Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

ΕΠΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Αναλυτικά η προκήρυξη των πρωταθλημάτων υποδομών για την περίοδο 2021-2022

ΕΠΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Αναλυτικά η προκήρυξη των πρωταθλημάτων υποδομών
ΕΠΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

ΕΠΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Αναλυτικά η προκήρυξη των πρωταθλημάτων υποδομών για την περίοδο 2021-2022

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καρδίτσας, έχοντας υπόψη:

  1. ισχύουσα Αθλητική νομοθεσία.
  2. Το Καταστατικό της.
  3. Τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου Ερασιτεχνικών ομάδων ( Κ.Α.Π.) τους Κανόνες Διεξαγωγής Αγώνων Ποδοσφαίρου Αναπτυξιακών Ηλικιών της Ε.Π.Ο και τον Πειθαρχικό Κώδικα, όπως αυτοί ισχύουν σήμερα.
  4. Τον ιδιαίτερο χαρακτήρα των αγώνων και των αθλητών που συγκροτούν τις ομάδες (ηλικία, σωματική διάπλαση κλπ.),
  5. Την από 11/ 29-10-2021 ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της Ε.Π.Σ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ.

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ

τους αγώνες των πρωταθλημάτων υποδομών της αγωνιστικής περιόδου 2021 – 2022 στις κατηγορίες Κ-15, Κ-14, Κ-12, που για τη διεξαγωγή τους ισχύουν οι παρακάτω όροι:

ΑΡΘΡΟ 1°:

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

  1. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα εγγεγραμμένα σωματεία στη δύναμη της Ε.Π.Ο., της Ε.Π.Σ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ.
  2. Η δήλωση συμμετοχής σημαίνει ανεπιφύλακτη αποδοχή των όρων της προκήρυξης.
  3. Τα σωματεία που θα συμμετάσχουν στα πρωταθλήματα υποδομών θα πρέπει υποχρεωτικά να υποβάλουν συμπληρωμένη με όλα τα ζητούμενα στοιχεία, την έντυπη δήλωση συμμετοχής που τους χορηγείται με μέριμνα της Ε.Π.Σ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, το αργότερο μέχρι την Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 20:00.
  4. Με απόφαση της Ε.Ε της ΕΠΣ Καρδίτσας για την περίοδο 2021-2022 δεν θα καταβληθεί παράβολο συμμετοχής από τα σωματεία.
  5. Τα έξοδα διαιτησίας κάθε αγώνα βαρύνουν τα γηπεδούχα σωματεία των πρωταθλημάτων Κ-15, Κ-14 & Κ-12 (δεκαπέντε ευρώ 15 € ανά αγώνα).

Στα πρωταθλήματα Κ-15 & Κ-14 εάν υπάρχει η δυνατότητα να ορίζεται τριάδα διαιτητών θα λαμβάνει ως αποζημίωση 40€, ύστερα από αίτημα της μιας ή της άλλης ομάδας. Όταν το αίτημα είναι της γηπεδούχου θα καταβάλει το σύνολο των 40€, ενώ αν είναι της φιλοξενούμενης ομάδας αυτή θα καταβάλει το ποσό των 30€ επιπλέον ήτοι: 15€ η γηπεδούχος συν 30€ η φιλοξενούμενη ομάδα. Σύνολο 45€.

ΑΡΘΡΟ 2°:

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΟΜΑΔΩΝ

  1. Κάθε σωματείο δύναται να συμμετάσχει σε μία ή περισσότερες κατηγορίες με έως δύο ομάδες. Με απόφαση της Τεχνικής Επιτροπής της Ε.Π.Σ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ όταν συντρέχουν λόγοι στην κατηγορία Κ-12 μπορούν να συμμετάσχουν με περισσότερες ομάδες των δύο.
  2. Σωματείο που μετέχει με δύο ομάδες στην ίδια κατηγορία αυτές δεν μπορούν να αγωνίζονται στον ίδιο όμιλο της κατηγορίας αυτής.

Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται η συμμετοχή ποδοσφαιριστή από το 1° στο 2° ή στο 3° τμήμα και αντίστροφα της ίδιας κατηγορίας. Επιτρέπεται σε μια ομάδα να συμπεριλάβει ποδοσφαιριστές από άλλη ομάδα η οποία δεν συμμετέχει με δικό της τμήμα στο πρωτάθλημα υποδομών, μέχρι τέσσερις(4) ποδοσφαιριστές) εφ’ όσον θα έχει συμπεριληφθεί ο ποδοσφαιριστής στην αρχική κατάσταση που θα προσκομίσει στην διοργανώτρια αρχή.

  1. Κάθε σωματείο υποχρεούται να καταθέτει στην Ε.Π.Σ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ κατάσταση δύναμης για το τμήμα που δηλώνει σε δύο αντίγραφα. Το θεωρημένο αντίγραφο από την Ε.Π.Σ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ προσκομίζεται απαραίτητα μαζί με τα δελτία στον διαιτητή του αγώνα. Στη περίπτωση που το σωματείο δεν διαθέτει την ως άνω κατάσταση των ποδοσφαιριστών ο αγώνας θα κατακυρώνεται υπέρ της αντιπάλου ομάδος με σκορ 3-0.
  2. Στην περίπτωση που σωματείο συμμετέχει με 2° ή 3° τμήμα στην ίδια κατηγορία, υποχρεωτικά καταθέτει κατάσταση δύναμης για το καθένα τμήμα χωριστά, θεωρημένη ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ από την Ε.Π.Σ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, με την κάρτα υγείας του κάθε αθλητή, και τα δελτία αθλητικής ιδιότητας ή προσωρινό δελτίο που εκδίδεται από την Ε.Π.Σ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ μόνο για τη συγκεκριμένη ποδοσφαιρική περιόδου 2021-2022 .
  3. Κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται η μετακίνηση έως τριών (3) ποδοσφαιριστών από το ένα τμήμα στο άλλο του ιδίου σωματείου, της ίδιας κατηγορίας μέχρι τη λήξη των αγώνων του 1ου γύρου των πρωταθλημάτων.
  4. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ σε τουλάχιστον ένα εκ των πρωταθλημάτων υποδομών που διοργανώνει η Ε.Π.Σ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ με μια τουλάχιστον ομάδα Κ-12 ή Κ-14 ή Κ-15 τα σωματεία που αγωνίζονται στη Η Εθνική Ερασιτεχνική κατηγορία. (άρθρο 12, προκήρυξη πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας περιόδου (2021-2022).
  5. Αθλητής μικρότερης ηλικιακής κατηγορίας δύναται να αγωνίζεται σε τμήμα μεγαλύτερης ηλικιακής κατηγορίας (ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ) με την επιφύλαξη των αναφερόμενων στην παρ. 2. του άρθρου 19 του Κ.Α.Π. Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων (απαγόρευση σε ποδοσφαιριστή να αγωνιστεί εντός 24ώρου σε δύο (2) αγώνες του σωματείου που ανήκει ή άλλης ομάδος π.χ. Εθνικής ομάδος – παράβαση που συνεπάγεται την απώλεια του δεύτερου αγώνα, αν υποβληθεί ένσταση αντικανονικής συμμετοχής άρθρου 23 Κ.Α.Π).
  6. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή ομάδων σωματείων στα πρωταθλήματα υποδομών είναι η μη ύπαρξη οικονομικής εκκρεμότητάς τους προς την Ε.Π.Σ.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ. (οφειλές από ποινές, δηλώσεις συμμετοχής κλπ.).

Σε περίπτωση δε που δεν θα καταβληθούν στο ταμείο τη Ε.Π.Σ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ οι τυχόν οικονομικές εκκρεμότητες. καμία δήλωση συμμετοχή δεν θα γίνεται δεκτή.

  1. Κάθε σωματείο οφείλει να καταθέσει υποχρεωτικά τις πράξεις συναίνεσης για την επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα θεωρημένες με το γνήσιο της υπογραφής από τους κηδεμόνες των ποδοσφαιριστών που δεν έχουν καταθέσει, αλλιώς απαγορεύεται η συμμετοχή τους στα αναφερόμενα πρωταθλήματα.
  2. Τα σωματεία που δηλώνουν συμμετοχή στα πρωταθλήματα της συγκεκριμένης προκήρυξης υποχρεούνται να προσλάβουν διπλωματούχο προπονητή βάσει του κανονισμού προπονητών. Ο διπλωματούχος προπονητής θα πρέπει να είναι κάτοχος ταυτότητας-διπλώματος προπονητή τουλάχιστον UEFA C και ταυτότητα τριετίας σε ισχύ και να είναι εφοδιασμένοι με δελτίο πιστοποίησης προπονητή 2021-2022. Ο προπονητής θα πρέπει να δηλωθεί στην Ε.Π.Σ Καρδίτσας με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά μαζί με την δήλωση συμμετοχής πρωταθλήματος. Κατ’ εξαίρεση ποδοσφαιριστής που έχει αποκτήσει ταυτότητα προπονητή ΕΠΟ ή UEFA σε ισχύ, δύναται κατ’ εξαίρεση να απασχολείται ως προπονητής στα τμήματα υποδομών του σωματείου στο οποίο αγωνίζεται.

Διπλωματούχος προπονητής που έχει δελτίο πιστοποίησης σε ισχύ και το χρησιμοποιεί στην ανδρική ομάδα του σωματείου, μπορεί να την χρησιμοποιεί και για τους αγώνες υποδομών του ιδίου σωματείου.

ΑΡΘΡΟ 3° :

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ – ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Κ-15

Ένας όμιλος με της εξής ομάδες:

1) ΑΟ Σοφάδων
2) Ακαδημία Ελπίδες
3) Ακαδ. Πανελλήνιος
4) Ηρακλής Παλαμα
5) Π. Σ Εθνικός
6) Α.Σ. Πλαστηρας
7) Α.Σ. Αναγέννηση
8) ΑΟΚ
9) ΑΠΟΚ

α. Στην κατηγορία αυτή συμμετέχουν αθλητές γεννηθέντες το 2007 και νεότεροι. Στην παρούσα κατηγορία τα σωματεία μπορούν να δηλώσουν στο Φ.Α έως οχτώ (8) ποδοσφαιριστές ηλικιακής κατηγορίας Κ-16 ετών στην 20άδα γεννηθέντες το έτος 2006 που θα μπορούν αγωνίζονται μόνο τέσσερις (4) στην 11αδα.

β. Στο πρωτάθλημα Κ-15 οι ημεδαποί ποδοσφαιριστές θα αγωνίζονται:

Υποχρεωτικά με το δελτίο αθλητικής ιδιότητας Ε.Π.Ο., με την κάρτα υγείας αθλητή, για κάθε αγωνιζόμενο η οποία ισχύει για ένα έτος από την θεώρηση της, γίνεται από καρδιολόγο, εκδίδεται σύμφωνα με την νομοθεσία και πρέπει να είναι σε ισχύει την ημέρα τέλεσης του αγώνα.

Οι αλλοδαποί ποδοσφαιριστές θα αγωνίζονται με προσωρινό δελτίο της ΕΠΣ και υποχρεωτικά θα έχουν κάρτα υγείας αθλητή με θεώρηση από καρδιολόγο.

γ. Οι αγώνες θα διεξάγονται στις έδρες των ομάδων και σε δύο γύρους, κυρίως κάθε Σάββατο και κατ’ εξαίρεση Κυριακή και από ώρα 10:00 πμ έως 18:00. Η Τεχνική Επιτροπή Πρωταθλημάτων μπορεί να ορίσει κατ’ εξαίρεση και άλλη μέρα ή ώρα, εφόσον κατά την κρίση της και μόνο συντρέχει βάσιμος λόγος αναβολής και νέου ορισμού αυτού.

Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει το Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 11:00

ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΑΙΔΙΑΣ

  1. Σε κάθε ομάδα θα συμμετάσχουν 11 ποδοσφαιριστές (11 χ 11)
  2. Το παιχνίδι γίνετε σε γήπεδο κανονικών διαστάσεων.
  3. Η διάρκεια των αγώνων θα είναι δύο ημίχρονα των 40′ με ανάπαυλα 15′.
  4. Κάθε ομάδα έχει το δικαίωμα να δηλώσει στο φύλλο αγώνα μέχρι είκοσι ποδοσφαιριστές (20) ποδοσφαιριστές στους οποίους μπορούν να συμπεριλαμβάνονται έως τέσσερις (04) αλλοδαποί.
  5. Επιτρέπονται εννέα (09) αλλαγές ποδοσφαιριστών σε τρεις συνολικά χρονικές στιγμές του αγώνα για κάθε ομάδα. Ο παίκτης που βγαίνει δεν μπορεί να ξαναμπεί στον αγώνα.
  6. Οι ποδοσφαιριστές πρέπει να έχουν υποχρεωτικά αριθμό στην φανέλα τους από 1-20.
  7. Στην κατηγορία χρησιμοποιείται μπάλα Νούμερο 5. Κατά τα λοιπά ισχύει ότι αναγράφεται στον Κ.Α.Π.
  8. Θα τηρείται βαθμολογία
  9. Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο γύρους. Η ομάδα που θα καταλάβει την Πρώτη Θέση θα ανακηρυχθεί Πρωταθλήτρια.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Κ-14

α. Στην κατηγορία αυτή συμμετέχουν αθλητές γεννηθέντες το 2008 και νεότεροι.

β. Στο πρωτάθλημα Κ-14 οι ημεδαποί ποδοσφαιριστές θα αγωνίζονται:

Υποχρεωτικά με το δελτίο αθλητικής ιδιότητας Ε.Π.Ο., με την κάρτα υγείας αθλητή, για κάθε αγωνιζόμενο η οποία ισχύει για ένα έτος από την θεώρηση της, γίνεται από καρδιολόγο, εκδίδεται σύμφωνα με την νομοθεσία και πρέπει να είναι σε ισχύει την ημέρα τέλεσης του αγώνα.

γ. Το πρωτάθλημα της κατηγορίας Κ-14 θα διεξαχθεί σε δυο (2) ομίλους (Α’ Όμιλος και Β’ Όμιλος).

Οι όμιλοι αποτελούνται από:

Α Όμιλός: Έξη (6) ομάδες.

1) ΑΣ Αναγέννηση 1
2) ΠΣ Εθνικός 1
3) ΑΣ Πλαστήρας 1
4) Πανελλήνιος.
5) Νίκη Καμιναδών
6) ΑΠΟΚ1

Β όμιλος: Επτά (7) ομάδες.

1) Α. Σ Αναγέννηση
2) Π.Σ Εθνικός 2
3) ΑΣ Πλαστήρας 2
4) Μπάλα Σχ. Ακ.
5) Ηρακλής Παλαμά
6) ΠΑΣ Σοψαδων
7) ΑΠΟΚ 2

δ. Οι αγώνες θα διεξάγονται στις έδρες των ομάδων και σε δύο γύρους, κυρίως κάθε Κυριακή και κατ’ εξαίρεση Σάββατο και από ώρα 10:00 πμ έως 18:00. Η Τεχνική Επιτροπή Πρωταθλημάτων μπορεί να ορίσει κατ’ εξαίρεση και άλλη μέρα ή ώρα, εφόσον κατά την κρίση της και μόνο συντρέχει βάσιμος λόγος αναβολής και νέου ορισμού αυτού.

Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021.

ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΑΙΔΙΑΣ

  1. Σε κάθε ομάδα θα συμμετάσχουν 11 ποδοσφαιριστές (11 χ 11 )
  2. Το παιχνίδι γίνετε σε γήπεδο κανονικών διαστάσεων.
  3. Η διάρκεια των αγώνων θα είναι δύο ημίχρονα των 35′ με ανάπαυλα 15′.
  4. Κάθε ομάδα έχει το δικαίωμα να δηλώσει στο φύλλο αγώνα μέχρι είκοσι ποδοσφαιριστές ( 20 ) ποδοσφαιριστές στους οποίους μπορούν να συμπεριλαμβάνονται έως τέσσερις ( 04 ) αλλοδαποί.
  5. Επιτρέπονται επτά ( 07 ) αλλαγές ποδοσφαιριστών σε τρεις συνολικά χρονικές στιγμές του αγώνα όταν το παιχνίδι ( αγώνας ) δεν έχει ροή ( έχει σταματήσει). Ο παίκτης που βγαίνει δεν μπορεί να ξαναμπεί στον αγώνα.
  6. Οι ποδοσφαιριστές πρέπει να έχουν υποχρεωτικά αριθμό στην φανέλα τους από 1-20.
  7. Στην κατηγορία χρησιμοποιείται μπάλα Νούμερο 5. Κατά τα λοιπά ισχύει ότι αναγράφεται στον Κ.Α.Π.
  8. Θα τηρείται βαθμολογία για κάθε όμιλο ξεχωριστά.
  9. Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο γύρους . Για την ανάδειξη του πρωταθλητή θα διεξαχθούν σε μονούς αγώνες play offs μεταξύ των ( 4 ) τεσσάρων πρώτων του κάθε ομίλου. Δηλαδή

1ΑΧ4Β
2ΑΧ3Β
1ΒΧ4Α
2ΒΧ3Α

οι νικητές αυτών θα αγωνιστούν σε Τελικό αγώνα. Πρωταθλητής θα ανακηρυχθεί ο νικητής του Τελικού ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Κ-12.

Ένας όμιλος των δεκαπέντε (15) ομάδων:

1) Ατρόμητος Παλαμα
2) Πανελλήνιος 1
3) Πανελλήνιος 2
4) Νίκη Καμιναδών
5) ΠΑΣ Σοφάδων
6) Ηρακλής Παλαμα
7) Π. Σ Εθνικός
8) Α. Σ Πλαστήρας
9) Αναγέννηση
10) Α. Ο Σοφάδων
11) ΑΟΚ
12) ΑΠΟΚ
13) Μπάλα Σχ. Ακ. 1
14) Μπάλα Σχ. Ακ. 2
15) Α.Ο Αστέρας

α. Στην κατηγορία αυτή συμμετέχουν αθλητές που γεννήθηκαν το έτος 2010 και νεότεροι και αθλήτριες με ηλικιακή διαφορά έως ένα έτος μεγαλύτερο αντίστοιχα και νεότερες/οι.

β. Στο πρωτάθλημα Κ-12 οι ημεδαποί και αλλοδαποί ποδοσφαιριστές θα αγωνίζονται μόνο με την κάρτα υγείας και με κατάσταση των ποδοσφαιριστών θεωρημένη από τον εκπρόσωπο της ομάδας.

Με την κάρτα υγείας αθλητή, για κάθε αγωνιζόμενο η οποία ισχύει για ένα έτος από την θεώρηση της, γίνεται από καρδιολόγο, εκδίδεται σύμφωνα με την νομοθεσία και πρέπει να είναι σε ισχύει την ημέρα τέλεσης του αγώνα,

γ. Το πρωτάθλημα της κατηγορίας Κ-12 θα ξεκινήσει το Σάββατο – Κυριακή στις 27-28 Νοεμβρίου 2021.

Σε περίπτωση δυσχερών καιρικών συνθηκών ενδέχεται το πρωτάθλημα να διακοπεί για κάποιο μικρό χρονικό διάστημα.

δ. Το Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε μονούς αγώνες κυρίως κάθε Σάββατο και από ώρα 10:00 πμ έως 18:00. Η Τεχνική Επιτροπή Πρωταθλημάτων μπορεί να ορίσει κατ’ εξαίρεση και άλλη μέρα ή ώρα, εφόσον κατά την κρίση της και μόνο συντρέχει βάσιμος λόγος αναβολής και νέου ορισμού αυτού.

ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΑΙΔΙΑΣ

  1. Η κάθε ομάδα θα παίζει με εννέα (9) ποδοσφαιριστές (9X9).
  2. Όλοι οι αγώνες διεξάγονται παρουσία διαιτητή. Ο σημαντικότερος σκοπός της παρουσίας του διαιτητή είναι η διεξαγωγή του αγώνα σύμφωνα με τους κανόνες και τους κανονισμούς του δίκαιου παιχνιδιού.
  1. Οι αγώνες θα διεξάγονται σε γήπεδο με διαστάσεις 40X65 μ. Σε καμία περίπτωση μικρότερο. Η γραμμή περιοχής θα έχει ακτίνα 12 μέτρων από το κέντρο της εστίας.

Οι εστίες του γηπέδου θα είναι διαστάσεων 5 μ. μήκος και 2 μ. ύψος. Η διάρκεια κάθε αγώνα θα είναι δύο ημίχρονα διάρκειας 30′, με ενδιάμεση ανάπαυλα 15′ και μέγεθος μπάλας νούμερο (4).

  1. Μία ομάδα μπορεί να περιλαμβάνει όσες αθλήτριες (παίκτριες) επιθυμεί, ακόμα και αν τα κορίτσια έχουν ηλικιακή διαφορά ως και ενός (1) έτους μεγαλύτερα.
  2. Κάθε ομάδα έχει το δικαίωμα να δηλώσει στο φύλλο αγώνα μέχρι και είκοσι (20) ποδοσφαιριστές/τριες, στους οποίους δύναται να συμπεριλαμβάνονται μέχρι τέσσερις (4) αλλοδαποί.
  3. Επιτρέπονται εννέα (9) αλλαγές ποδοσφαιριστών/τριών καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνος, όταν το παιχνίδι δεν είναι σε ροή [έχει σταματήσει]. Όλες οι αλλαγές γίνονται από τη μέση του γηπέδου. Ο παίκτης που βγαίνει μπορεί να ξαναμπεί στον αγώνα.
  4. ΥΠΑΡΧΟΥΝ κόκκινες ή κίτρινες κάρτες,
  • ΥΠΑΡΧΟΥΝ χτυπήματα πέναλτι 8 μέτρα από το κέντρο της γραμμής τέρματος,
  • ΙΣΧΥΕΙ ο κανόνας του οφσάιντ,
  • ΤΟ ΠΛΑΓΙΟ ΑΟΥΤ εκτελείται με τα χέρια.
  • Ένα τέρμα δεν καταμετράται με απευθείας χτύπημα της μπάλας με την έναρξη του παιχνιδιού. Όλα τα ελεύθερα χτυπήματα είναι άμεσα και κάθε αντίπαλος παίκτης θα πρέπει να είναι σε απόσταση πέντε ( 5 ) μέτρων από το σημείο που γίνεται το ελεύθερο χτύπημα. Αν η μπάλα περάσει εκτός αγωνιστικού χώρου από τη γραμμή του τέρματος, τότε η επαναφορά της μπάλας γίνεται με ελεύθερο χτύπημα με την μπάλα να τοποθετείται τρία μέτρα από την εστία και με το χτύπημα της μπάλας προς τα εμπρός. Ο τερματοφύλακας ή ένας παίκτης δεν επιτρέπεται να ρίξει – περάσει την μπάλα μετά τη μεσαία γραμμή (γραμμή κέντρου), από ελεύθερο χτύπημα κατά την επαναφορά της μπάλας από τέρματος λάκτισμα ( άουτ). Αν παρόλο αυτά κάτι τέτοιο συμβεί ( η μπάλα περάσει τη μεσαία γραμμή ) τότε η μπάλα δίνεται στην αντίπαλη ομάδα η οποία επαναρχίζει το παιχνίδι με ελεύθερο χτύπημα από το σημείο που η μπάλα πέρασε τη γραμμή του κέντρου.

-Δεν επιτρέπεται η έναρξη ή η συνέχιση αγώνα, εφόσον οποιαδήποτε ομάδα έχει λιγότερους από επτά (7) ποδοσφαιριστές/τριες.

  1. Δεν θα τηρείται βαθμολογία.
  2. Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε έναν γύρο με μονούς αγώνες.

ΑΡΘΡΟ 4° :

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ

  1. Απαγορεύεται σε ποδοσφαιριστή να αγωνιστεί σε δύο (2) αγώνες της ομάδας που ανήκει, πριν παρέλθει χρονικό διάστημα 24 ωρών από τη λήξη του πρώτου αγώνα και την έναρξη του δεύτερου. Παράβαση της διάταξης αυτής συνεπάγεται απώλεια του δεύτερου αγώνα, σε περίπτωση υποβολής ένστασης αντικανονικής συμμετοχής.
  2. Ποδοσφαιριστές που έχουν πρόβλημα οράσεως, υποχρεούνται να φέρουν στους αγώνες ειδικά γυαλιά, αλλιώς η συμμετοχή τους δεν θα επιτρέπεται και ο αγώνας δεν θα διεξάγεται με υπαιτιότητα του σωματείου στο οποίο ανήκει ο αθλητής.

ΑΡΘΡΟ 5°: ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ – ΓΙΑΤΡΟΣ ΑΓΩΝΑ

  1. Σε όλους τους αγώνες, της διοργάνωσης, είναι υποχρεωτική, με ευθύνη της γηπεδούχου ομάδας, η παρουσία προσώπου που θα ασκεί καθήκοντα ιατρού αγώνα. Το πρόσωπο αυτό δύναται να είναι είτε ιατρός είτε νοσηλευτής είτε διασώστης, απόφοιτος των Τ.Ε.Ι και διαπιστευμένος του ΕΚΑΒ ή ειδικά πιστοποιημένος στην παροχή πρώτων βοηθειών και ιδιαίτερα σε αθλητικά γεγονότα, για να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει αιφνίδια και επικίνδυνα για την ζωή περιστατικά που μπορεί να προκύψουν σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα.
  2. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΠΟΥ ΑΣΚΕΙ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΙΑΤΡΟΥ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΜΕ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΥ ΟΜΑΔΟΣ, ΚΑΙ ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ ΤΟΥ ΚΑΠ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ.
  3. Η κάθε ομάδα με δική της ευθύνη θα είναι εφοδιασμένη με το απαραίτητο φαρμακευτικό υλικό για τυχόν τραυματισμό ποδοσφαιριστή της.

ΕΠΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

ΑΡΘΡΟ 6°: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

  1. Η Τεχνική Επιτροπή της Ε.Π.Σ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ είναι η μόνη αρμόδια για τον ορισμό αγώνων των πρωταθλημάτων υποδομών.

Σε περίπτωση προβλήματος χρήσης του γηπέδου από τη γηπεδούχο ομάδα είναι επιτρεπτή η αντιστροφή της έδρας του αγώνος στον α’ γύρο, με αντίστοιχη υποχρέωση στον β’ γύρο του πρωταθλήματος με απόφαση της Επιτροπής Πρωταθλημάτων Υποδομών.

-Απαγορεύεται η έναρξη των αγώνων του δευτέρου ή επομένων γύρων εάν δεν έχουν ολοκληρωθεί οι αγώνες του πρώτου ή του προηγουμένου γύρου των πρωταθλημάτων.

  • Οι ομάδες δεν έχουν δικαίωμα αναβολής οποιουδήποτε αγώνα με κοινή συμφωνία τους.
  • Η διοργανώτρια ΔΥΝΑΤΑΙ, κατά την κρίση της, να προβεί σε αναβολή προγραμματισμένου αγώνα, χωρίς χρονικό περιορισμό για λόγους ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΒΙΑΣ (π.χ διακοπή συγκοινωνιών, θεομηνία, ακραία καιρικά φαινόμενα κτλ) ενημερώνοντας σχετικά τα ενδιαφερόμενο σωματεία.
  1. Τα σωματεία είναι υποχρεωμένα να ενημερώνονται για το πρόγραμμα των ομάδων τους που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα υποδομών ΜΟΝΟΝ από τον ιστότοπο της Ε.Π.Σ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, στο διαδίκτυο (www.epskarditsas.gr). ή από τον πίνακα ανακοινώσεων της Ε.Π.Σ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ.
  • Η κοινοποίηση του προγράμματος των αγώνων στα σωματεία γίνεται δύο (2) τουλάχιστον ημέρες πριν την ημέρα διεξαγωγής τους, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται η ημέρα διεξαγωγής των αγώνων.
  1. Έγγραφα αιτήματα σωιιατείων νια αναβολή π.χ. για σχολική εκδρομή συνοδεύεται από έγγραφο του σχολείου φοίτησης έξι (6) τουλάχιστον ποδοσφαιριστών ή ασθένεια θα βεβαιώνεται με ιατρική γνωμάτευση ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΦΟΡΕΑ  ή για συμμετοχή τουλάχιστον δύο (2) ποδοσφαιριστών σε αγώνες των ελληνικών εθνικών ομάδων που εντάσσονται στο αναγνωρισμένο πρόγραμμα αγώνων της UEFA ή των μικτών ομάδων της Ένωσής μας ή των ομόρων Ενώσεων που εντάσσονται στο αναγνωρισμένο πρόγραμμα αγώνων της Ε.Π.Ο ή συμμετοχή ομάδος σε διεθνές τουρνουά του εξωτερικού ή τροποποίηση του προγράμματός τους θα εξετάζονται μόνον στην περίπτωση που θα υποβληθούν επτά (7) τουλάχιστον ημέρες πριν τη διεξαγωγή του αγώνα, εξαιρούμενης της τελευταίας περιπτώσεως του διεθνούς τουρνουά για την οποία απαιτείται η υποβολή του αιτήματος τουλάχιστον ένα (1) μήνα πριν την ημερομηνία έναρξης του τουρνουά και επιπλέον η αναβολή δε δύναται να υπερβαίνει των δύο συνεχόμενων αγωνιστικών. Στην περίπτωση που τα αιτήματα δεν υποβληθούν στις προβλεπόμενες προθεσμίες ΔΕΝ θα εξετάζονται και, κατά συνέπεια, ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΑ.

Αιτήματα νια μετάθεση ημερομηνιών διεξαγωγής αγώνων ΔΕΝ θα γίνονται δεκτά από τη διοργανώτρια κατά τις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές του πρωταθλήματος εφόσον προκύπτει βαθμολονικό ενδιαφέρον από τις εμπλεκόμενες ομάδες.

Στις δύο τελευταίες αγωνιστικές της διάρκειας των πρωταθλημάτων η διοργανώτρια δύναται να ορίσει συγκεκριμένους αγώνες από τους οποίους προκύπτει βαθμολογικό ενδιαφέρον, όπως διεξαχθούν σε κοινή ημέρα και ώρα.

  • Οι αναβληθέντες αγώνες επανορίζονται με απόλυτη κρίση της Τεχνικής Επιτροπής Πρωταθλημάτων Υποδομών σε όλες τις ημέρες της εβδομάδας λαμβανομένης υπόψη της ολοκλήρωσης του πρωταθλήματος εντός του χρονοδιαγράμματος και χωρίς να δίνεται το δικαίωμα στο σωματείο να αιτείται νέα αναβολή, οι δε ομάδες ενημερώνονται με ηλεκτρονικό μήνυμα η φαξ από τη διοργανώτρια (άρθρο 22 παρ 2 ΚΑΠ)

ΑΡΘΡΟ 7° : ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ – ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ

  1. Για κάθε αγώνα θα συντάσσεται Φ.Α. από το διαιτητή. Σε αυτό οι αντιπρόσωποι – υπεύθυνοι θα βεβαιώνουν με την υπογραφή τους τη σύνθεση της ομάδας τους, το αποτέλεσμα του αγώνα, ότι έλαβαν γνώση για τυχόν παρατηρήσεις του διαιτητή, καθώς και οποιαδήποτε τυχόν ένσταση επιθυμούν να υποβάλουν, από αυτές που καταχωρούνται υποχρεωτικά στο Φ.Α κατ’ άρθρο 23 του Κ.Α.Π. Το Φ.Α. υπογράφεται υποχρεωτικά και από τους αρχηγούς των ομάδων.
  2. Στο Φ.Α. αναγράφονται υποχρεωτικά :

Α. το ονοματεπώνυμο και ο αριθμός δελτίου αθλητικής ιδιότητος των τακτικών και αναπληρωματικών αθλητών καθώς και ο αριθμός φανέλας του κάθε αθλητή, ο οποίος πρέπει να είναι ο ίδιος από την αρχή μέχρι τη λήξη του αγώνα και

Β. το ονοματεπώνυμο των υπευθύνων της κάθε ομάδας που έχουν το δικαίωμα, σύμφωνα με τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου Επαγγελματικών και Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων να βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο.

  1. Ο Διαιτητής υποχρεούται πριν από την έναρξη του αγώνα στην διενέργεια δειγματοληπτικής ταυτοπροσωπίας.
  2. Σε οποιαδήποτε περίπτωση μη παρουσίας του διαιτητή, όπου αυτός δεν προβλέπεται, ο καταλογισμός των σφαλμάτων που προβλέπουν οι Κανονισμοί ανατίθεται, κατόπιν συμφωνίας, σε έναν από τους προπονητές των διαγωνιζόμενων ομάδων, ή σε περίπτωση μη συμφωνίας, ορίζεται ένας για κάθε ημίχρονο, με πρώτο τον προπονητή της γηπεδούχου ομάδας.
  3. Τα έξοδα διαιτησίας και της μετακίνησης τους βαρύνουν τη γηπεδούχο ομάδα, έγγραφου επαίνου στον αθλητή δια μέσου του συλλόγου του.

ΑΡΘΡΟ 8° : ΓΗΠΕΔΟ ΑΓΩΝΩΝ

  1. Ο διαιτητής είναι ο μόνος αρμόδιος για να κρίνει το γήπεδο ως κατάλληλο ή ακατάλληλο για τη διεξαγωγή του αγώνα.
  2. Ο αγώνας δεν τελείται εφόσον ο διαιτητής του αγώνα κρίνει το γήπεδο ακατάλληλο.

ΑΡΘΡΟ 9° : ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΟΙΝΩΝ ΣΕ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ, ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ

  1. Στους ποδοσφαιριστές, προπονητές, παράγοντες και φιλάθλους των διαγωνιζόμενων ομάδων, οι οποίοι προκαλούν επεισόδια που δυσφημούν το άθλημα ή διεγείρουν το φίλαθλο κοινό ή προβαίνουν σ’ άλλες αντιαθλητικές ενέργειες επιβάλλονται οι ποινές που προβλέπονται από τον Κ.Α.Π. Επαγγελματικών – Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων, τον Πειθαρχικό Κώδικα, τον Κανονισμό Προπονητών και την παρούσα προκήρυξη.
  2. Οι διατάξεις του Κ.Α.Π. Επαγγελματικών – Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων και του Πειθαρχικού Κώδικα Ε.Π.Ο. εφαρμόζονται πλήρως στους αθλητές όλων των κατηγοριών.
  3. Οι ως άνω ποινές, που επιβάλλονται σε Πρωταθλήματα Υποδομών των σωματείων, εκτίονται μόνο σ’ αυτά. Ποινές που επιβάλλονται σε πρωταθλήματα ανδρών δεν εκτίονται σε Πρωταθλήματα Υποδομών ( άρθρο 37 παράγρ. 3 του Κ.Α.Π ).
  4. Οι ενστάσεις συνοδεύονται από το χρηματικό παράβολο πενήντα [ 50,00 ] ευρώ, επί ποινή απαραδέκτου. Στην

ένσταση πλαστοπροσωπίας απαιτείται ξεχωριστό παράβολο ( των 50,00 ευρώ ) για κάθε ποδοσφαιριστή κατά του οποίου στρέφεται αυτή. Σε περίπτωση δε, που γίνει δεκτή, επιστρέφεται στο ενιστάμενο σωματείο μόνον το/τα παράβολο/α για τους ποδοσφαιριστές ,για τους οποίους η πλαστοπροσωπία διαπιστώθηκε. Στους αγώνες που οι αθλητές παρουσιάζονται στο γήπεδο χωρίς δελτία αθλητικής ιδιότητος ποδοσφαιριστή (όταν είναι υποχρεωμένοι) ή χωρίς προσωρινό δελτίο αγωνιζόμενου Αθλητή Ε.Π.Σ.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (όταν είναι υποχρεωμένοι) ή χωρίς τη κάρτα υγείας αθλητών θεωρημένη μόνο από γιατρούς μονάδων παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, Νομαρχιακών, Περιφερειακών ή Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων , Υγειονομικών στρατιωτικών μονάδων ή από γιατρούς που έχουν οποιαδήποτε σχέση με το ΔΗΜΟΣΙΟ ή με Ν.Π.Δ.Δ καθώς από ιδιώτες γιατρούς που κατέχουν την καρδιολογική ειδικότητα ή γιατρούς άλλων ειδικοτήτων που έχουν πιστοποίηση ΕΚΑΕ (Εθνικό Κέντρο Αθλητικών Ερευνών),όπως ορίζεται στην κοινή υπουργική απόφαση του Υπουργείου Υγείας και του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού. ΔΕ ΘΑ ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ , ΕΦΑΡΜΟΖΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ Κ.Α.Π. ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ 10ο: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΜΑΔΩΝ, ΤΕΛΕΣΗ, ΜΗ ΤΕΛΕΣΗ, ΑΝΑΒΟΛΗ, ΔΙΑΚΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

  1. Τα σωματεία οφείλουν να μεριμνούν ώστε να προσέρχονται κανονικά στους προγραμματισμένους αγώνες του πρωταθλήματος της κατηγορίας ή των κατηγοριών που συμμετέχουν. Κάθε ομάδα οφείλει να προσέρχεται στο γήπεδο τέλεσης του αγώνα τουλάχιστον μισή ώρα πριν από την προγραμματισμένη ώρα έναρξης του αγώνα και να παρουσιάζεται στον αγωνιστικό χώρο, έτοιμη για την έναρξη του αγώνα.

Για κάθε θέμα καθυστέρησης που ανακύπτει προ της έναρξης του αγώνα αρμόδιος για την όποια απόφαση είναι ο διαιτητής, ο οποίος έχει την δυνατότητα αναμονής για εύλογο χρονικό διάστημα ( πχ. καθυστέρηση άφιξης γιατρού αγώνα, καθυστέρηση προσκόμισης δικαιολογητικών κ.τ.λ.), το οποίο καθορίζεται στα 15′ δεκαπέντε λεπτά από την προκαθορισμένη ώρα έναρξης του αγώνα.

  1. Αν οι καιρικές συνθήκες είναι τέτοιες που εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία ή τη σωματική ακεραιότητα των μικρών ποδοσφαιριστών ( π.χ. υπερβολικό κρύο, χιόνι κλπ. ), με δεδομένη τη μικρή ηλικία και αντοχή των νεαρών ποδοσφαιριστών, ο διαιτητής και το πρόσωπο που ασκεί καθήκοντα ιατρού του αγώνα δύνανται να συναποφασίσουν τη μη τέλεση ή τη διακοπή του αγώνα.

Η απόφαση μη τέλεσης ή διακοπής του αγώνα και οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτήν θα αναγράφονται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ στο φύλλο αγώνα και θα υπογράφεται από τους υπεύθυνους και τους αρχηγούς των δύο ομάδων.

Ο αγώνας που αναβλήθηκε, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών ή ανώτερης βίας ή χωρίς υπαιτιότητα των διαγωνιζόμενων ομάδων, ορίζεται εκ νέου από το λεπτό και με το σκορ που διακόπηκε και με τους ίδιους όρους, υποχρεωτικά εντός δεκαπέντε ( 15 ) ημερών, σε οποιαδήποτε ημέρα της εβδομάδας και τις ώρες που διαθέτει γήπεδο η γηπεδούχος ομάδα, με απόφαση της Τεχνικής Επιτροπής Πρωταθλημάτων υποδομών (άρθρο 21 Κ.Α.Π.).

  1. Ομάδα που δεν εμφανισθεί στον αγωνιστικό χώρο ν’ αγωνισθεί την ορισμένη ημεροχρονολογία του αγώνα, για οποιονδήποτε ΜΗ δικαιολογημένο λόγο ή παραιτηθεί από αγώνα, χωρίς να συντρέχουν λόγοι ανωτέρας βίας ή χωρίς να προσκομισθούν εγκαίρως τα αναφερόμενα έγγραφα της παρ.3 του άρθρου 6 της παρούσας προκήρυξης , τιμωρείται με την απώλεια του αγώνα με τέρματα 0-3 , και πρόστιμο πενήντα (50€,) ευρώ την 1η φορά, απώλεια του αγώνα με τέρματα 0-3 , και ογδόντα ( 80 €,) ευρώ την 2η φορά και απώλεια του αγώνα με τέρματα 0-3 , και εκατό ( 100 € ) ευρώ την 3η φορά, με απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής ( άρθρο 17 του Κ.Α.Π ). Τρίτη μη κάθοδος της ίδια ομάδας συνεπάγεται και αποκλεισμού της από τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

ΑΡΘΡΟ 11ο : ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

  1. Η συμμετοχή ποδοσφαιρικού Σωματείου σε αγώνες που γίνονται στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟ ή ΤΗΣ Ε.Π.Σ Καρδίτσας ( Άρθρο 10 παρ. 6,7 Κανονισμού Ερασιτεχνικών Σωματείων).
  2. Η διεξαγωγή ποδοσφαιρικών αγώνων από φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή δημόσιο φορέα με τη συμμετοχή ομάδων σωματείων – μελών της Ένωσης μας είναι επιτρεπτή μετά από την έγκριση της Ε.Ε της Ε.Π.Σ.Κ για τους διοργανωτές αυτών και την προέγκριση της συμμετοχής για τα συμμετέχοντα σωματεία, υποβαλλομένων στη συνέχεια των δηλώσεων συμμετοχής.

Η μη τήρηση της παραπάνω διαδικασίας επισύρει τις ποινές του άρθρου 37 του Κ.Α.Π.

ΑΡΘΡΟ 12ο : ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

  1. Οι ομάδες που διαγωνίζονται θα κατέρχονται στους αγώνες με τα χρώματα που έχουν δηλώσει στη δήλωση συμμετοχής τους, είναι υποχρεωτική η αρίθμηση και δεν είναι υποχρεωτικός ο αριθμός της φανέλας του ποδοσφαιριστή να είναι σταθερός καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος) , σύμφωνα με όσα ορίζονται στο άρθρο 14 του Κ.Α.Π. Επαγγελματικών – Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων.

Για τη χρήση διαφήμισης στις φανέλες των ποδοσφαιριστών ισχύουν όσα καθορίζονται στη παράγραφο 4 του άρθρου 14 του Κ.Α.Π. Επαγγελματικών – Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων. Για την απαγόρευση προβολής συνθημάτων ή μηνυμάτων πολιτικής, θρησκευτικής ή φυλετικής φύσεως ισχύουν όσα καθορίζονται στο άρθρο που αναφέρεται στη παρούσα παράγραφο.

  1. Η χρήση των επικαλαμίδων είναι υποχρεωτική για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές, καθώς και των γαντιών για τους τερματοφύλακες.
  2. Οι αντιπρόσωποι – υπεύθυνοι των σωματείων που δηλώνονται στη δήλωση συμμετοχής των σωματείων, θα είναι

και οι υπεύθυνοι για την τήρηση της τάξης στη διάρκεια των αγώνων των ομάδων τους. Θα πρέπει η δική τους συμπεριφορά να αποτελεί παράδειγμα φίλαθλου πνεύματος για τους αθλητές των ομάδων. Θα έχουν δε (αναλογικά) τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα που προβλέπουν οι κανονισμοί για τους παρατηρητές των αγώνων ( άρθρο 13 του Κ.Α.Π. Επαγγελματικών – Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων ).

  1. Η παρακολούθηση των αγώνων όλων των κατηγοριών των πρωταθλημάτων υποδομής είναι δωρεάν για τους φιλάθλους.
  2. Για τα σωματεία που δεν αποστέλλουν ποδοσφαιριστές τους, έπειτα από κλήση τους στις μικτές ομάδες, δεν θα ορίζονται αγώνες των αντίστοιχων τμημάτων τους στα Πρωταθλήματα Υποδομών της Ε.Π.Σ.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΑΡΘΡΟ 13ο : ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ

    1. Κάθε τι που δεν προβλέπεται στην παρούσα προκήρυξη θα ρυθμίζεται με απόφαση της Τεχνικής Επιτροπής Πρωταθλημάτων Υποδομών της Ε.Π.Σ.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ. που είναι και η μόνη υπεύθυνη για τη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων αυτών, στο πλαίσιο του Καταστατικού της και του ορθού και δικαίου.



Total
0
Shares
Previous Article
Τέταρτη συνεχόμενη νίκη για τον Γ.Σ. Μουζακίου & Περιχώρων «Γ. Πασιαλής» που πήρε το ντέρμπι με τον Απόλλωνα Καρδίτσας

Τέταρτη συνεχόμενη νίκη για τον Γ.Σ. Μουζακίου & Περιχώρων «Γ. Πασιαλής» που πήρε το ντέρμπι με τον Απόλλωνα Καρδίτσας

Next Article
Μελέτη για τις επιπτώσεις της πανδημίας στις ΜΜΕ της υπαίθρου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Innogrow

Μελέτη για τις επιπτώσεις της πανδημίας στις ΜΜΕ της υπαίθρου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Innogrow