Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Επίσκεψη του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής κ. Ν. Παππά στο Δήμο Καρδίτσας

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την Αυτοδιοίκηση

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής κ. Ν. Παππάς επισκέφθηκε το Δημαρχείο Καρδίτσας όπου είχε συνάντηση με το Δήμαρχο Καρδίτσας. Τον Υπουργό συνόδευαν οι βουλευτές κ.κ. Χρ. Κατσιαβριά και Παν. Βράντζα καθώς και συνεργάτης του κ. Σπ. Λάππα, ο Συντονιστής της Ν.Ε. Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ηλ. Αντωνίου και μέλη της Ν.Ε. καθώς και συνεργάτες του Υπουργού, ενώ από πλευράς Δήμου στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γ. Γούλας, Γ. Σβάρνας και Κων. Ξυλομένος, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος κ. Βασ. Κουρκούνας και υπηρεσιακά στελέχη.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής που αφορούν την Αυτοδιοίκηση, όπως η ανάπτυξη ψηφιακών εφαρμογών με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών μέσω της πρόσβασή τους σε ψηφιακές υπηρεσίες, αλλά και την αποτελεσματικότερη λειτουργία των Δήμων.

Ολοκληρώνοντας τη συνάντησή του με το Δήμαρχο Καρδίτσας ο κ. Ν. Παππάς σε δηλώσεις του τόνισε μεταξύ άλλων οτι είχε μια μια πολύ παραγωγική συζήτηση με τον κ. Φ. Αλεξάκο για θέματα της αρμοδιότητάς του. “Συμφωνήσαμε να έχουμε στο εξής μια πολύ στενή συνεργασία, προκειμένου να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις δυνατότητες που μας δίνει σήμερα η τεχνολογία, ώστε να προωθήσουμε νέες  ψηφιακές εφαρμογές  που αναπτύσσουμε.

Στόχος αυτής της προσπάθειας είναι αφ’ ενός να βελτιώσουμε την εξυπηρέτηση των δημοτών και τις υπηρεσίες που μπορούμε να παρέχουμε και αφ’ ετέρου ο Δήμος να επιτυγχάνει εξοικονόμηση πόρων, ενώ ευρύτερα μέσω τέτοιων ψηφιακών εφαρμογών μπορούμε να κάνουμε πιο παραγωγική την οικονομία μας.” τόνισε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

“Πολύ εποικοδομητική” χαρακτήρισε τη συνάντηση και ο Δήμαρχος Καρδίτσας εκτιμώντας οτι το προσεχές διάστημα η συνεργασία των δύο πλευρών θα είναι πιο στενή και θα εξειδικευτεί σε πρακτικότερα ζητήματα με θετικά αποτελέσματα.

“Ως Δήμος Καρδίτσας έχουμε διάθεση να συμβάλουμε στην περαιτέρω ανάπτυξη ψηφιακών εφαρμογών είτε στο πλαίσιο οριζόντιων μέτρων είτε και εξειδικευμένα για το Δήμο μας, ώστε βήμα βήμα να γίνει η ζωή των πολιτών πιο εύκολη” τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Αλεξάκος, ο οποίος παρουσίασε στον κ. Παππά και μια σειρά προτάσεων του Δήμου για δράσεις ψηφιακής τεχνολογίας.




Total
0
Shares
Previous Article

Συνάντηση του Υπουργού ΨΗΠΤΕ Ν. Παππά με το Δήμαρχο Καρδίτσας Φ. Αλεξάκο

Next Article

Εξιχνιάστηκε περίπτωση ληστείας σε βάρος 36χρονου στην Λάρισα