Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Έρχονται αλλαγές στον ΚΟΚ και στα διπλώματα οδήγησης. Παρελθόν το «λάδωμα»

Έρχονται αλλαγές στον ΚΟΚ και στα διπλώματα οδήγησης. Παρελθόν το «λάδωμα»

Έρχονται αλλαγές στον ΚΟΚ και στα διπλώματα οδήγησης. Παρελθόν το «λάδωμα» 

Σε αυστηροποίηση του ΚΟΚ, προχωρά η κυβέρνηση, όχι όμως βάζοντας υψηλά χρηματικά πρόστιμα, αλλά βάζοντας αυστηρές ποινές. Παράλληλα, αλλάζει και το σύστημα εξετάσεων οδήγησης για να αντιμετωπιστούν προβλήματα διαφθοράς με τη βοήθεια και της τεχνολογίας, όπως για παράδειγμα με τη χρήση καμερών. Στόχος είναι να υπάρχει ένα αξιόπιστο σύστημα εξετάσεων και όσοι παίρνουν το δίπλωμα οδήγησης να ξέρουν όντως να οδηγούν.

Όσον αφορά στο θέμα των προστίμων και των ποινών στο νέο ΚΟΚ, ο Υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, τόνισε πως στην Ελλάδα η λογική ήταν εξοντωτικά χρηματικά πρόστιμα για παραβάσεις του ΚΟΚ, μια πολιτική κοινωνικά άδικη, διότι ήταν σαν η πολιτεία να έλεγε πως όποιος έχει λεφτά κάνει ό,τι θέλει.

Αντίθετα, με τον νέο ΚΟΚ θα υπάρχουν αυστηρές διοικητικές ποινές, όπως αφαίρεση άδειας οδήγησης για μεγάλο χρονικό διάστημα, εάν η παράβαση αφορά τη συμπεριφορά του οδηγού, ενώ εάν η παράβαση αφορά το όχημα (πχ να μην έχει περάσει ΚΤΕΟ) θα αφαιρούνται οι πινακίδες. Έμφαση έδωσε ο κ. Καραμανλής και στην οδηγική παιδεία, τονίζοντας ότι για πρώτη φορά θα γίνονται μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολεία, κάτι που έπρεπε να γίνει εδώ και πολλά χρόνια.

Ο Υπουργός επισήμανε πως έγινε εντατική δουλειά, προκειμένου να εντοπιστούν 7.000 επικίνδυνα σημεία, σε συνολικό μήκος 200 χιλιομέτρων, σε όλο το επαρχιακό και δευτερογενές δίκτυο της χώρας, όπου γίνονται θανατηφόρα ατυχήματα, ώστε να γίνουν σε αυτά οι αναγκαίες παρεμβάσεις, με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Αναφέρθηκε επίσης στο έργο Πάτρα – Πύργος, ένα «σύγχρονο γεφύρι της ‘Αρτας», όπως το χαρακτήρισε, για να τονίσει ότι αυτή η κυβέρνηση «ξεμπλόκαρε» το έργο, δεν κάθεται όμως «με σταυρωμένα χέρια» μέχρι να ολοκληρωθεί, αλλά κάνει κάτι πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα: επενδύει 30 εκατομμύρια ευρώ για διορθώσεις στα επικίνδυνα σημεία του υφιστάμενου δρόμου.




Total
0
Shares
Previous Article
Απαγόρευση αλιείας στις λίμνες Ν. Πλαστήρα και Σμοκόβου

Σύλληψη δύο ημεδαπών για παράνομο ψάρεμα

Next Article
Παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου

4 Φεβρουαρίου: Παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου