Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Επιστρεπτέα 6: Ανοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

epistreptea 6 lefta

Ενεργοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, λίγο μετά τις 6, η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ «myBusinessSupport» για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6

Επιχειρήσεις και επαγγελματίες θα έχουν χρονικό περιθώριο έως τις 22 Φεβρουαρίου για να κάνουν τις αιτήσεις τους στο «myBusinessSupport» προκειμένου να χρηματοδοτηθούν μέσω της Επιστρεπτέας 6 ποσά τα οποία θα κυμαίνονται από 500 έως 50.000 ευρώ.

Ο 6ος κύκλος, με εκτιμώμενο δημοσιονομικό κόστος περίπου στα 500 εκατ. ευρώ, θα αφορά την απώλεια τζίρου μόνο του μηνός Ιανουαρίου. Η υποβολή αιτήσεων ενδιαφέροντος θα ξεκινήσει μέχρι την επόμενη Δευτέρα, και οι ενισχύσεις θα χορηγηθούν τις πρώτες ημέρες του Μαρτίου.

►Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6: Μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις

Καθώς η ενίσχυση αφορά σε έναν μήνα, το κατώτατο όριο ενίσχυσης για τους κλάδους που δεν παραμένουν κλειστοί με κρατική εντολή, ανέρχεται στα 500 ευρώ και το μέγιστο ύψος ενίσχυσης στα 50.000 ευρώ. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες χωρίς εργαζόμενους θα λάβουν από 500 έως 1.000 ευρώ, ανάλογα με την πτώση των εσόδων τους.

Ειδικά για την εστίαση και τους κλάδους που παρέμεναν κλειστοί στα τέλη Ιανουαρίου, το κατώτατο ύψος ενίσχυσης θα ανέρχεται στα 1.000 ευρώ για επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους, 2.000 ευρώ για επιχειρήσεις με 1 έως 5 εργαζόμενους, 4.000 ευρώ για επιχειρήσεις με 6 έως 20 εργαζόμενους και 8.000 ευρώ για επιχειρήσεις με περισσότερους από 20 εργαζόμενους.

Το 50% της ενίσχυσης δεν επιστρέφεται, υπό τον όρο διατήρησης του αριθμού των εργαζομένων έως την 31η Ιουλίου 2021.




Total
0
Shares
Previous Article
δείγμα rapid test

Έξι θετικά κρούσματα covid19 σήμερα στα Τρίκαλα

Next Article
Agorastos Tsiakos sinentefksi

Δημοπρατείται ο ποδηλατοδρόμος στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου στην Καρδίτσα