Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Εποικοδομητική συνάντηση εργασίας Κατσαβριά και Αγοραστού

Συνάντηση εργασίας είχαν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας και μέλος της Επιτροπής Περιφερειών του Ελληνικού Κοινοβουλίου κ. Χρυσούλα Κατσαβριά- Σιωροπούλου με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, στην έδρα της Περιφέρειας.

Στη συνάντηση έγινε ευρεία και εποικοδομητική συζήτηση για τα προβλήματα, τις δυνατότητες επίλυσής τους και τις προοπτικές ανάπτυξης της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Νομού Καρδίτσας.

Ειδικότερα:
• Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη κατασκευής των αρδευτικών δικτύων των ταμιευτήρων Σμοκόβου και Πλαστήρα και γενικότερα για τα αρδευτικά έργα στο νομό Καρδίτσας.

• Συζητήθηκε το θέμα της ολοκλήρωσης των έργων ύδρευσης των 30 περίπου χωριών από το διυλιστήριο Λεονταρίου.

• Τέθηκε το θέμα των οδικών αξόνων και τονίστηκε η ανάγκη βελτίωσης αρκετών οδικών συνδέσεων καθώς είναι ένας τομέας στον οποίο η Καρδίτσα υστερεί.

• Σε ερώτηση της κ. Κατσαβριά για τα έργα των παρακάμψεων Αρτεσιανού και Ριζοβουνίου, η ολοκλήρωση των οποίων εκκρεμεί αρκετά χρόνια, ο κ. Αγοραστός απάντησε ότι θα παραδοθούν στους επόμενους δύο μήνες περίπου.

• Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις δυνατότητες και τις προοπτικές που ανοίγονται, με την ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ, για τις επιχειρήσεις, τους αγρότες, την αντιμετώπιση της ανεργίας, τα προγράμματα στήριξης ευπαθών ομάδων και όσων έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση και κυρίως για τα αναγκαία έργα υποδομών που έχει ανάγκη ο νομός μας.

• Επισημάνθηκε η ανάγκη της εξασφάλισης χρηματοδότησης για την επέκταση του κτιρίου του Ειδικού Σχολείου, ώστε αυτό να καταστεί σύγχρονο και λειτουργικό.

• Η βουλευτής υποστήριξε το δίκαιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας για την κατασκευή του αμφιθεάτρου, το οποίο ενώ προβλεπόταν στην αρχική μελέτη, ποτέ δεν κατασκευάστηκε. Ο Περιφερειάρχης δήλωσε ότι θα εξετάσει το αίτημα προκειμένου να δοθεί λύση.

• Η κ. Κατσαβριά έθεσε το θέμα της ενίσχυσης του Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας και συμφωνήθηκε να γίνει προσπάθεια ένταξής του στο νέο ΕΣΠΑ μέσα από τη συνεργασία της Περιφέρειας και του Δήμου Καρδίτσας.

• Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην εξέλιξη των εργασιών ολοκλήρωσης του Κλειστού Γυμναστηρίου, του Διοικητηρίου καθώς και σε άλλα ζητήματα που αφορούν στην πόλη και το νομό της Καρδίτσας.

Η κ. Κατσαβριά και ο κ. Αγοραστός υπογράμμισαν την ανάγκη της στενής συνεργασίας ανάμεσα στους βουλευτές και την Περιφέρεια της Θεσσαλίας.

Από την πλευρά τους και οι δύο δεσμεύτηκαν να έχουν τακτική επικοινωνία και συνεργασία για την αποτελεσματική προώθηση των θεμάτων του Νομού Καρδίτσας.

Χρυσούλα Κατσαβριά Σιωροπούλου
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας




Total
0
Shares
Previous Article

Ερωτήσεις – απαντήσεις για το Ασφαλιστικό

Next Article

Κοπή πίτας με διαγωνισμό και εκπλήξεις από την Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων