Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Επιστολή του Συλλόγου Απανταχού Καρδιτσιωτών στον Πολιτιστικό Σύλλογο Καναλιωτών Αθήνας

Με αφορμή την τελετή των αποκαλυπτηρίων της προτομής του συμπατριώτη Καρδιτσιώτη λογοτέχνη, Ζήση Σκάρου που θα λάβει χώρα το προσεχές Σάββατο 9/9 στα Κανάλια Καρδίτσας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καναλιωτών Αθήνας, ο Σύλλογος των Απανταχού Καρδιτσιωτών απέστειλε την παρακάτω επιστολή στον διοργανωτή Σύλλογο:

«ΠΡΟΣ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΝΑΛΙΩΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Κύριε Πρόεδρε,

Θερμά συγχαρητήρια για την ανέγερση της προτομής του συμπατριώτη μας Καρδιτσιώτη, Ζήση Σκάρου (γέννημα-θρέμμα των Καναλίων) και για τα εγκαίνια αποκάλυψης της προτομής του, με την ευχή να αναδειχθούν κι άλλοι λογοτέχνες συμπατριώτες μας του μεγέθους αυτού.

Ο Σύλλογός μας τίμησε εν ζωή τον Ζήση Σκάρο σε ειδική εκδήλωση με πλακέτα ευγνωμοσύνης για το έργο του και διοργάνωσε μετά το θάνατό του το έτος 1998 φιλολογικό μνημόσυνο με διακεκριμένες προσωπικότητες που μίλησαν για τη ζωή και το έργο του.

Τα λογοτεχνικά του επιτεύγματα έχουν αποτυπωθεί στα βιβλία του, με πρώτα τις «Ρίζες του ποταμού» και τις «Κλούβες», μέσα στις οποίες ο Ζήσης Σκάρος βίωσε την αγωνία του θανάτου κατά τη Γερμανική κατοχή.

Ο Σύλλογος των Απανταχού Καρδιτσιωτών είναι ευγνώμων που είχε στους κόλπους του ως μέλος του τον μεγάλο αυτόν Καρδιτσιώτη λογοτέχνη και είναι υπερήφανος για την καταγωγή του.

Καλή επιτυχία στην εκδήλωση του Συλλόγου σας.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου μας

Με εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κων/νος Δ. Κουσαής»

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΙΩΤΩΝ




Total
0
Shares
Previous Article

Παρασκευή Ντούρβα: Δεκαέξι λαλούν και δυο χορεύουν

Next Article

Πρεμιέρα για τα τμήματα Μπάσκετ & Βόλει της Αναγέννησης Καρδίτσας