Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Επιτυχία και Δικαίωση για το Δήμο Μουζακίου!!!

Δικαίωση για το Δήμο Μουζακίου και μέγιστη προσωπική και πολιτική επιτυχία για τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Κωτσό αποτελεί η προσφάτως εκδοθείσα με αριθμό 60/2015 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καρδίτσας, με την οποία διαγράφεται το σύνολο του δυσβάστακτου χρέους ύψους 2.500.000 ευρώ, που κληρονόμησε ο Δήμος Μουζακίου από τις κοινότητες Γελάνθης και Λαζαρίνας.

Όπως είναι γνωστό, οι κοινότητες Γελάνθης και Λαζαρίνας τη δεκαετία του ’80 συνήψαν και έλαβαν από την Αγροτική Τράπεζα δάνεια συνολικού ποσού 267,5 εκατ. δραχμών, με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, προκειμένου να πραγματοποιήσουν αρδευτικά έργα. Η αδυναμία αποπληρωμής του δανείου από τις πρώην κοινότητες είχε ως αποτέλεσμα να κληροδοτήσουν το χρέος αυτό στον Δήμο Μουζακίου, που τοκιζόμενο εκτινάχτηκε στο παραπάνω αστρονομικό ποσό.

Ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία του Δήμου Μουζακίου προσπάθησε με κάθε τρόπο, πολιτικό και δικαστικό, να πετύχει τη διαγραφή του άδικου για τους δημότες του καποδιστριακού και μετέπειτα καλλικρατικού Δήμου Μουζακίου χρέους, γιατί είχε εδραιωμένη την πεποίθηση, ότι επ’ ουδενί δεν πρέπει οι δημότες του Δήμου Μουζακίου να επιβαρυνθούν με ένα «χαράτσι», τη στιγμή που σ’ όλη τη χώρα τα αρδευτικά έργα υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Και για το λόγο αυτό ο Δήμαρχος και η εκάστοτε παράταξη της πλειοψηφίας ουδέποτε αναγνώρισαν το χρέος αυτό πολιτικά και πάσχιζαν για τη διαγραφή του.

Η τελικώς αίσια και επιτυχής έκβαση της υπόθεσης αυτής δικαιώνει όχι μόνο το Δήμαρχο κ. Γεώργιο Κωτσό για τις επιλογές του, αλλά και Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας και τους δημότες του Δήμου Μουζακίου, που με τη σταθερή και συνεχή προτίμησή τους στην πολιτική και στο έργο της παράταξης του Δημάρχου, κατέδειξαν ότι έχουν αλάνθαστο κριτήριο στις επιλογές τους για τη διαχείριση των τοπικών δρωμένων. Συγχρόνως δε η διαγραφή του χρέους αυτού συνιστά και μια ηχηρή απάντηση σε όλους αυτούς που από το 2003 μέχρι σήμερα, βρισκόμενοι σταθερά στα έδρανα της αντιπολίτευσης, επιδόθηκαν διαχρονικά σε έναν άκρατο λαϊκισμό και στείρα αντιπολιτευτική τακτική, που δεν τους εμπόδισε να διατείνονται, όπου σταθούν και όπου βρεθούν, να το πληρώσουν οι δημότες της Γελάνθης και της Λαζαρίνας, ή ακόμη και ο ίδιος ο Δήμαρχος!

Στο βωμό του μικροπολιτικού τακτικισμού τους και των προσωπικών εμπαθειών τους ήταν πρόθυμοι να θυσιάσουν έναν ολόκληρο δήμο με τους δημότες τους σε επώδυνα μέτρα. Ευτυχώς η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου έκλεισε τα αυτιά της στις κακόβουλες και επικίνδυνες αυτές συμπεριφορές.

Ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Γιώργος Κωτσός, πλήρως ικανοποιημένος και δικαιωμένος από την έκδοση της παραπάνω απόφασης, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις: « Νιώθω ιδιαίτερα συγκινημένος και περήφανος που μετά από αγώνες και κόπους χρόνων, καταφέραμε με την ομάδα μου να απαλλάξουμε το Δήμο Μουζακίου και τους δημότες μας από το άδικο αυτό χρέος, που αποτελούσε βραχνά για τη δημοτική αρχή όλα αυτά τα χρόνια.

Με πίστη και προσήλωση στον σκοπό μας καταφέραμε κάτι που φάνταζε ακατόρθωτο και αυτό με κάνει περισσότερο ικανοποιημένο και περήφανο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς οφείλω στους δημότες μου, που με τη στήριξή τους, την υπομονή τους και την αμέριστη εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου καια τους συνεργάτες μου, με εμψυχώνουν καθημερινά στις προσπάθειες που καταβάλλω.

Eπίσης, τίποτα δεν θα ήταν εφικτό, αν στη διαδικασία αυτή δεν είχα στο πλευρό μου, από το 2003 και μετέπειτα τους συνεργάτες μου δημοτικούς συμβούλους που πίστεψαν στο στόχο αυτό και τον υπηρέτησαν στο ακέραιο. Τέλος, οφείλω να εξάρω και να αναγνωρίσω και το αδέκαστο έργο της Δικαιοσύνης, που με την απόφασή της αυτή απέδειξε ότι ξέρει να κάνει ορθά τη δουλειά της. Για όσο θα υπηρετώ τον Δήμο Μουζακίου και τους Δημότες που με εξέλεξαν, θα το κάνω με ευσυνειδησία, εντιμότητα και ανιδιοτέλεια.»




Total
0
Shares
Previous Article

Άρχισε χθες το Φεστιβάλ Λιμνών Καρδίτσας 2015

Next Article

«Μουζάκια 2015» - Ποδηλατοδρομία και Live βραδιά (φωτο-video