Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

«Επιστροφή στο Σχολείο» για παιδιά ευάλωτων ομάδων στα Τρίκαλα

kentro sxoleio

«Επιστροφή στο Σχολείο» για παιδιά ευάλωτων ομάδων στα Τρίκαλα

Το πρώτο κουδούνι για δεκάδες παιδιά ευάλωτων ομάδων στον Δήμο Τρικκαίων χτυπά τη Δευτέρα και 3 οργανισμοί προετοίμασαν αυτή την όμορφη εμπειρία με μια εκδήλωση. Η δράση «Επιστροφή στο Σχολείο» υλοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 9 Σεπτεμβρίου 2022 στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Τρικκαίων και εστίασε ακριβώς στην προετοιμασία για το σχολεία. Παιδιά προσφύγων, μεταναστών, Ρομά, ευάλωτων ομάδων, συγκεντρώθηκαν και με μια όμορφη γιορτή «γεύτηκαν» το κλίμα του σχολείου. Με ζωγραφική και μουσική, με δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό, η πρώτη ημέρα στο σχολείο θα είναι ευκολότερη ως προς την προσαρμογή των παιδιών.

Κάτι που επεσήμανε στον χαιρετισμό του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος του Δήμου Τρικκαίων, Νίκος Σακκάς, ο οποίος ταυτοχρόνως ευχαρίστησε κάθε έναν και μία που μετείχαν στη δράση. Ευχαρίστησε, επίσης, τους προϊσταμένους των Δ/νσεων  Εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Τρικάλη (Α/θμιας) και Καπανιάρη (Β/θμιας), καθώς και την υπεύθυνη της 1ης ΤΟΜΥ Τρικάλων κ. Καλκάνη για την παρουσία τους και τη στήριξη της δράσης.

Η δράση αφορούσε παιδιά ηλικίας 4 έως 17 ετών, τα οποία παρακολουθούν το σχολείο και οι οικογένειες τους είναι ωφελούμενοι των δομών Κέντρο Κοινότητας και Παράρτημα Ρομά, DRC Greece, e-trikala και ΙΟΜ.

Τα παιδιά ζωγράφισαν χαρτοκιβώτια με θέμα «Το σχολείο μου», στα οποία τοποθετήθηκε υποστηρικτικό εκπαιδευτικό υλικό για τάξεις υποδοχής, και θα διαμοιραστεί στα σχολεία από τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου.

Επιπλέον, διανεμήθηκε εκπαιδευτικό υλικό για μαθητές και μαθήτριες (τσάντες, μπλοκ ζωγραφικής, μολύβια κ.α.).

Η εκπαιδευτική εκδήλωση είχε ως στόχο την υποστήριξη των μεταναστών, προσφύγων και άλλων ευάλωτα κοινωνικά παιδιών που διαμένουν στην περιοχή των Τρικάλων, υλοποιούμενη στο πλαίσιο του προγράμματος Όλα τα παιδιά στην Εκπαίδευση (ACE) που υλοποιεί η DRC Greece με την Υποστήριξη και τη χρηματοδότηση της UNICEF.

Ο ΔΟΜ δραστηριοποιείται στα Τρίκαλα στο πλαίσιο του ενταξιακού προγράμματος HELIOS που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Η δημιουργία της πρόσκλησης μεταφράστηκε και διανεμήθηκε  στα αγγλικά, ελληνικά, γαλλικά, αραβικά, φαρσί, κουρμαντζί, ουκρανικά και ρώσικα, για την προώθηση στους συνεργαζόμενους φορείς αλλά και στους ωφελούμενους.

Η δράση είναι μέρος της υποστήριξης πρόσβασης παιδιών προσφύγων και μεταναστών στη δημόσια εκπαίδευση από την οργάνωση Δανικό συμβούλιο για τους Πρόσφυγες – DRC Greece και αφορά παιδιά πρόσφυγες, μετανάστες ή άλλων κοινωνικά ευάλωτων ομάδων.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων




Total
0
Shares
Previous Article
Γέφυρα Κοράκου - Άρτα (80χλμ) - Γέφυρα Κοράκου - Καρδίτσα (80χλμ) - Η ζοφερή υπόθεση της «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ» ευκαιρία για ανάπλαση-ανασύνθεση του αυτόνομου ελεύθερου Αυτοδιοικητικού χώρου - Το αλαλούμ με διορισμό Γιατρών στα ορεινά άγονα Ιατρεία συνεχίζεται από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας - Δημήτρης Παπακώστας - Άρχισε να ακούγεται η «μυστική βοή των πλησιαζόντων γεγονότων»

Του Μαξίμου εκ Λαρίσης οι ιδέες περί Δημοκρατίας και ισότητας όπλων των κομμάτων ,οδηγούν στο …τριφασικό εκλογικό σύστημα του 1956!!!

Next Article
Mytarakis Larisa

Στο Δημαρχείο της Λάρισας ο υπουργός μετανάστευσης Ν. Μηταράκης

Related Posts