Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Έρχεται χαλάρωση των μέτρων  – Ποιους αφορά

covid closed metra

Έρχεται χαλάρωση των μέτρων  – Ποιους αφορά

Με τη σύσκεψη των επιδημιολόγων, αντί για σήμερα να πραγματοποιείται τελικά αύριο, η κυβέρνηση περιμένει την εισήγηση των επιστημόνων για τα επόμενα βήματα.

Αυτή τη στιγμή σχεδιάζεται ένας οδικός χάρτης που θα οδηγήσει σε άρση ορισμένων από τους περιορισμούς μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες. Συζητάτε μάλιστα η άμεση επαναφορά της οικονομικής δραστηριότητας, ωστόσο σημειώνουν ότι «σταδιακά και με ασφάλεια» θα οδηγηθούμε στην επαναφορά της καθημερινής μας ζωής στην προ της πανδημίας εποχή.

Μάλιστα από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο εξετάζεται η διεύρυνση του ωραρίου στο οποίο επιτρέπεται η κυκλοφορία από τις 19:00 στις 21:00, όπως συμβαίνει και τις καθημερινές. Αυτό θα συμβεί γιατί πλέον  ημέρα μεγαλώνει και γιατί οι πολίτες συνωστίζονται στις δραστηριότητές τους, όσο λιγότερο χρόνο έχουν στην διάθεσή τους.

Επιπλέον, ενδέχεται να επανεξεταστεί ο περιορισμός της χρήσης του 6 στα SMS στο 13033 που ισχύει σήμερα και αφορά στην χρήση του μόνο εφόσον οι πολίτες μετακινούνται πεζή έτσι ώστε να μπορούν να μεταβούν για περίπατο και αναψυχή χωρίς να είναι εντός του οικείου δήμου.

Για την ερχόμενη Δευτέρα 22/03 υπάρχουν σκέψεις να επιτραπεί η λειτουργία των κομμωτηρίων και των κέντρων αισθητικής με περιορισμούς στους πελάτες εντός του καταστήματος και μόνο με ραντεβού.

Για τα δικαστήρια, ενδέχεται να επαναλειτουργήσουν μερικώς από τις 22 Μαρτίου και να υπάρξει περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών από τις 29 Μαρτίου.

Στις 29/03, η κυβέρνηση στοχεύει να δώσει το πράσινο φως για την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, με την χρήση του 13032 και με click away. Οι πολίτες που θα θέλουν να κάνουν τα ψώνια τους θα μπορούν να στείλουν κενό SMS στο 13032 μόνο μία φορά την ημέρα.

Τα σχολεία παραμένουν «γρίφος» από την αρχή της πανδημίας, αφού η εκπαιδευτική διαδικασία δεν έχει διακοπεί χάρις στην τηλεκπαίδευση, οι μαθητές, ωστόσο, έχουν χάσει τα θετικά διά ζώσης εκπαίδευσης και της κοινωνικοποίησής τους στις σχολικές μονάδες. Έτσι, πλέον εξετάζεται να επιστρέψουν μαθητές στις τάξεις τους από τις αρχές Απριλίου.

Η περαιτέρω χαλάρωση του lockdown, πάει προς τα τέλη Απριλίου αφού για την τρίτη εβδομάδα, εξετάζεται η επαναλειτουργία της εστίασης, με τους πελάτες να κάθονται μόνο στους εξωτερικούς χώρους.

Τέλος, σύμφωνα με τις πληροφορίες, τον Ιούνιο αναμένεται να ολοκληρωθεί το άνοιγμα της χώρας, αφού τότε σχεδιάζεται να «σηκώσουν» ρολά bar και γυμναστήρια.




Total
0
Shares
Previous Article
dorea trofimon Palama Grizano

Αποστολή με είδη πρώτης ανάγκης από το Δήμο Παλαμά στο Γριζάνο

Next Article
rapid test1 Karditsa drive 656

Καρδίτσα: Rapid tests σήμερα Τετάρτη στην εμποροπανήγυρη και στην κεντρική πλατεία

Related Posts

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Ξεκινούν οι διαδικασίες διαβούλευσης για την ΟΧΕ Πολιτιστικών - Τουριστικών Διαδρομών - Ανοικτή Πρόσκληση για τις Ημερίδες Διαβούλευσης των Δράσεων Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Προγράμματος Θεσσαλία 2021-2027
Διαβάστε περισσότερα

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για την Π.Π. 2021-2027

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για…