Έρχονται αυστηρότερα μέτρα για τις παιδικές κατασκηνώσεις – Τεστ πριν την είσοδο

kataskinoseis paidakia

Έρχονται αυστηρότερα μέτρα για τις παιδικές κατασκηνώσεις – Τεστ πριν την είσοδο

Οι ειδικοί αναμένεται να εισηγηθούν να γίνεται η είσοδος στις κατασκηνώσεις μόνο με αρνητικό αποτέλεσμα PCR (μοριακό) ή rapid test και όχι με self test. Επίσης, αναμένεται να εισηγηθούν τη διενέργεια τακτικών ελέγχων κατά την παραμονή στις κατασκηνώσεις.

Αντικείμενο συζήτησης στη συνεδρίαση της επιτροπής είναι και το ζήτημα των ελέγχων κατά την επιστροφή από τα νησιά. Σε σημερινές δηλώσεις του ο Χαράλαμπος Γώγος είπε ότι ίσως χρειαστεί να γίνουν υποχρεωτικά αυτά τα rapid test.

«Πρέπει αυτοί που μπαίνουν στα καράβια να ελέγχονται, υπήρξε μια χαλάρωση σε αυτό», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Παθολογίας. «Να ελέγχονται και αυτοί που επιστρέφουν», συμπλήρωσε και σημείωσε ότι ο καλύτερος τρόπος να γίνει αυτό είναι τα rapid test.

Ερωτηθείς αν τα τεστ πρέπει να γίνονται υποχρεωτικά ή να υπάρχει σύσταση για αυτά, ο κ. Γώγος απάντησε: «Αυτό θα εξαρτηθεί από το επίπεδο του φορτίου. Αν συνεχίσει να είναι τέτοιο, πιθανότατα θα χρειαστεί να υπάρχει υποχρεωτικότητα στα τεστ».

Αυτό, εξήγησε, είναι απαραίτητο προκειμένου να μην υπάρχει πιθανότητα μόλυνσης σε σπίτια και χώρους εργασίας. «Έχουμε προβλήματα ενδοοικογενειακής μετάδοσης, πέρα από τις συναθροίσεις και τα μπαρ. Εκεί είναι το πρόβλημα», τόνισε.
Total
4
Shares
Previous Article
mollers

Moller's: Απαγορεύτηκαν δύο διαφημίσεις για το μουρουνέλαιο και τα ζελεδάκια

Next Article
Agorastos Lekas

Οδικός χάρτης για την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων στη Νοτιοδυτική Θεσσαλία


Total
4
Share