Επιτυχημένη εμφάνιση του Φωκιανού Καρδίτσας στο διασυλλογικό σύνθετων αγωνισμάτων           

Share

Επιτυχημένη εμφάνιση του Φωκιανού Καρδίτσας στο διασυλλογικό σύνθετων αγωνισμάτων

Στο διασυλλογικό πρωτάθλημα συνθέτων αγωνισμάτων και συγκεκριμένα στον Β’ Όμιλο συμμετείχε ο Φωκιανός Καρδίτσας με τις καλύτερες αθλήτριες του στο έπταθλο, στην κατηγορία Γυναικών και στην κατηγορία κάτω των 18 ετών.

Ο αγώνας που πραγματοποιήθηκε στο στάδιο Σερρών στις 22 και 23 Απριλίου με τη συμμετοχή σωματείων της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας αποτέλεσε το πρώτο σημαντικό τεστ για τις αθλήτριες συνθέτων αγωνισμάτων του Φωκιανού που εκπροσώπησε την πόλη μας και τη Θεσσαλία.

Στην κατηγορία Γυναικών αγωνίστηκε η Εβελίνα Δεληγιάννη, η οποία πέρυσι κατέκτησε την τρίτη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα συνθέτων Ελλάδας στο έπταθλο, κάνοντας μια ακόμη καλή εμφάνιση. Η Εβελίνα κατετάγη τρίτη στον αγώνα πίσω από την κορυφαία Αναστασία Ντραγκομίροβα και την Σοφία Καμπερίδου. Οι επιδόσεις της που ξεχώρισαν ήταν στο άλμα σε ύψος όπου πέρασε τα 1.67μ και ήταν 2η και ο ακοντισμός που πέτυχε βολή στα 33.85μ. και ήταν 2η στο αγώνισμα. Στα άλλα αγωνίσματα είχε τις ακόλουθες επιδόσεις :  100μ εμπόδια 15.80, σφαίρα 9.52, 200μ 27.79, άλμα σε μήκος 5.26μ, 800μ 2.43,76 σύνολο βαθμολογίας 4414 βαθμούς λίγο κάτω από το ατομικό της ρεκόρ.

Η αθλήτρια του Φωκιανού στην κατηγορία Κ18 ήταν 7η στην κατάταξη κάνοντας ατομικό ρεκόρ βαθμών. Η Κυριακή Σαλή σε έναν αγώνα τεστ για αυτήν πρίν το πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα είχε εξαιρετικές επιδόσεις στο ύψος που ήταν 1η με 1.59μ και στον ακοντισμό όπου ήταν πρώτη με 30.78μ . Στα άλλα αγωνίσματα του επτάθλου είχε 18.28 στα 100μ εμπόδια, σφαίρα 9.16μ,  200μ 28.83, μήκος 4.97μ και 800μ 3.04,42 σύνολο βαθμολογίας 3592.  Τις αθλήτριες συνόδεψε ο προπονητής του σωματείου μας Γούσιας Νίκος.

Το σωματείο στίβου της πόλης μας Φωκιανός Καρδίτσας βρίσκεται στην 45η θέση κατάταξης στην Ελλάδα σε σύνολο περισσότερων των 400 σωματείων. Κορυφαίο στην πόλη μας και στα πρώτα στη Θεσσαλία συμμετέχει σε όλους τους σημαντικούς αγώνες στίβου. Αναπτύσσει όλα τα αγωνίσματα του στίβου, από σύνθετα αγωνίσματα, εμπόδια, δρόμους ταχύτητας και αντοχής μέχρι ρίψεις κάθετα (ύψος και επι κοντώ) και οριζόντια (μήκος, τριπλούν) άλματα και φυσικά βάδην. Στο σωματείο μας μπορούν να ασχοληθούν με το στίβο και να γνωρίσουν την χαρά του αθλητισμού παιδιά δημοτικού αλλά και μεγαλύτερα γυμνασίου και λυκείου. Οι αθλητές μας ξεχωρίζουν σε όλους τους αγώνες που παίρνουν μέρος, κάνοντας την πόλη μας γνωστή σε όλη την Ελλάδα έχοντας κατακτήσει πανελλήνιες διακρίσεις, ενώ οι αθλητές μας του βάδην έχουν συμμετοχές και διακρίσεις σε παγκόσμιους αλλά και σε Ολυμπιακού αγώνες.

Δείτε επίσης