Επιστολή Δημάρχων Π.Ε Καρδίτσας στην Κεραμέως για στήριξη των πλημμυροπαθών υποψηφίων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

ypourgeio paideias

Επιστολή Δημάρχων Π.Ε Καρδίτσας στην Κεραμέως για στήριξη των πλημμυροπαθών υποψηφίων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση 

 Επιστολή στην υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως έστειλαν οι Δήμαρχοι της Π.Ε Καρδίτσας, ανάμεσά τους και ο Δήμαρχος Μουζακίου, Θεοφάνης Στάθης, ζητώντας να επανέλθει η πρόβλεψη για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των μαθητών περιοχών που επλήγησαν από πλημμύρες καθ’ υπέρβασιν του αριθμού εισακτέων για όσους συμμετάσχουν στις φετινές Πανελλήνιες. Αντίστοιχη απόφαση υπήρξε το 2019 για τους πληγέντες υποψηφίους στους Δήμους Πλατανιά – Χανίων, Μάνδρας – Ειδυλλίου, Ραφήνας – Πικερμίου, Νέας Μάκρης – Μαραθώνα.

Στην επιστολή, γίνεται λόγος για τον αντίκτυπο που είχαν οι πλημμύρες τις 18ης και 19ης Σεπτεμβρίου του 2020 στην εκπαιδευτική κοινότητα, με αποτέλεσμα την παρακώλυση της ομαλής διεξαγωγής του εκπαιδευτικού έργου.

 Στην επιστολή μεταξύ άλλων οι Δήμαρχοι της Π.Ε Καρδίτσας, επισημαίνουν: « Η αναστάτωση που προκάλεσε η πλημμύρα στην καθημερινότητα του συνόλου των κατοίκων και στις συνήθειες των μαθητών, με την αποκατάσταση των κάθε είδους ζημιών να διαρκεί αρκετές εβδομάδες, με δεκάδες μαθητών να φιλοξενούνται σε σπίτια συγγενών μέχρι να μπορέσουν να επιστρέψουν στα δικά τους, με την ανασφάλεια για την επομένη μέρα και την ψυχολογική επιβάρυνση από την συνολική εικόνα καθιστούν διαφορετική τη θέση των φετινών υποψηφίων των Πανελλήνιων Εξετάσεων. Κ. Υπουργέ, όλοι οι Δήμαρχοι της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας σας απευθύνουμε έκκληση να εξετάσετε την εφαρμογή αυτής της ιδιαιτερότητας για τους πλημμυροπαθείς υποψηφίους εισακτέους που θα συμμετάσχουν σε λίγο καιρό στις Πανελλήνιες του 2021. Είμαστε βέβαιοι ότι μια τέτοια απόφαση θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για το μέλλον υποδεικνύοντας τον τρόπο με τον οποίο η Πολιτεία στέκεται με ευαισθησία αρωγός στην κοινωνία αφουγκραζόμενη τις ιδιαίτερες – κάθε φορά -ανάγκες της. Με τιμή οι Δήμαρχοι της Π.Ε Καρδίτσας, Βασίλης Τσιάκος, Δήμαρχος Καρδίτσας, Αθανάσιος Σκάρλος, Δήμαρχος Σοφάδων, Γεώργιος Σακελλαρίου, Δήμαρχος Παλαμά, Θεοφάνης Στάθης, Δήμαρχος Μουζακίου, Παναγιώτης Νάνος, Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα, Ανδρέας Στεργίου, Δήμαρχος Αργιθέας».Total
10
Shares