Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Επιστολή του Συλλόγου Απανταχού Καρδιτσιωτών στον Λαογραφικό Χορευτικό Όμιλο Καρδίτσας «Η ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΑ»

Επιστολή του Συλλόγου Απανταχού Καρδιτσιωτών στον Λαογραφικό Χορευτικό Όμιλο Καρδίτσας «Η ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΑ»

Επιστολή του Συλλόγου Απανταχού Καρδιτσιωτών στον Λαογραφικό Χορευτικό Όμιλο Καρδίτσας «Η ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΑ» για το θάνατο της Μαίρης Θεολόγη

Ο Σύλλογος των Απανταχού Καρδιτσιωτών, στο άγγελμα της απώλειας της Μαίρης Θεολόγη, της «Καραγκούνας της Καρδίτσας», απέστειλε την παρακάτω συλλυπητήρια επιστολή στον Λαογραφικό Χορευτικό Όμιλο Καρδίτσας «Η ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΑ»: 

«ΠΡΟΣ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ «Η ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΑ»

Κυρία Πρόεδρε,

Με ιδιαίτερη θλίψη πληροφορηθήκαμε την απώλεια της ιδρύτριας και επί χρόνια Προέδρου του Ομίλου σας, Μαίρης Θεολόγη, της «Καραγκούνας της Καρδίτσας».

Η εκλιπούσα υπήρξε εξέχουσα προσωπικότητα του Πολιτισμού, που ταξίδεψε σε ολόκληρο τον Κόσμο τα ήθη και τα έθιμα των Καραγκούνηδων και της ιδιαίτερης πατρίδας μας, της Καρδίτσας. Μέσα δε, από τον Όμιλό σας, που έχει συνδεθεί άρρηκτα με το όνομά της, μεταλαμπάδευσε σε χιλιάδες συμπατριώτες μας τους τοπικούς μας χορούς και ανέδειξε τα λαογραφικά δρώμενα της Θεσσαλίας.

Η συνομιλία μαζί της ήταν ένα γοητευτικό ταξίδι στις παραδόσεις του Τόπου μας, τις οποίες βίωσε στη νεαρή της ηλικία και μέχρι και την τελευταία στιγμή της ζωής της εμφύσησε στους νεότερους με τον ιδιαίτερο τρόπο της, με μοναδικό σκοπό την διατήρηση των ιερών μας παραδόσεων.

Η Μαίρη Θεολόγη, με το έργο και τη δραστηριότητά της, άφησε σημαντική παρακαταθήκη στον τοπικό μας Πολιτισμό, την οποία καλούμαστε όλοι οι φορείς να διαφυλάξουμε και με τη σειρά μας να μεταλαμπαδεύσουμε στις νεότερες γενιές.

Αιωνία της η μνήμη.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. 

Κωνσταντίνος Δ. Κουσαής

Πρόεδρος

Η φωτογραφία είναι από το αρχείο του κ. Παύλου Τάτση




Total
0
Shares
Previous Article
nousios falaras

Ο νέος Διοικητής ΠΕΠΥΔ Θεσσαλίας κ. Κων/νος Φαλάρας στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Καρδίτσας κ. Κωστή Νούσιο

Next Article
Λίμνη Πλαστήρα και Λουτρά Σμοκόβου επί τάπητος

Λίμνη Πλαστήρα και Λουτρά Σμοκόβου επί τάπητος

Related Posts