Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Επιτροπή Ειρήνης Ν. Καρδίτσας: Ανακοίνωση για τις απεργιακή συγκέντρωση στις 10 Ιούνη 2021

Επιτροπή Ειρήνης Ν. Καρδίτσας

Επιτροπή Ειρήνης Ν. Καρδίτσας: Ανακοίνωση για τις απεργιακή συγκέντρωση στις 10 Ιούνη 2021

Η Επιτροπή Ειρήνης Ν. Καρδίτσας (μέλος της ΕΕΔΥΕ) στηρίζει και καλεί το λαό της Καρδίτσας σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 10 Ιούνη στην Κεντρική Πλατεία Καρδίτσας στις 10 το πρωί, ενάντια στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο – τερατούργημα που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Γίνεται, γι’ ακόμη μια φορά, φανερό ότι η επικίνδυνη πολιτική του βαθέματος της εμπλοκής της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, πάει χέρι – χέρι με την κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής στο εσωτερικό της χώρας, ενάντια στα δικαιώματα της λαϊκής οικογένειας. Κοινός παρονομαστής δεν είναι άλλος από τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, από την προσπάθεια να φορτωθεί γι΄ άλλη μια φορά ο λαός στις πλάτες του τα σπασμένα της κρίσης.

Το νομοσχέδιο – έκτρωμα που φέρνει στη Βουλή η κυβέρνηση της ΝΔ δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία. Αποτελεί συνέχεια της πολιτικής όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, των κατευθύνσεων της ΕΕ που στηρίζουν πιστά τα αστικά κόμματα. Αποτελεί συνέχεια όλων των αντιλαϊκών μέτρων που πάρθηκαν στο δεκατετράμηνο της πανδημίας και έχουν ατόφια τη σφραγίδα και την υπογραφή των απαιτήσεων των μεγάλων οικονομικών ομίλων.

Η κυβέρνηση, τα αστικά κόμματα, αλλά και τα στηρίγματά τους στο εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα παρά τις επιμέρους διαφωνίες τους, φέρουν ευθύνες γιατί όλα τα προηγούμενα χρόνια έστρωσαν το δρόμο για το αντεργατικό αυτό τερατούργημα, με το οποίο επιχειρούν να γυρίσουν το ρολόι της ιστορίας ένα αιώνα πίσω! Θεσμοθετείται η δεκάωρη εργασία, η αύξηση των υπερωριών, η επέκταση της εργασίας τις Κυριακές σε περισσότερους κλάδους, το καίριο χτύπημα στο δικαίωμα της απεργίας, στη δυνατότητα των εργαζομένων να αντιπαλεύουν την ενιαία επίθεση μέσα από τα εργατικά συνδικάτα. Θέλουν να βάλουν το κράτος – την εργοδοσία στα άδυτα του κινήματος, να ξέρει τα μέλη των συνδικάτων, τους συνδικαλιστές, για να αδρανοποιήσει κάθε αντίδραση στην άθλια επιδίωξη για δουλειά ήλιο με ήλιο. Το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή είναι ακόμα πιο αντιδραστικό με το νέο χτύπημα στο απεργιακό δικαίωμα και τη μεθόδευση «για παράνομες πράξεις κατά τη διάρκεια απεργιών». Στοχεύουν ανοιχτά το οργανωμένο λαϊκό κίνημα, γιατί γνωρίζουν καλά πως μέσα από την πάλη του μπορεί να τους χαλάσει τα σχέδια, να βάλει εμπόδια στην επικίνδυνη, αντιλαϊκή πολιτική.

Τώρα είναι η ώρα να εκφραστεί αποφασιστικά η λαϊκή αντίδραση και καταδίκη σε αυτή την πολιτική που από τη μια ματώνει καθημερινά τη λαϊκή οικογένεια και την ίδια στιγμή στρώνει το δρόμο για το πολεμικό σφαγείο. Ο λαός μέσα από την πάλη του έχει τη δύναμη να ακυρώσει στην πράξη το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο. Να παλέψει για να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που έχουν κάνει τις εργασιακές σχέσεις «λάστιχο» και τη ζωή των εργαζομένων πραγματική κόλαση, για σταθερή και πλήρη δουλειά με δικαιώματα, με 7ωρο – 5ημερο – 35ωρο.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 10 ΙΟΥΝΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΤΑΞΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΤΙΣ 10 ΙΟΥΝΗ ΣΤΙΣ 10:00 ΤΟ ΠΡΩΪ

ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Καρδίτσα, 8 Ιούνη 2021




Total
0
Shares
Previous Article
Μήνυμα Πρωτοχρονιάς του Βουλευτή Καρδίτσας Σπύρου Λάππα - ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΠΠΑΣ

Σπ. Λάππας: Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ του κ. Μητσοτάκη στην χωματερή της πολιτικής του!

Next Article
Ψηφιακοί τίτλοι σπουδών για αποφοίτους Γυμνασίων, Λυκείων και Επαγγελματικών Λυκείων μέσω του gov.gr

Ψηφιακά η έκδοση απολυτηρίων & πτυχίων για αποφοίτους Γυμνασίων, Λυκείων και Επαγγελματικών Λυκείων μέσω του gov.gr

Related Posts