Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Επίσκεψη του Μ. Τρεμόπουλου στον Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκο

tsiakos tremopoulos

Επίσκεψη του Μ. Τρεμόπουλου στον Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκο

Συνάντηση με τον εκπρόσωπο του κόμματος των πρασίνων πρ. ευρωβουλευτή κ. Μιχ. Τρεμόπουλο είχε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος.

Ο εκπρόσωπος των πρασίνων επισκέφτηκε το Δήμαρχο στο γραφείο του και στη διάρκεια της συνάντησης έγινε συζήτηση για ζητήματα που σχετίζονται με τη βιώσιμη κινητικότητα, με θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, θέματα διαχείρισης των απορριμμάτων καθώς και με το ζήτημα της τοποθέτησης ανεμογεννητριών στα Άγραφα.

Ο Δήμαρχος έκανε μια σύντομη αλλά σφαιρική ενημέρωση για τα ζητήματα που τέθηκαν.

Όπως εξήγησε, ο Δήμος Καρδίτσας πρωτοπορεί σε θέματα βιώσιμης κινητικότητας.

Πήρε το πρώτο βραβείο σε πανευρωπαϊκό επίπεδο το 2019, έχει ένα μεγάλο δίκτυο αστικών ποδηλατοδρόμων το οποίο συνεχώς επεκτείνει και γενικώς προωθεί τη χρήση του ποδηλάτου και εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης.

Για το θέμα των απορριμμάτων υπογράμμισε ότι στο κομμάτι της ανακύκλωσης η περιοχή μας καταγράφει πολύ θετικά αποτελέσματα ενώ τόσο η λειτουργία της ΠΑΔΥΘ όσο και η μελλοντική λειτουργία της Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων, σε συνδυασμό με τις γωνιές ανταποδοτικής ανακύκλωσης που επίσης προωθούνται, αποτελούν μια βάση ικανοποιητικής διαχείρισης των απορριμμάτων.

Για το θέμα της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Άγραφα, ο δήμαρχος ενημέρωσε τον εκπρόσωπο των πρασίνων ότι η παρούσα δημοτική αρχή έχει ταχθεί ενάντια στην τοποθέτηση τους καθώς θεωρεί ότι καταστρέφεται το περιβάλλον.

Επίσης σε αδρές γραμμές περιέγραψε τις ενέργειες που έχουν γίνει για να σταματήσει η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών.

Ο κ. Τρεμόπουλος από την πλευρά του ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την υποδοχή και την ενημέρωση.

Επίσης υπογράμμισε ότι είναι σε θετική κατεύθυνση το γεγονός ότι γίνονται ενέργειες που σχετίζονται με την βιώσιμη κινητικότητα και την προστασία του περιβάλλοντος.

Τέλος δεσμεύτηκε ότι και από την δική τους πλευρά θα κάνουν ότι μπορούν για την στήριξη των περιβαλλοντικών ζητημάτων που απασχολούν και τον Δήμο Καρδίτσας.




Total
0
Shares
Previous Article
ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας να κατασκευάσει γρήγορα νέα ασφαλή γέφυρα Αργύρη - Βατσουνιάς Καρδίτσας - ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας: Σταματήστε τις διαρκείς παρατάσεις των έργων και δώστε λύσεις στα προβλήματα των ορεινών χωριών της Καρδίτσας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Όχι στην εγκατάσταση 19 ανεμογεννητριών επιχειρηματικού ομίλου σε δασώδη περιοχή NATURA του Μαυροβουνίου - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Να ανανεωθούν οι συμβάσεις όλων των εργαζομένων στη δομή προσφύγων και μεταναστών του Κουτσόχερου - ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας: Να παρθούν τώρα μέτρα προστασίας του λαού και της περιουσίας του από τον κίνδυνο νέων πλημμυρών - Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας: Ο υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στην Π.Ε Λάρισας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Όχι στις νέες αυξήσεις στα διόδια - Να καταργηθούν σε όλους τους δρόμους - Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας: Οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Θεσσαλίας στην Π.Ε Καρδίτσας - Η Λαική Συσπείρωση για το «γάμο» ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Κουρέτα - Η «Λαική Συσπείρωση» Θεσσαλίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την φονική πυρκαγιά στη Μαγνησία - Παρεμβάσεις και Ανακοινώσεις της Λαικής Συσπείρωσης Θεσσαλίας για την Π.Ε Καρδίτσας Η Λαική Συσπείρωση δεν νομιμοποιεί την απαράδεκτη διαδικασία της κατεπείγουσας και διά περιφοράς συνεδρίαση του ΠΣ Θεσσαλίας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Να διοριστεί άμεσα μόνιμος γιατρός στο Περιφερειακό Ιατρείο Βραγκιανών - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Πρόταση ψηφίσματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας για τους καλλιτέχνες - Λαική Συσπείρωση: Όχι στον εθνικισμό και στον αλυτρωτισμό - Πρόταση ψηφίσματος για την προστασία των δικαιωμάτων των ΑΜεΑ - Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας χαιρετίζει την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Κάτω τα χέρια από την κυριακάτικη αργία - Επερώτηση για τον δρόμο Ελασσόνας - Κοζάνης και την παράκαμψη Ελασσόνας - Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας

ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Επερώτηση προς την περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας για τρία προβλήματα στα ορεινά του Δήμου Καρδίτσας

Next Article
Rapid tests: Το πρόγραμμα ελέγχων ανίχνευσης κορωνοιού στη Θεσσαλία

Αποτελέσματα rapid tests στη Θεσσαλία: Τρίτη 12/7/2022

Related Posts

Mitsotakis Mouzaki eksofyllo
Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι Φωτογραφίες: Πέτρος Ζιώγας Βίντεο: Νίκος…
2o dimotiko sxooleio mouzakiou museotek.net
Διαβάστε περισσότερα

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης Συνεργασία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου…
Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων
Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων

Περισσότερες από δύο φορές, θα το γέμιζε ο “Πορταϊκός Ποταμός”, μειώνοντας κατά 74 εκατομμύρια m3, περίπου, την πλημμύρα του κάμπου της “Θεσσαλίας”