Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Επίσκεψη του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καρδίτσας Σπ. Λάππα στο Νοσοκομείο Καρδίτσας

Επίσκεψη του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καρδίτσας Σπ. Λάππα στο Νοσοκομείο Καρδίτσας

Επίσκεψη του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καρδίτσας Σπ. Λάππα στο Νοσοκομείο Καρδίτσας

Το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας επισκέφθηκε χθες 9/9 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σπύρος Λάππας, συνοδευόμενος από τον συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Καρδίτσας Αποστόλη Μπουγουλιά.

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον διοικητή του νοσοκομείο, με εκπροσώπους των νοσοκομειακών γιατρών και των νοσηλευτών, επισκέφθηκαν τους χώρους του ΤΕΠ, του φαρμακείο, του εμβολιαστικού κέντρου και συμμετείχαν στην κινητοποίηση  των υγειονομικών.  Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα του νοσοκομείου, παρουσιάστηκαν ενέργειες που έχουν γίνει από την αρχή της Πανδημίας μέχρι και σήμερα, ενημερώθηκε για τις ελλείψεις στο προσωπικό, αλλά και για τις προσπάθεια του ανθρώπινου δυναμικού να υποστηρίξουν την εύρυθμη λειτουργία του. Τέθηκαν οι δυσκολίες και η διαχείριση των προηγούμενων κυμάτων της πανδημίας, η προετοιμασία του νέου πανδημικού κύματος, η προετοιμασία της παιδιατρικής να περιθάλψει παιδιά με covid, η στελέχωση του νοσοκομείου με μόνιμο προσωπικό, τα θέματα των αναστολών του προσωπικού και τα κενά που δημιουργούνται.

Επίσκεψη του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καρδίτσας Σπ. Λάππα στο Νοσοκομείο Καρδίτσας

Ο βουλευτής τόνισε ότι, στο ΓΝΚ υπήρξε αδυναμία εξυπηρέτησης και κάλυψης περιστατικών covid στη ΜΕΘ, αφού λειτούργησαν και συνεχίζουν να λειτουργούν μόνο 7 κρεβάτια, με αποτέλεσμα πολλοί συνάνθρωποι μας να βρεθούν να νοσηλευτούν σε άλλα και πολλές φορές απομακρυσμένα από το τόπο τους, νοσοκομεία. Ο νομός Καρδίτσας στερήθηκε το προηγούμενο διάστημα σημαντικές ιατρικές υπηρεσίες προς τους ασθενείς της ευρύτερης περιοχής (μη λειτουργία των απογευματινών ιατρείων), ενώ είχε ανασταλεί η τακτική λειτουργία των χειρουργείων δημιουργώντας προβλήματα στη φροντίδα των ασθενών.
Και μέσα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο του συστήματος υγείας το νοσοκομείο Καρδίτσας συνεχίζει να είναι ακέφαλο και η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορη χωρίς να φροντίζει την αντικατάσταση του παραιτηθέντος διοικητή.

Ο κ. Λάππας αφού ευχαρίστησε το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό για τη στήριξη του στο νοσοκομείο, τόνισε ότι,  η κυβέρνηση είναι ανίκανη να προετοιμάζει έγκαιρα ένα σωστό σχέδιο έκτακτης ανάγκης ώστε το ΕΣΥ  να εξυπηρετεί και καλύπτει όλες τις υγειονομικές ανάγκες του πληθυσμού. Δεν υπήρξε η προετοιμασία που έπρεπε αλλά ούτε αξιοποίησε το χρονικό περιθώριο, μετά από τόσους μήνες, να θωρακίσει το σύστημα υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με περισσότερες ΜΕΘ, με αύξηση χρηματοδότησης και με ένα σοβαρό σχέδιο, το οποίο να αξιοποιεί όλες τις διαθέσιμες υγειονομικές δυνάμεις της χώρας.

spyros lappas nosokomeio karditsas 2

Σημείωσε δε, ότι η ανικανότητα της κυβέρνησης αποδεικνύεται και στους εμβολιασμούς αφού, ούτε τους στόχους που προέβλεπε έπιασε, ούτε την εμπιστοσύνη των πολιτών κέρδισε. Στράφηκε  στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και στις αναστολές των ανθρώπων της πρώτης γραμμής με κίνδυνο να δημιουργηθούν ελλείψεις στο σύστημα αλλά και εξουθένωση αυτών.

Ολοκληρώνοντας τη συνάντηση, ο Σπύρος Λάππας δήλωσε, ότι η κυβέρνηση της ΝΔ πρωτοτυπεί παγκοσμίως, σαμποτάροντας και απορρυθμίζοντας το Δημόσιο Σύστημα Υγείας στη κρίσιμη περίοδο της ανεξέλεγκτης έκρηξης της πανδημίας, την ώρα που όλες οι κυβερνήσεις του κόσμου κάνουν ακριβώς το αντίθετο και το προφανές: Ενισχύουν τα Δημόσια Συστήματα Υγείας.

Τέλος υπογράμμισε, ότι ως βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συμβάλλει από την πλευρά του σε κάθε στήριξη του Νοσοκομείου και την προάσπιση της δημόσιας υγείας αλλά θα συνεχίζει να ασκεί αυστηρή κριτική για τα λάθη και τις παραλείψεις.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ Ε. ΛΑΠΠΑΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ  ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.




Total
0
Shares
Previous Article
Καρδίτσα: Το βράδυ του Σαββάτου συναυλία με τη Ρεμπέτικη Παρέα στην Πλατεία Παυσιλύπου

Καρδίτσα: Το βράδυ του Σαββάτου συναυλία με τη Ρεμπέτικη Παρέα στην Πλατεία Παυσιλύπου

Next Article
Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων

Τα δρομολόγια της εβδομάδας των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων Καρδίτσας & Τρικάλων

Related Posts

Χρ. Τριαντόπουλος: Θεσμοθετήθηκε η ρύθμιση για το αγροτικό ρεύμα στις περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες - Χρ. Τριαντόπουλος: Με την τροπολογία ανοίγει ο δρόμος για τις ενισχύσεις των πλημμυροπαθών αγροτών της Θεσσαλίας από τον ΕΛΓΑ - Χρ. Τριαντόπουλος στη Βουλή: Εργαζόμαστε όλοι εντατικά για να φτάσει η πρώτη αρωγή σε όσους πραγματική την δικαιούνται
Διαβάστε περισσότερα

Χρ. Τριαντόπουλος: Με ετήσιο ορίζοντα η αναστολή των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων για τους πληγέντες από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου του 2023

Χρ. Τριαντόπουλος: Με ετήσιο ορίζοντα η αναστολή των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων για τους πληγέντες από τις πλημμύρες…
mitsotakis mouzaki
Διαβάστε περισσότερα

Σημαντική η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι! Παρουσίασε τα έργα αποκατάστασης από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και «Elias»

Σημαντική η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι! Παρουσίασε τα έργα αποκατάστασης από τα ακραία καιρικά φαινόμενα…
Τοποθέτηση Τάσου Τσιαπλέ στο Π.Σ. Θεσσαλίας για τα προβλήματα των αγροτών - Τάσος Τσιαπλές: Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
Διαβάστε περισσότερα

Να καλύψει το κράτος όλο το ποσό του ενοικίου, όσων πλημμυροπαθών αναγκάστηκαν να νοικιάσουν, γιατί τα σπίτια τους δεν κατοικούνται

Να καλύψει το κράτος όλο το ποσό του ενοικίου, όσων πλημμυροπαθών αναγκάστηκαν να νοικιάσουν, γιατί τα σπίτια τους…