Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Επιστημονική εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού στην Καρδίτσα

Μία σημαντική επιστημονική ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Μαρτίου ώρα 6.30μ.μ. στο ξενοδοχείο ΚΙΕΡΙΟΝ στην Καρδίτσα, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, με θέμα «Καρκίνος μαστού από την πρόληψη στη θεραπεία μια ολοκληρωμένη προσέγγιση».

Την εκδήλωση διοργανώνουν: Ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία, παράρτημα Καρδίτσας, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, παράρτημα Καρδίτσας, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ο Σύλλογος Φίλων του Νοσοκομείου  και ο Σύλλογος Τριτέκνων Νομού Καρδίτσας.

Τα θέματα θα αναπτύξουν η συμπατριώτισσα μας κ. Χριστίνα Τσιώνου γυναικολόγος – χειρουργός μαστού: «Καρκίνος μαστού από τη διάγνωση στη θεραπεία».

Η Θωμαής Οικονόμου, πλαστικός χειρουργός επανορθωτική χειρουργική: «Πλαστικές επεμβάσεις αποκατάστασης μετά από χειρουργείο μαστού»

Και η Φωτεινή Κωνσταντίνου κλινικός βιολόγος διατροφολόγος: «Διατροφή και καρκίνος μαστού».

Ο καρκίνος του μαστού είναι ο συχνότερα εμφανιζόμενος καρκίνος στις γυναίκες.

Στη χώρα μας ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο υπολογίζεται στις 5000.

Η θεραπεία του είναι δυνατή στα αρχικά στάδια, γι αυτό έχει μεγάλη σημασία η όσο το δυνατόν πιο έγκαιρη διάγνωση της ασθένειας. Η ενημέρωση επομένως αποτελεί προτεραιότητα ειδικά στη σημερινή συγκύρια στον τόπο μας, όπου η οικονομική δυσπραγία οδηγεί στον περιορισμό των θεραπευτικών επιλογών για μεγάλες κατηγορίες του πληθυσμού.




Total
0
Shares
Previous Article

Το Δ.Σ. Τρικκαίων στηρίζει το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας

Next Article

Νέες ταινίες στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας