Επιστολή Π. Βράντζα για το τμήμα Κτηνιατρικής της Καρδίτσας

 

Επιστολή απέστειλε η Βουλευτής Ν. Καρδίτσας ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Βράντζα​ προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου για το τμήμα Κτηνιατρικής της Καρδίτσας και την μελισσοκομία.

Αναλυτικά η επιστολή:

Προς: Υπουργό Παιδείας  Έρευνας και Θρησκευμάτων

Θέμα: Διορισμός μέλους ΔΕΠ με γνωστικό αντικείμενο τη μελισσοκομία.

Η μελισσοκομία αποτελεί έναν πολύ σημαντικό κλάδο του πρωτογενούς τομέα της χώρας, με πληθώρα συγκριτικών πλεονεκτημάτων.

Σήμερα λειτουργεί κυρίως ως ενασχόληση η οποία παρέχει κύριο εισόδημα σε επαγγελματίες μελισσοκόμους, αλλά και συμπληρωματικό εισόδημα σε αγρότες, ετεροεπαγγελματίες και συνταξιούχους.

Η χώρα μας, λόγω των γεωκλιματικών χαρακτηριστικών της (κλίμα, ανάγλυφο, χλωρίδα), έχει τη δυνατότητα να παράξει μελισσοκομικά προϊόντα υψηλής θρεπτικής αξίας αλλά και με εξαιρετικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο νομός Καρδίτσας είναι αυτός με τη μεγαλύτερη μελισσοκομική δραστηριότητα στη χώρα και οι παραγωγοί έχουν πλέον οργανωθεί σε έναν πολύ δραστήριο σύλλογο.

Στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο τμήμα της  Κτηνιατρικής  στην Καρδίτσα, έως σήμερα δεν υπάρχει ειδικό μέλος του διδακτικού – εκπαιδευτικού προσωπικού για τη διδασκαλία των σχετικών με τη μελισσοκομία μαθημάτων. Η ύπαρξη του θα ενίσχυε την εκπαίδευση των φοιτητών στο αντικείμενο αυτό και παράλληλα θα συνέβαλε ουσιαστικά στην ανάπτυξη του κλάδου όχι μόνο στην περιοχή αλλά στη χώρα ολόκληρη.

Προτείνω λοιπόν να εξεταστεί η πιθανότητα  διορισμού ενός μέλους ΔΕΠ, με γνωστικό αντικείμενο τη μελισσοκομία –μελισσοπαθολογία, ώστε να μπορέσει να δημιουργηθεί η αντίστοιχη υποδομή  στο τμήμα της Κτηνιατρικής στην Καρδίτσα.

Με εκτίμηση,

Βράντζα Παναγιώτα – Κτηνίατρος

Βουλευτής Ν. Καρδίτσας ΣΥΡΙΖΑTotal
0
Shares