Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Επίσκεψη του Προέδρου της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου στην Αργιθέα

papastergiou dimos argitheas 3

Επίσκεψη του Προέδρου της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου στην Αργιθέα

Επίσημη επίσκεψη στην Αργιθέα πραγματοποίησε την Τετάρτη 26 Μαΐου 2021 ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, όπου τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Αργιθέας Ανδρέας Στεργίου.
Πρώτος σταθμός της επίσκεψης ήταν το χωριό Βλάσι, το οποίο υπέστη τεράστιες καταστροφές από τον “Ιανό” και για τις οποίες ενημερώθηκε αναλυτικά από τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Βλασίου Χρήστο Γιαννακάκη.
papastergiou dimos argitheas 7
Εν συνεχεία, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ μετέβη στο Δημαρχείο στο Ανθηρό όπου είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με τα στελέχη της δημοτικής αρχής και με τους υπαλλήλους του Δήμου.
Η δραματική υποστελέχωση του Δήμου, οι πρόσφατες τροποποιήσεις για τις δημόσιες συμβάσεις (ν.4782/2021), ο νέος εκλογικός νόμος, οι επιπτώσεις της πανδημίας, οι αποκαταστάσεις των καταστροφών από τον “Ιανό”, το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, η άριστη συνεργασία των δύο Δήμων σε μια σειρά κρίσιμων θεμάτων, η αναγκαιότητα της συνεχούς στήριξης της ΚΕΔΕ προς τους ορεινούς Δήμους, η καταστατική θέση των αιρετών, η θεσμική συνεργασία μέσα από την ΠΑΔΥΘ, οι προοπτικές αξιοποίησης του νέου αναπτυξιακού οργανισμού που βρίσκεται υπό σύσταση από τους Δήμους της Δυτικής Θεσσαλίας και πολλά ακόμα υπηρεσιακά ή λειτουργικά ζητήματα, ήταν ορισμένοι από τους άξονες που τέθηκαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης.
papastergiou dimos argitheas 1
Παρόντες στη σύσκεψη εκτός από τους δύο Δημάρχους ήταν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλίας Παπαδήμας, οι Αντιδήμαρχοι Μπάμπης Πούλιος και Ηλίας Τσιατσιάνης, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Κώστας Γραμμένος, η Γενική Γραμματέας Κατερίνα Λαφαζάνη, ο Προϊστάμενος Νίκος Σακκάς και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Ανθηρού Γιώργος Κωττής.
Ο Δήμαρχος Αργιθέας απένειμε στον Δήμαρχο Τρικκαίων τιμητική πλακέτα για την πολυετή προσφορά του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και για την ουσιαστική αρωγή του στις προσπάθειες τις οποίες καταβάλλει ο Δήμος όλο αυτό το χρονικό διάστημα.
papastergiou dimos argitheas 8
Αξίζει να υπογραμμισθεί πως ο κ. Παπαστεργίου είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί επίσης το Δημοτικό Σχολείο Ανθηρού, βλέποντας από κοντά το σπουδαίο έργο το οποίο επιτελείται από την Δασκάλα και τη Νηπιαγωγό.
Να σημειωθεί, τέλος, πως είναι η πρώτη φορά κατά την οποία Πρόεδρος της ΚΕΔΕ επισκέπτεται την Αργιθέα, στέλνοντας μάλιστα πολλαπλό μήνυμα έμπρακτης στήριξης των απομακρυσμένων και δυσπρόσιτων περιοχών.
papastergiou dimos argitheas 5



Total
0
Shares
Previous Article
Αποτελέσματα rapid test στη Θεσσαλία

Το πρόγραμμα των μαζικών δειγματοληπτικών ελέγχων ανίχνευσης κορωνοιού στη Θεσσαλία σήμερα Πέμπτη

Next Article
Διαδημοτική Συνεργασία Δήμων Αγράφων, Αργιθέας, Λίμνης Πλαστήρα

Διαδημοτική Συνεργασία Δήμων Αγράφων, Αργιθέας, Λίμνης Πλαστήρα