Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

“Επιτελικό” Κράτος – ‘άφωνη’ Αυτοδιοίκηση και Νομός Καρδίτσας….

Γέφυρα Κοράκου - Άρτα (80χλμ) - Γέφυρα Κοράκου - Καρδίτσα (80χλμ) - Η ζοφερή υπόθεση της «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ» ευκαιρία για ανάπλαση-ανασύνθεση του αυτόνομου ελεύθερου Αυτοδιοικητικού χώρου - Το αλαλούμ με διορισμό Γιατρών στα ορεινά άγονα Ιατρεία συνεχίζεται από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας - Δημήτρης Παπακώστας - Άρχισε να ακούγεται η «μυστική βοή των πλησιαζόντων γεγονότων»

Παρατηρούμε με μελαγχολία τα δρώμενα ή….μάλλον τα λιμνάζοντα πράματα στον νομό Καρδίτσας και αναρωτιόμαστε:

Τί-ς πταίει για την αργόσυρτη πορεία των τοπικών θεμάτων ….το επιτελικό Κράτος και οι  κεντρικές πολιτικές;

Οι τοπικοί πολιτικοί – αιρετοί μας μας ή το ράθυμο….της  Θεσσαλικής μας νοοτροπίας ;

Ή συνδυασμός όλων αυτών των παραγόντων ;

1. Το Κεντρικό Νοσοκομείο της Καρδίτσας ακυβέρνητο εδώ και πάνω από 22 μήνες…..χρέη Διοικητή εκτελεί ο Διοικητής Νοσοκομείου Τρικάλων.

Ο αεικίνητος Βουλευτής ΝΔ Καρδίτσας Γιώργος Κωτσός επισκέφθηκε,χθες, και συζήτησε το πρόβλημα με τον νέο Υπουργό Υγείας , χωρίς να αποσαφηνιστεί το ακριβές χρονοδιάγραμμα τοποθέτησης νέου Διοικητή ….

Ο προηγούμενος Υπουργός , αρκέστηκε στην … “προσωρινή” μη -λύση, που απαξιώνει και υποβαθμίζει την αυτοτέλεια του νομαρχιακού νοσοκομείου μας και ίσως συνιστά…. πρόκριμα για υποβιβασμό του σε σχέση με άλλα θεσσαλικά .

Είναι γνωστά και τα ζητήματα ολιγάριθμου προσωπικού , του εξοπλισμού- παρά τις υπερπροσπάθειες του ιατρικού , νοσηλευτικού και τεχνικού προσωπικού.

Η κυβέρνηση ΝΔ , θυμίζουμε, βρίσκεται στην εξουσία δύο έτη κ τέσσερις μήνες!!!

Από Περιφέρεια Θεσσαλίας , Τοπική Αυτοδιοίκηση , κομματικές οργανώσεις δεν έχει σημειωθεί ούτε μια …. διαμαρτυρία …ούτε ένα δημόσιο αίτημα…..

Από μείζονες Αντιπολιτεύσεις ούτε μια…. ερώτηση !

2. Κατολίσθηση Μεγάλης Σκάλας Ανθηρού : Έχουμε επανειλημμένα υπογραμμίσει την επικινδυνότητα στο σημείο αυτό για μαθητές , επιβάτες λεωφορείου ΚΤΕΛ, ιδιωτών , ασθενοφόρων κλπ οχημάτων.

Δεν ιδρώνει το …αυτί ουδενός αρμοδίου…..

Σε ποιον ανήκει η ευθύνη για άμεσα μέτρα στήριξης του πρανούς , αντιμετώπισης των βραχοπτώσεων ;

Περιφέρεια Θεσσαλίας – Υπουργείο Υποδομών ή Δήμο Αργιθέας ;

Η Δημοτική Αρχή αρκείται σε μια…. γραπτή ανακοίνωση ολίγων γραμμών , δίνοντας οδηγίες σε δημότες να …. αναβάλλουν τη διέλευση τους λόγω προφανών κινδύνων….

Ουδεμία πρωτοβουλία για οριστική επίλυση του προβλήματος ,της πληγής που έχει…κακοφορμίσει.

Ουδεμία δημοσίευση στον τοπικό τύπο ,έντονης διαμαρτυρίας προς την Περιφερειακή Αρχή Θεσσαλίας και την Κυβέρνηση ( μην σπάσουν τα …ωά)για την καθυστέρηση ολοκλήρωσης του φακέλου του έργου : Στέγαστρο Μ Σκάλας Ανθηρού , βάσει μελέτης που ήδη έχει συντάξει το τεχνικό γραφείο Β. Βαρελά ήδη από το 2018.

Που βρίσκεται η μελέτη ;

Έχουμε υποδείξει στη νέα δημοτική αρχή να κάνει παράσταση  στην Δνση Μελετών του Υποδομών και στην αρμόδια Δνση Τεχνικών Έργων Καρδίτσας για την επίσπευση διαδικασιών.

Η Δνση Τεχνικών Έργων χρωστάει απάντηση δημόσια για την πορεία του υπόψη σημαντικού έργου…

Θυμίζουμε ότι από το 2014 , είχαμε ζητήσει από τον τότε Υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και με εντολή του ανέβηκε κλιμάκιο γεωτεχνικών για επιτόπια αυτοψία ,που έγινε επί Δημοτικής Αρχής Τσιβόλα.

••• Έχουμε επιστήσει την προσοχή σε όλους τους αρμόδιους για την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων ( τοποθέτηση πλεγμάτων τύπου κοιλάδας Τεμπών από ειδικό ελβετικό συνεργείο κλπ).

•• Έχουμε προτείνει ,το σημαντικό αυτό έργο ασφαλούς προσβασιμότητας στην Μ. Σκάλα να ενταχθεί στο πρόγραμμα των 143.000.000€- με συμπληρωματική πίστωση αν απαιτείται – και να υπάρξει συνεργασία με την εργολήπτρια εταιρεία ΤΕΡΝΑ ΑΕ και το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών  , καθότι η κατάσταση έχει επιβαρυνθεί λόγω Ιανού και μεταγενέστερων πλημμυρών ,όπως πρόσφατα χθες  (31-10-21).

Καλά…τα ημίμετρα που κατά καιρούς λαμβάνει ο Δήμος και η Αντιπεριφέρεια , αλλά οι Αργιθεάτες θέλουν έργα ολοκληρωμένα , σταθερά και ασφαλή!

* Εάν δεν δοθεί σαφές χρονοδιάγραμμα από Δήμο και Περιφέρεια ,μετά εύλογο χρονικό διάστημα 15 ημερών θα προσφύγουμε στις Αρχές ζητώντας την διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων βάσει νόμου 3481/2006 ….

Εξηγούμαστε!!! Για να μην παρεξηγούμαστε….

Όλες οι παρατάξεις του ΔΣ Αργιθέας οφείλουν να κινητοποιηθούν ….

3. Σχολικοί χωματόδρομοι σε Διαπεριφερειακές συνδέσεις : επικίνδυνη βατότητα και μη ασφαλής προσβασιμότητα σε όλο το οδικό δίκτυο εκείθεν του Τυμπάνου έως όρια Άρτας – Συκιά Αργιθέας ( λακούβες- μη σήμανση- μη διαγράμμιση – στηθαία διαλυμένα ή ανύπαρκτα – χωρίς πλέγματα κ τοιχεία αντιστήριξης κλπ).

Έτοιμες μελέτες και φάκελοι για Ασφαλτόστρωση παραμένουν στα… συρτάρια .

Οδικό τμήμα Βραγκιανά Αχελώου Αργιθέας – Ρόγκια όρια Ευρυτανίας (6 χλμ).

Οδικό τμήμα Αργύρι Αχελώου-Αργιθέας Θεσσαλίας – Όρια Ευρυτανίας (5 Χλμ).

Ουδεμία διαμαρτυρία αιρετών ,το ψήφισμα ΔΣ στις … καλένδες ….!

Οι κίνδυνοι για μαθητές κ διερχόμενους , προφανέστατοι!

Τα όρια Θεσσαλίας είναι στην κοιλάδα Αχελώου ποταμού ,όχι στο Κεραμαριό Βατσουνιάς ….Οι Αιρετοί ας ..γύρουν την οροσειρά Τυμπάνου κ Καράβας….

4. Ημιτελή παρατημένα έργα Φράγματος Συκιάς Αργιθέας , μερικής Μεταφοράς νερών Αχελώου ποταμού προς ον κάμπο.

Η κυβέρνηση ΝΔ μετά 28 μήνες….το κλώθει!

Η αξιωματική αντιπολίτευση ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ , τουλάχιστον ,είχε το θάρρος και δήλωσε: όχι στο φαραωνικό έργο της εκτροπής Αχελώου -Ναι στο φράγμα Μουζακίου !

Δεν δείχνει,η κυβέρνηση ΝΔ , να έχει την πολιτική βούληση να κόψει τον … Γόρδιο δεσμό: ναι στο φράγμα Συκιάς και ολοκλήρωση έργων Αχελώου-Αργιθέας ή STOP αμετάκλητο και αποκατάσταση των βλαβών που έπληξαν κυρίως το Αργιθεάτικο Περιβάλλον ,το οδικό δίκτυο της ;

Η Αντιπολίτευση ,σε αδράνεια….. υποτονικότητα.

Αλλά και οι τοπικοί άρχοντες της ισχυρής Θεσσαλίας που ερημοποιείται και διψάει…..

Κάποιος – οι, να ταράξουν τα λιμνάζοντα νερά ….!

Φίλοι όλοι – Φιλτάτη η Πατρίδα κ η Αλήθεια!….. Θα επανέλθουμε….!


Δημήτρης Παπακώστας

Αιρετός ΤΑ -Δήμαρχος Αχελώου -Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλίας.




Total
0
Shares
Previous Article
Αποτελέσματα rapid test στη Θεσσαλία

Αποτελέσματα ελέγχων rapid tests στη Θεσσαλία σήμερα Δευτέρα 1η Νοεμβρίου - Καταγράφηκαν 221 θετικά κρούσματα covid19

Next Article
lia roganaki new

Για τα παιδιά μας…. 19 Ημέρες Ακτιβισμού κατά της Παιδικής Κακοποίησης

Related Posts