Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Επιστολή της Βράντζα Παναγιώτας για τις πλημμύρες

vrantza panagiota

Προς: Την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μουζακίου με την παράκληση να κοινοποιηθεί σε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους

Από: Βράντζα Παναγιώτα

Θέμα: Ενημέρωση των πολιτών για ζητήματα που προέκυψαν από την κακοκαιρία.

Η πρωτοφανής κακοκαιρία που έπληξε τη χώρα και την περιοχή μας, τις προηγούμενες ημέρες, είχε σαν τραγικό επίλογο το θάνατο τριών συμπολιτών μας, μεταξύ αυτών και της συντοπίτισσάς μας Ευδοκίας-Μυρτούς Πλακιά.

Το εξαιρετικά ακραίο καιρικό φαινόμενο προκάλεσε ταυτόχρονα την καταστροφή, σε ορισμένες περιπτώσεις ολοκληρωτική, σημαντικών υποδομών στην περιοχή μας. Παράλληλα, τεράστιες ήταν οι απώλειες για τη ζωική και τη φυτική παραγωγή στο δήμο μας, αλλά και οι ζημιές που υπέστησαν κατοικίες σε πολλά χωριά.

Οι ανυπολόγιστες καταστροφές αποκάλυψαν αφενός, την αδυναμία μας απέναντι στα φυσικά φαινόμενα και αφετέρου την κακή κατάσταση υποδομών ή και σε ορισμένες περιπτώσεις την έλλειψη υποδομών στην περιοχή μας και σε ολόκληρο το νομό.

Επειδή η κλιματική αλλαγή είναι μια πραγματικότητα, οι συνέπειες της οποίας φαίνεται ότι θα μας απασχολούν όλο και συχνότερα στο μέλλον, θα πρέπει η χώρα να θωρακιστεί. Τόσο με τις απαραίτητες, αλλά αξιόπιστες πλέον υποδομές, όσο και με έναν αποτελεσματικό, ευέλικτο και γρήγορο μηχανισμό υλοποίησης και ελέγχου.

Προτείνω τις επόμενες ημέρες να πραγματοποιηθεί λαϊκή συνέλευση στο Δήμο μας, με στόχο την ενημέρωση των δημοτών για την υπάρχουσα κατάσταση, αλλά και το σχεδιασμό του Δήμου για τα έργα άμεσης προτεραιότητας, καθώς και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους.

Η διαδικασία της αναζήτηση ευθυνών είναι επιβεβλημένη και θα υπάρξει. Αυτό όμως που απασχολεί και φοβίζει όλους μας σήμερα, είναι η επανάληψη τέτοιων καταστάσεων.

Η ενημέρωση και η γνώση, θα βοηθήσει τον καθένα από εμάς, αλλά και την πολιτεία να προλάβει στο μέλλον τέτοια δυσάρεστα γεγονότα.

Η κοινωνική λογοδοσία, πέρα από βασικό συστατικό της δημοκρατίας, μπορεί να συμβάλλει στο να είναι η πολιτεία συνεπής στις υποχρεώσεις της.

Με εκτίμηση,

Βράντζα Παναγιώτα, Κτηνίατρος Πρ. Βουλευτής Ν. Καρδίτσας – ΣΥΡΙΖΑ




Total
0
Shares
Previous Article
plimiropatheis voitheia Neon Neoxoriou

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Νεοχωρίου δίπλα στους πλημμυροπαθείς

Next Article
dimotikoi elegxoi Trikala

Κορονοϊός: 1549 έλεγχοι για τα μέτρα από τη Δημοτική Αστυνομία Τρικάλων σε 1 μήνα