Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Επιστολή στήριξης Ιωάννη Κολοβού, Τοπικού Συμβούλου Τ.Κ. Καρδίτσας

Οι πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες είχαν ως αποτέλεσμα την πρόκληση σοβαρών καταστροφών
Επιστολή στήριξης Ιωάννη κολοβού, Τοπικού Συμβούλου Τ.Κ. Καρδίτσας

Επιστολή στήριξης Ιωάννη Κολοβού, Τοπικού Συμβούλου Τ.Κ. Καρδίτσας

Καρδίτσα, 27/09/2020

Αποδέκτες:

Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γραφείο Υπουργού κ. Άδωνι Γεωργιάδη

Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης

Υπουργείο Οικονομικών

Βουλευτές Ν. Καρδίτσας

Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας / κο Αντιπεριφερειάρχη

Δήμος Καρδίτσας / κο Δήμαρχο

Επιμελητήριο Καρδίτσας Πρόεδρος, Κώστας Ζυγογιάννης

Οι πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες στην ευρύτερη Θεσσαλία, αλλά ειδικότερα στη περιφέρεια Καρδίτσας, είχαν ως αποτέλεσμα την πρόκληση σοβαρών καταστροφών, με κυρίαρχες αυτές των απωλειών ανθρώπινων ζωών.

Στο καταστροφικό αυτό πλαίσιο τέθηκαν και οι επιχειρήσεις της πόλης, οι οποίες ομολογουμένως υπέστησαν σοβαρές ζημιές και σε πολλές περιπτώσεις αναντικατάστατες που θα οδηγήσουν σε λουκέτο μεγάλο αριθμό αυτών.

Η Πολιτεία, σε μια κίνηση με θετικό αντίκτυπο, προς ενίσχυση του επιχειρηματικού κόσμου και τον  περιορισμό των εν λόγω συνεπειών,  προτίθεται να χρηματοδοτήσει με ορισμένο ποσό τις στεγαζόμενες επιχειρήσεις.

Όμως, παρ’ όλη τη θετική προοπτική του μέτρου πληροφορήθηκα από μερίδα επαγγελματιών, ότι στα κονδύλια αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται οι επαγγελματίες εκείνοι που δεν έχουν στεγαζόμενες επιχειρήσεις, όπως είναι οι μικροπωλητές λαϊκών αγορών, οι πλανόδιοι επαγγελματίες (ιχθυοπώλες, οπωροπώλες, κ.λ.π) οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές. Σε αυτή την μερίδα επαγγελματιών ο εργασιακός τους  χώρος και έδρα της επιχείρησης τους, είναι τα επαγγελματικά τους οχήματα, που λόγω της θεομηνίας καταστράφηκαν ολοσχερώς, και πέραν της ασφαλιστικής αποζημίωσης τους από ιδιωτικούς φορείς, δεν υπάρχει μέριμνα για περαιτέρω στήριξή τους προς αντικατάσταση των οχημάτων τους. Οχήματα, που πέρα από την αρχική εργοστασιακή τους μορφή, απαιτούν μεγάλα χρηματικά ποσά ώστε να διαμορφωθούν αναλόγως και να εξυπηρετήσουν τους επαγγελματικούς σκοπούς των ιδιοκτητών τους.

Γίνεται λοιπόν αντιληπτό, πως η συγκεκριμένη κατηγορία επαγγελματιών είναι προφανώς αδικημένη, και δεχόμενοι ως δεδομένο ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν διαφέρουν από τους υπόλοιπους επαγγελματίες κατ’ ελάχιστο, καθώς η πλειονότητα τους είναι επιμελής προς όλους τους κρατικούς και δημοτικούς φορείς, καταβάλλοντας όλες τις απαιτούμενες εισφορές (τέλη και φόρους), δεν είναι δυνατό να εξαιρούνται από την συγκεκριμένη πολιτική ενίσχυσης των υπολοίπων συναδέλφων τους.

Επίσης, πρέπει να αναφερθεί και να ληφθεί σοβαρά υπόψη, πως αυτοί οι επαγγελματίες επιτέλλουν και κοινωνικό έργο. Το έργο αυτό έγκειται στο ότι, αφενός στα χρόνια της κρίσης στήριξαν τις τοπικές κοινωνίες με τις χαμηλές τους τιμές και την ανιδιοτελή προσφορά τους σε συνανθρώπους μας που είχαν σοβαρές ανάγκες, και αφετέρου είναι εκείνοι που διατηρούν ζωντανά τα μικρά και μεγάλα χωρία του ορεινού όγκου, αλλά και του κάμπου, μεταφέροντας στα μέρη αυτά, και κυρίως σε ηλικιωμένους ανθρώπους, αγαθά πρώτης ανάγκης και όχι μόνο (φάρμακα κ.λ.π).

Προς τούτο, απευθύνομαι σε όλους τους αξιότιμους αποδέκτες, και παρακαλώ όπως μην λησμονηθούν οι εν λόγω επαγγελματίες από τον κρατικό μηχανισμό, καθώς αν κάτι τέτοιο συμβεί θα είναι ένα ακόμη πλήγμα στην πολύπαθη και εύθραυστη τοπική οικονομία, με θλιβερές συνέπειες για όλους όσους ζούμε, εργαζόμαστε, μεγαλώνουμε παιδία και ονειρευόμαστε ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο και την χώρα μας.

Ας μην αποτελέσει η πλημμύρα την ταφόπλακα της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας, και όλοι ας προσπαθήσουμε για το καλύτερο.

Με εκτίμηση

Ιωάννης Λ. ΚΟΛΟΒΟΣ

Τοπικός Σύμβουλος Τ.Κ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ




Total
0
Shares
Previous Article
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Καρδίτσας

Next Article
simmaxia spatali trofimon

Η «Συμμαχία για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων»