Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Επίσκεψη του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας στο Κέντρο Υγείας Μουζακίου

Spanias kentro Ygeias Mouzakiou

Επίσκεψη του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας στο Κέντρο Υγείας Μουζακίου

Επίσκεψη πραγματοποίησε την Τρίτη14/03/22 ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας στο Kέντρο Yγείας Μουζακίου με τον  Πρόεδρο κ. Τέλη Σπάνια και την Αντιπρόεδρο κ. Νανά Παπανικολάου στα πλαίσια της διαρκούς ενημέρωσης για θέματα που αφορούν στα μέλη, τις δομές υγείας του νομού και στην προκείμενη περίπτωση για να διαπιστωθεί από κοντά η κατάσταση του προσωρινού   Κ.Υ. Μουζακίου και να υπάρξει ενημέρωση για τις διαδικασίες ανέγερσης του νέου Κέντρου Υγείας.

Είχε προηγηθεί η συνάντηση με τον Δήμαρχο Μουζακίου κ. Φάνη Στάθη, ο οποίος ενημέρωσε αναλυτικά για τον χώρο που έχει αποφασιστεί να γίνει το ΚΥ και ότι γίνονται όλες εκείνες οι απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να βγει η άδεια και κατόπιν να αναλάβει η πολιτεία την ανέγερση και γρήγορη κατασκευή μιας σύγ-χρονης και λειτουργικής μονάδας υγείας.

Μας διαβεβαίωσε ότι υπάρχει συνεργασίαμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και ότι καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες στο προσωρινό Κέντρο Υγείας, ότι υπάρχει συνεχής επικοινωνία, τόσο με την 5η ΥΠΕ όσο και με το Υπουργείο Υγείας για την επίλυση διαφόρων θεμάτων.

Έγινε συζήτηση για την κατάσταση των αγροτικών ιατρείων και μας διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος βοηθά όπου υπάρχει δυνατότητα, έτσι ώστε να υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για την πρόσβαση και την καλύτερη λειτουργία των απομακρυσμένων και δυσπρόσιτων Αγροτικών Ιατρείων.

Spanias dimarxos Mouzakiou Stathis

Κατόπιν πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη στο Κ.Υ. Μουζακίου όπου συζητήσαμε με την διευθύντρια κ. Β. Τζούνα, τους συναδέλφους ιατρούς και το προσωπικό, μας ενημέρωσαν για τη συνεχή προσπάθεια και τις άμεσες παρεμβάσεις που έχουν γίνει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από την 5η ΥΠΕ, τον Δήμο Μουζακίου και το προσωπικό ώστε να διαμορφωθούν κατάλληλοι χώροι για τη προσωρινή στέγαση και λειτουργία του Κ. Υγείας.

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων έγινε αναλυτική συζήτηση για την αντιμετώπιση της κατάστασης που δημιουργήθηκε λόγω της πανδημίας. Συζητήθηκαν προβλήματα   που αφορούν στη λειτουργία του Κέντρου Υγείας και των αγροτικών ιατρείων.

Το Κ.Υ. ανταποκρίθηκε και ανταποκρίνεται, όσο αυτό είναι εφικτό, χωρίς κάποια πολύ σημαντικά προβλήματα στο δύσκολο αυτό έργοεξυπηρετώντας τον πληθυσμό ευθύνης του, ακολουθώντας και το πρόγραμμα εμβολιασμών, χωρίς να παρατηρηθούν σημαντικές αρρυθμίες.

Εκτός του κτιριακού προβλήματος και ότι από αυτό συνεπάγεται, ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα είναι η έλλειψη προσωπικού και ιδιαίτερα αυτή των Ιατρών. Το πρόβλημα αυτό έγινε εντονότερο το τελευταίο διάστημα λόγωτων μετακινήσεων των γενικών ιατρών για να στηρίξουν και άλλες δομές υγείας και πολύ περισσότερο στο Νοσοκομείο μας.

​Τέλος ευχαριστήσαμε όλο το προσωπικό που σε συνδυασμό με τους ιδιώτες ιατρούς της περιοχής στάθηκαν πραγματικά στο ύψος των περιστάσεων, αποτέλεσαν και αποτελούν μια πραγματική ανθρώπινη ασπίδα απέναντι στην νόσο Covid-19.

Πάγιο αίτημα του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας είναι οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, έτσι ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες σε Ιατρικό, Νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό και φυσικά σε τεχνολογικό εξοπλισμό, ιδιαίτερα τώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η πανδημία και η απειλή του Covid-19απαιτεί να οχυρώσουμε υγειονομικά τη χώρα, να οχυρώσουμε όσο καλύτερα γίνεται τις πρωτοβάθμιες δομές Υγείας έτσι ώστε να επιτελούν καλύτερα το έργο τους.

Ο ΙΣΚ θέλει να τονίσει ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει ,τις τελευταίες μέρες παρατηρείται μια αύξηση των κρουσμάτων η οποία οφείλεται στη μετάλλαξη η οποία χαρακτηρίζεται από αυξημένη μεταδοτικότητα αλλά έχει ήπια κλινική εικόνα.

Όλα όμως δείχνουν πως βαίνουμε σε μια ομαλοποίηση της εικόνας της πανδημίας

Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, ακολουθώντας τα μέτρα που σταδιακά ανακοινώνονται.




Total
0
Shares
Previous Article
ergasies fysiko aerio karditsa

Ρυθμίσεις κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως του Μουζακίου

Next Article
souflakos sde ananeosimes

Εκδήλωση στο ΣΔΕ Καρδίτσας για τις «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας»

Related Posts