Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6 και 7: Μη επιστρεπτέο το 50% για επιχειρήσεις

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6 και 7: Μη επιστρεπτέο το 50% για επιχειρήσεις
<

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6 και 7: Μη επιστρεπτέο το 50% για επιχειρήσεις 

Η επέκταση του μέτρου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής σε 6ο και 7ο κύκλο περιλαμβάνεται ανάμεσα στα πέντε μέτρα στήριξης, όπως ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα 08/02 o Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας για τη στήριξη των κλάδων της οικονομίας που υπέστησαν πλήγμα λόγω του κορονοϊού. Να σημειωθεί, πως εντός της εβδομάδας, καταβάλλεται το υπόλοιπο ποσό του 5ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

Τις τελευταίες μόλις ημέρες, καταβλήθηκε πάνω από 1 δισ. ευρώ σε 344.885 επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, αφού τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου κλείνει και η σχετική πλατφόρμα, εκκρεμεί η πληρωμή περίπου 200 εκατ. ευρώ σε 15.000 επιχειρήσεις, οι περισσότερες από τις οποίες είναι νέες επιχειρήσεις, μετά την προσθήκη που πρόσφατα έκανε το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να συμπεριληφθούν και αυτές.

Μέσα στην εβδομάδα, και για λίγες μόνο ημέρες, θα δοθεί η δυνατότητα διόρθωσης της δήλωσης ΦΠΑ για τα πρακτορεία ΟΠΑΠ, ώστε να ενταχθούν στην επιστρεπτέα προκαταβολή όσα από αυτά έως σήμερα απορρίφθηκαν και παρουσιάζουν πτώση τζίρου. Παράλληλα, προκειμένου να επισπευσθεί η ενίσχυση της ρευστότητας των κλάδων που πλήττονται περισσότερο από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας, ο 6ος κύκλος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής διαχωρίζεται σε δύο κύκλους, τον 6ο και τον 7ο, και η συνολική χρηματοδότηση αυξάνεται στο 1,5 δισ. ευρώ.

Ο 6ος κύκλος, με εκτιμώμενο δημοσιονομικό κόστος περίπου στα 500 εκατ. ευρώ, θα αφορά την απώλεια τζίρου μόνο του μηνός Ιανουαρίου. Η υποβολή αιτήσεων ενδιαφέροντος θα ξεκινήσει μέχρι την επόμενη Δευτέρα, και οι ενισχύσεις θα χορηγηθούν τις πρώτες ημέρες του Μαρτίου. Καθώς η ενίσχυση αφορά σε έναν μήνα, το κατώτατο όριο ενίσχυσης για τους κλάδους που δεν παραμένουν κλειστοί με κρατική εντολή, ανέρχεται στα 500 ευρώ και το μέγιστο ύψος ενίσχυσης στα 50.000 ευρώ. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες χωρίς εργαζόμενους θα λάβουν από 500 έως 1.000 ευρώ, ανάλογα με την πτώση των εσόδων τους.


Total
1
Shares
Previous Article

Επίσκεψη Γ. Κωτσού στο Νοσοκομείο Καρδίτσας και στο Κ.Υ. Παλαμά: Πάνω από 4.000 εμβολιασμοί στο Νομό Καρδίτσας!

Next Article
Επισκέψεις του Δημάρχου Καρδίτσας σε Αγ. Γεώργιο, Ξυνονέρι, Κρύα Βρύση και Γεωργικό

Επισκέψεις του Δημάρχου Καρδίτσας σε Αγ. Γεώργιο, Ξυνονέρι, Κρύα Βρύση και Γεωργικό


Total
1
Share