Επίθεση με βιτριόλι: Η Εφη ήθελε να σκοτώσει την Ιωάννα – Έψαχνε τρόπους θανάτου στο διαδίκτυο

Επίθεση με βιτριόλι: Η Εφη ήθελε να σκοτώσει την Ιωάννα - Έψαχνε τρόπους θανάτου στο διαδίκτυο

Επίθεση με βιτριόλι: Η Εφη ήθελε να σκοτώσει την Ιωάννα – Έψαχνε τρόπους θανάτου στο διαδίκτυο

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, διώκεται η κατηγορούμενη που έχει συλληφθεί για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα, πριν από έναν χρόνο, και όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος του θύματος, “η κατηγορούμενη ήθελε να αφαιρέσει τη ζωή της κοπέλας”.

Καλεσμένος στην εκπομπή “Από τις έξι”, ο κ. Λύτρας περιέγραφε στο σκεπτικό του βαρύτατου κατηγορητηρίου: “Σύμφωνα με το βούλευμα, παραπέμπεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Το βούλευμα είναι εμπεριστατωμένο και αναφέρει πώς καταλήγει σε αυτό το συμπέρασμα: έχουμε έναν άνθρωπο που έχει μια μεθοδικότητα, έναν σχεδιασμό. Μεταμφιέζεται με την περούκα και την κάπα.

Έχει ένα τηλέφωνο που ανήκει σε υπήκοο του Πακιστάν για να μην ανιχνεύεται. Λαμβάνει όλα αυτά τα μέτρα προφύλαξης και προστασίας και αγοράζει μια τόσο μεγάλη ποσότητα καυστικού υγρού. Προφανώς ήξερε τι ζημιά θα κάνει και αυτό που ήθελε ήταν να αφαιρέσει τη ζωή της κοπέλας”.

Όσον αφορά στη στάση της κατηγορούμενης και των νομικών εκπροσώπων της, ο κ. Λύτρας επεσήμανε ότι “είδαν τα στοιχεία τα οποία είναι συντριπτικά εις βάρος της και ομολόγησε την πράξη της”.

Η δικογραφία για την υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο προς το ποινικό ακροατήριο με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας, δίνοντας την ευκαιρία στην άτυχη Ιωάννα να αναζητήσει απαντήσεις από την 35χρονη Έφη, τη μοναδική κατηγορούμενη για την επίθεση εναντίον της. Από τις πληροφορίες του κ. Λύτρα, η κατηγορούμενη ζητούσε πληροφορίες για το πώς μπορούσε να προσεγγίσει την Ιωάννα στο νοσοκομείο, καθώς και ότι έκανε αναζητήσεις στο διαδίκτυο για τρόπους θανάτου.

Ο χρόνος απονομής δικαιοσύνης

Στο μεγάλο φόρτο εργασίας των δικαστηρίων αποδίδει ο δικηγόρος του θύματος την εκδίκαση της υπόθεσης ένα χρόνο μετά το συγκλονιστικό συμβάν προσδιορίζοντας τον χρόνο εκδίκασης και απονομής δικαιοσύνης για το φθινόπωρο. “Εάν το δικαστήριο γίνει τον Σεπτέμβριο, τότε η απόφαση θα εκδοθεί το ίδιο διάστημα “, δήλωσε ο γνωστός δικηγόρος.

Ερωτηθείς για την κατάσταση υγείας της άτυχης Ιωάννας ο κ. Λύτρας περιέγραψε ότι η κατάστασή της είναι δύσκολη. “Έχει μια παραμόρφωση, η οποία είναι πολύ δύσκολο να επανέλθει. Δεν μπορεί να βγει στον ήλιο. Δεν μπορεί να ζήσει φυσιολογικά”.
Total
16
Shares
Previous Article
Με μουσική τα μαγαζιά σε ένδειξη διαμαρτυρίας την Παρασκευή και το Σάββατο

Με μουσική τα μαγαζιά σε ένδειξη διαμαρτυρίας την Παρασκευή και το Σάββατο

Next Article
Νέος εφιάλτης: Επιδημία χολέρας σε βόρεια πολιτεία της Νιγηρίας

Νέος εφιάλτης: Επιδημία χολέρας σε βόρεια πολιτεία της Νιγηρίας


Total
16
Share