Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Επιστολή Γιώργου Κωτσού για την αναπτυξιακή ημερίδα του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα

Kotsos Giorgos vouli plexglass slide

Επιστολή Γιώργου Κωτσού για την αναπτυξιακή ημερίδα του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα

Γ. Κωτσός: Μεγάλες οι προοπτικές ανάπτυξης του ορεινού όγκου εάν προωθηθούν κατάλληλα οι ξεχωριστές επενδυτικές προκλήσεις του

Επιστολή-παρέμβαση απέστειλε ο Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός στον Δήμαρχο Λίμνης Πλαστήρα κ. Παναγιώτη Νάνο για την ημερίδα που διοργανώθηκε στο Νεοχώρι με θέμα «Ορεινός τουρισμός – COVID 19 – Προβλήματα και Προοπτικές» παρουσία του Ισραηλινού Πρέσβη κ. Γιόσι Αμράνι.

Ειδικότερα, στην Επιστολή ο Βουλευτής – που δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στις εργασίες λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών – αφού ευχαρίστησε το Δήμαρχο για την πρόσκληση, τον συνεχάρη για την πολύ σημαντική πρωτοβουλία της Διοίκησης του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα σε μια πολύ δύσκολη περίοδο όπου η πανδημία του SARS-CoV-2 βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη επηρεάζοντας αρνητικά την οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου.

Αναφερόμενος στην συμμετοχή του Πρέσβη του Ισραήλ, ο κ. Κωτσός επισήμανε: «Πεποίθησή μου είναι ότι ο κ. Πρέσβης θα αποτελέσει προάγγελο περαιτέρω σύσφιξης των σχέσεων που έχουν σφυρηλατηθεί τα τελευταία χρόνια μεταξύ των δυο λαών μας. Η κυβέρνησή μας και ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης επιδιώκουν την εξέλιξη της Ελληνοισραηλινής συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα και φυσικά στον τομέα του τουρισμού που αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της χώρας μας».

Ο Καρδιτσιώτης πολιτικός συνέχισε την τοποθέτησή του στο θέμα της ημερίδας υπογραμμίζοντας τα εξής:

«Σε συναντήσεις μου το προηγούμενο διάστημα στο Υπουργείο Τουρισμού είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω το μεγάλο ενδιαφέρον της ηγεσίας του για την τουριστική ανάπτυξη του ορεινού όγκου μας. Κοινή είναι ωστόσο η διαπίστωση ότι οι ζημιές που υπέστη ο τουριστικός τομέας από την πανδημία είναι πολύ σημαντικές και στην παρούσα φάση απαιτείται από όλους μας εγρήγορση, στενή συνεργασία και αλληλεγγύη για να αντιμετωπιστούν οι δυσμενέστατες συνέπειες με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Ο φετινός χειμώνας φαίνεται ότι θα είναι δύσκολος, όμως η Ευρωπαϊκή οικογένεια όπου ανήκουμε, έχει ήδη αποφασίσει την λήψη γενναίων υποστηρικτικών μέτρων. Συν Αθηνά και χείρα κίνει λοιπόν και όλα θα πάνε κατ’ ευχήν! Εδώ, θέλω να υπογραμμίσω ότι στην μετακορωνοϊού εποχή που δεν θ’ αργήσει, είναι πολύ σημαντικό ο Νομός Καρδίτσας να συμπεριληφθεί στην τουριστική καμπάνια του Υπουργείου και του ΕΟΤ με ιδιαίτερη έμφαση στις σημαντικές υπηρεσίες που προσφέρει στους τομείς του εναλλακτικού, θρησκευτικού και περιηγητικού τουρισμού, όλες τις εποχές του χρόνου. Υπάρχουν δε ακόμη μεγαλύτερες προοπτικές ανάπτυξής του εφόσον προωθηθούν κατάλληλα στο εξωτερικό οι ξεχωριστές επενδυτικές προκλήσεις της περιοχής μας, όπως το υδατοδρόμιο που διεκδικείται από τους τοπικούς φορείς για τη Λίμνη Πλαστήρα. Επιπλέον, επαναλαμβάνω την πρόταση που έχω καταθέσει ήδη στο Υπουργείο για την ενεργειακή αναβάθμιση των τουριστικών επιχειρήσεων στην περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα συνδυαστικά, μέσω επέκτασης του δικτύου παροχής φυσικού αερίου και της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων σε αυτές. Βαθιά μου πίστη είναι ότι η διαφορετική ορεινή Ελλάδα θα πρέπει να προβληθεί έντονα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό για να εδραιωθεί στον κόσμο η αντίληψη ότι η χώρα μας δεν έχει μόνο γραφικά νησιά, δαντελένιες παραλίες και αρχαία μνημεία, αλλά ότι διαθέτει (εν προκειμένω η περιοχή μας) έναν πανέμορφο ορεινό όγκο με ξεχωριστό φυσικό περιβάλλον, φιλόξενα χωριά, αγνά προϊόντα και πλούσια παράδοση, που επιφυλάσσουν για όλους αξέχαστες εμπειρίες. Εύχομαι απ’ την καρδιά μου κάθε επιτυχία στην εκδήλωσή σας».




Total
0
Shares
Previous Article
provata kataroikos

Εστίες Καταρροϊκού Πυρετού στην Π.Ε. Τρικάλων και λήψη μέτρων στην Π.Ε. Καρδίτσας

Next Article
Spiros Lappas mouzakinews slide

Σπύρος Λάππας: Ταρτούφοι ή Απατεώνες;