Επιτέλους……μουσική!! Μετά από περίπου δύο χρόνια, μουσική πλημμύρισε ξανά την αίθουσα συναυλιών του Διοικητηρίου του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας.

Δελτίο τύπου για το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας

 Επιτέλους……μουσική!! Μετά από περίπου δύο χρόνια, μουσική πλημμύρισε ξανά την αίθουσα συναυλιών του Διοικητηρίου του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας.

 Καθηγητές και μαθητές τίμησαν με ξεχωριστό τρόπο την επέτειο του ¨ΟΧΙ ¨και σκόρπισαν ρίγη συγκίνησης στους παρευρισκόμενους, τηρώντας φυσικά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

 Σύμφωνα και με τις οδηγίες του Υπουργείου, τα περισσότερα τμήματα πραγματοποίησαν τον εορτασμό μέσα στις σχολικές αίθουσες, ωστόσο, ελάχιστα  τμήματα συμμετείχαν στην πολύ όμορφη γιορτή που στήθηκε και η οποία περιελάμβανε, με τη σειρά που ακούστηκαν, το Απολυτίκιο της Αγίας Σκέπης και του Αγίου Δημητρίου, δημοτικά τραγούδια ,αλλά και τραγούδια γνωστών δημιουργών του ρεμπέτικου (Μ. Βαμβακάρης, Π. Τούντας) με θεματολογία  το Έπος του ’40.  Είχε προηγηθεί η ανάγνωση του Πρακτικού, η απονομή Αριστείων και Βραβείων και η παράδοση της σημαίας στον σημαιοφόρο υπό τους ήχους του Εθνικού μας Ύμνου.

 Συμμετείχαν: η Βυζαντινή χορωδία, Μικρό Ορχηστρικό Σύνολο, το Σύνολο Πνευστών-Μπαντίνα, η Α ΄Γυμνασίου  σε ρόλο χορωδίας και μικρή ομάδα καθηγητών.

 Το κεντρικό θέμα της γιορτής ήταν το Ύψωμα 731 και η καθοριστικής σημασίας για την εξέλιξη του πολέμου έκβαση της μάχης εκεί, μια μάχη που στοίχισε τη ζωή σε στρατιώτες με καταγωγή από την πόλη μας.

Αναγνώστηκαν επίσης αποσπάσματα από την αλληλογραφία στρατιωτών.

Ελπίζουμε σε μια χρόνια γεμάτη μουσική ,πολιτισμό και όμορφες εκδηλώσεις.Total
42
Shares
Previous Article

Το 10ήμερο ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ άρχισε στα καταστήματα ΚΑΡΑΚΙΚΕΣ !!

Next Article
Δίκτυο Φορέων και Πολιτών για την προστασία των Αγράφων

…για το υπό διαβούλευση μικρό υδροηλεκτρικό στο Ανθοχώρι Δήμου ΜουζακίουTotal
42
Share