Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Επιστολές του Επιμελητήριου Καρδίτσας σε αρμόδιους φορείς σχετικά με την Άμεση παράταση ημερομηνίας απόσυρσης ταμειακών μηχανών καθώς και για χρεώσεις συναλλαγών και εξυπηρέτησης επιχειρηματιών στα τραπεζικά καταστήματα

epimelhthrio

Προς   Κύριο ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΙΤΣΙΛΗ

ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΧΗΣ

ΑΘΗΝΑ

1 ΘΕΜΑ: «Άμεση παράταση ημερομηνίας απόσυρσης ταμειακών μηχανών»

κ. Διοικητά,

Με την Α.1011/16.01.20 απόφαση σας, αναφέρεστε στην υποχρέωση απόσυρσης ταμειακών μηχανών και ορίζετε καταληκτική ημερομηνία απόσυρσης -των αναφερομένων σε αυτή μοντέλων- την 31η Μαΐου 2020.

Όταν εκδόθηκε  η απόφαση αυτή, προετοιμαζόμασταν ακόμη και για την πιλοτική μετάβαση στα ηλεκτρονικά βιβλία.

Όμως, με τις περισσότερες επιχειρήσεις να βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο χείλος της επιχειρηματικής καταστροφής, αλλά -και αυτό είναι ακόμη χειρότερο- με αβέβαιο το μέλλον τους,

Ζητάμε να παραταθεί άμεσα η καταληκτική ημερομηνία απόσυρσης των ταμειακών μηχανών.

Προτείνουμε ως ενδεικτική καταληκτική ημερομηνία την 31 Δεκεμβρίου 2020.

Επιφυλασσόμαστε, σε περίπτωση που τα πράγματα δεν πάνε καλά και επανέλθει η πανδημία μετά το καλοκαίρι, να ζητήσουμε εκ νέου παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας απόσυρσης.

κ. Διοικητά,

Η ΑΑΔΕ, ως επικεφαλής ανεξάρτητης αρχής, είστε υποχρεωμένος να έχετε άμεση επαφή με την καθημερινότητα και να προσαρμόζετε ανάλογα τις αποφάσεις σας.

Ελπίζουμε και αυτή τη φορά να είστε αρωγός στην προσπάθεια που κάνουμε όλοι μας –ο καθένας από το δικό του μετερίζι- να στηρίξουμε όπως μπορούμε τις ΜΜΕ μέλη μας που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της Εθνικής Οικονομίας.

Αναμένοντας την άμεση ανταπόκριση σας στο αίτημα μας.

Προς :   ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Κοιν.:   – Υπουργό Ανάπτυξης Επενδύσεων                              κ. Άδωνι Γεωργιάδη       <                                                                    –  ΚΕΕΕ

– Επιμελητήρια χώρας

Έδρες τους

2 Θέμα: «Σχετικά με χρεώσεις συναλλαγών και εξυπηρέτησης επιχειρηματιών στα τραπεζικά καταστήματα».

Οι πρωτόγνωρες συνθήκες που ζούμε έχει προσαρμόσει τον τρόπο της ζωής μας σε νέα δεδομένα. Το σύνολο του πληθυσμού , έπειτα και από σχετικές οδηγίες των επιστημόνων, χρησιμοποιεί πια για το σύνολο των συναλλαγών του «πλαστικό χρήμα».

Εκπροσωπώντας τους επιχειρηματίες του Νομού Καρδίτσας, αλλά και το σύνολο των Ελλήνων Επιχειρηματιών, πιστεύουμε ότι είναι η κατάλληλη ώρα να επανεξετάσουμε το θέμα του ύψους των τραπεζικών χρεώσεων των συναλλαγών με POS.

Οι συναλλαγές δια ζώσης με τα γκισέ της τράπεζας, έχουν μειωθεί στο 99,99%, σε αντίθεση με τις προμήθειες για κάθε συναλλαγή οι οποίες παραμένουν σε εξωφρενικά υψηλά στάνταρ, παρότι γίνονται μέσω ebanking ή με αυξημένες ουρές στα ATM.

Μία γενναία μείωση από την πλευρά των Τραπεζών θα ανακούφιζε σημαντικά τις δεκάδες χιλιάδες των επιχειρηματιών και θα αποτελούσε μία κίνηση καλής θελήσεως, που πολύ θα εκτιμούσε ο επιχειρηματικός κόσμος.

Επίσης σημαντικά προβλήματα δημιουργούνται στην εξυπηρέτηση των επιχειρηματιών στα τραπεζικά καταστήματα, λόγω της εφαρμογής των ειδικών μέτρων για την αποφυγή της διάδοσης του COVID-19. Συγκεκριμένα οι επιχειρηματίες αναγκάζονται σε αναμονή που σε μερικές περιπτώσεις ξεπερνά τη μία ώρα, για να διεκπεραιώσουν συναλλαγές που δεν είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν με άλλο τρόπο, π.χ. e-banking κ.ά.

Προτείνουμε λοιπόν την καθιέρωση μιας ώρας νωρίς το πρωί και μίας ώρας αργά το μεσημέρι, όπου θα πραγματοποιούνται στα τραπεζικά καταστήματα αποκλειστικά εργασίες που αφορούν στην εξυπηρέτηση των επιχειρηματιών.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος

Κώστας Ζυγογιάννης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Total
0
Shares
Previous Article
ΚΩΤΣΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ1

Γ. Κωτσός: Εγκρίθηκε πίστωση 1.880.460 ευρώ για προστασία των ημιτελών έργων Αχελώου μέχρι την ολοκλήρωσή τους

Next Article
dimos plastira1

Πρόσκληση τακτικής δια περιφοράς συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Λίμνης Πλαστήρα