηγική η Περιφέρεια Θεσσαλίας ενέταξε στο ΕΣΠΑ και το έργο της Ηλεκτροκίνησης Παλαιοφάρσαλα – Καρδίτσα – Τρίκαλα – Καλαμπάκα. Ένα μεγάλο έργο για την ηλεκτροκίνηση του θεσσαλικού σιδηροδρόμου, προϋπολογισμού 57 εκατ. ευρώ.

 Πρόκειται για μεγάλα οδικά έργα που δημιουργούν μόχλευση στην τοπική πραγματική οικονομία αλλά ταυτόχρονα συντηρούν και δημιουργούν θέσεις εργασίας.

Παρά το σχεδιασμό, τον προσανατολισμό και τη στρατηγική που έχουμε ως Αιρετή Περιφέρεια όλα αυτά τα έργα έχουν υλοποιηθεί κατά από μια μεγάλη πίεση που αφορά την πολυνομία και τη γραφειοκρατία. Ένα έργο για να μπορέσει να ξεκινήσει από τη στιγμή που θα το εντάξουμε χρειάζεται περίπου ένα χρόνο. Παρ’ όλα αυτά με τις τεχνικές υπηρεσίες έχουμε πετύχει πρωτόγνωρα αποτελέσματα υλοποιώντας μεγάλα και μικρά έργα».

Βασίλης Τσιάκος, Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας: «Επισκεφτήκαμε με τον Περιφερειάρχη μας κ. Κώστα Αγοραστό δυο πολύ σημαντικά έργα για την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας. Ένα έργο είναι το Διοικητήριο, ένα έργο εμβληματικό, κτίριο που θα έχει ενεργειακή αναβάθμιση Β και το οποίο δεν υπάρχει σε όλη τη Θεσσαλία.

Με την ολοκλήρωση της κατασκευής του Διοικητηρίου και τη στέγαση των υπηρεσιών η Καρδίτσα θα αποκτήσει ένα κτίριο που τις αξίζει και που ήταν ο πόθος πάρα πολλών ανθρώπων εδώ και χρόνια.

Επισκεφτήκαμε το νέο Κλειστό Γυμναστήριο Καρδίτσας, έργο το οποίο θα αναβαθμίσει αθλητικά την περιοχή μας καθώς θα μπορεί στο μέλλον να φιλοξενεί μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις.

Ένα έργο το οποίο βρήκαμε «βαλτωμένο» και με υπεράνθρωπες προσπάθειες και συντονισμό ο Περιφερειάρχης κατάφερε να το ξεμπλοκάρει και εντός των επόμενων μηνών  να μπορεί να δοθεί σε χρήση.

Σήμερα ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε έργα περίπου 150 εκατ. ευρώ για την Π.Ε. Καρδίτσας. Από την αρχή είχαμε υποσχεθεί για την ισόρροπη ανάπτυξη της Θεσσαλίας. Με τέτοια έργα σηματοδοτούμε την ισόρροπη ανάπτυξη μέσα από την οποία η περιοχή μας απογειώνεται.

Όλα αυτά χρόνια δίπλα στον Κώστα Αγοραστό έμαθα να δουλεύω, να διεκδικώ και να έχω όραμα.  Επειδή ανήκω σε αυτή τη μεγάλη ομάδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, οφείλω να πω ότι η Περιφέρεια μας είναι πρότυπο  και αυτό θα εκτιμηθεί από τον κόσμο καθώς είναι οι προσπάθειες αυτές αναβαθμίζουν την περιοχή μας. Ευχαριστώ τον Κώστα Αγοραστό γι’ αυτή τη συνεργασία, μια συνεργασία που αναμένεται να δυναμώσει ακόμη περισσότερο στο μέλλον».

kleisto karditsa 3

klsieto karditsa 2

neo dioikhthrio

neo dioikhthrio 2

synenteyxi typoy




Total
0
Shares
Previous Article

Τεχνόδρομος Χριστουγέννων στο Μουζάκι - Δηλώσεις συμμετοχής

Next Article

'Ωθηση στην τουριστική ανάπτυξη του νομού μας, ο δρόμος Μουζάκι - Λίμνη Πλαστήρα