Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Επιστολική ψήφος: Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις Ευρωεκλογές! Πως γίνεται η εγγραφή;

Επιστολική ψήφος: Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις Ευρωεκλογές! Πως γίνεται η εγγραφή;

Επιστολική ψήφος: Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις Ευρωεκλογές! Πως γίνεται η εγγραφή;

Σε λειτουργία βρίσκεται από σήμερα Δευτέρα 19/02, η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη διαδικασία άσκησης του εκλογικού δικαιώματος μέσω επιστολικής ψήφου για τις Ευρωεκλογές.

Οι πολίτες που διαμένουν στην Ελλάδα μπαίνουν στην πλατφόρμα epistoliki.ypes.gov.gr με τους κωδικούς taxis ενώ οι Έλληνες του εξωτερικού κάνουν και χρήση των στοιχείων του διαβατηρίου τους. Η διαδικασία θα είναι ενεργή έως τις 29 Απριλίου.

Πώς και με τι στοιχεία μπορώ να εγγραφώ στους εκλογικούς καταλόγους επιστολικής ψήφου;

  • Εγγράφομαι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους επιστολικής ψήφου μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου Εσωτερικών στον σύνδεσμο epistoliki.ypes.gov.gr έως τις 29 Απριλίου 2024.
  • Παραλαμβάνω το εκλογικό υλικό στη διεύθυνση που έχω δηλώσει.
  • Ψηφίζω και αποστέλλω τον φάκελό μου στην προσυμπληρωμένη διεύθυνση. Οι φάκελοι πρέπει να φτάσουν στα κέντρα διαλογής έως τις 17:00 την παραμονή των ευρωεκλογών (8 Ιουνίου 2024).

Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων άσκησης του εκλογικού δικαιώματος μέσω επιστολικής ψήφου στις προσεχείς Ευρωεκλογές είναι η 29η Απριλίου 2024.

Οι εκλογείς μπορούν να συνδεθούν στην εφαρμογή epistoliki.ypes.gov.gr κάνοντας χρήση των προσωπικών κωδικών TaxisNet και επιβεβαιώνοντας το κινητό τους τηλέφωνο και το email τους με συνθηματικό μίας χρήσης (OTP). Oι εκλογείς του εξωτερικού μπορούν να ταυτοποιηθούν εναλλακτικά με συνδυασμό των στοιχείων του εν ισχύ ελληνικού διαβατηρίου τους και του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή του αριθμού δημοτολογίου τους.

Οι Έλληνες που διαμένουν στο εξωτερικό μπορούν να εισέλθουν στην παραπάνω εφαρμογή και να εγγραφούν με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

  • Μέσω taxisnet (εφόσον διαθέτουν διαπιστευτήρια εισόδου).
  • Υποβάλλοντας τα στοιχεία του ελληνικού τους διαβατηρίου και του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας συνδυαστικά.
  • Υποβάλλοντας τα στοιχεία του ελληνικού τους διαβατηρίου και του αριθμού δημοτολογίου συνδυαστικά.

Εναλλακτικά, οι εντός Ελλάδας εκλογείς μπορούν να εγγραφούν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους επιστολικής ψήφου μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών, ενώ οι εκτός επικρατείας εκλογείς μπορούν να απευθύνονται στις αρμόδιες ελληνικές Προξενικές Αρχές (Γενικά Προξενεία, Προξενεία, Προξενικά Γραφεία Πρεσβειών).
Total
0
Shares
Previous Article
ekav asthenoforo

Σοκ στα Τρίκαλα: 47χρονος αποκεφάλισε τον πατέρα του με αλυσοπρίονο

Next Article
sullogos argitheatwn

Ετήσια Γενική Συνέλευση Συλλόγου Αργιθεατών Τρικάλων την Κυριακή 25/02/2024