Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Επίσκεψη του νέου Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στ. Ελλάδας στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Καρδίτσας

Επίσκεψη του νέου Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στ. Ελλάδας στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Καρδίτσας

Επίσκεψη του νέου Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στ. Ελλάδας κ. Κων/νου Παππά στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Καρδίτσας κ. Κωστή Νούσιο

Συμμετείχε σε σύσκεψη με υπηρεσιακούς παράγοντες του Δασαρχείου και της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Συνάντηση εργασίας ήταν ουσιαστικά η σημερινή πρώτη επίσκεψη του νέου Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στ. Ελλάδας κ. Κων/νου Παππά στην Π.Ε Καρδίτσας. Τον κ. Παππά υποδέχτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Καρδίτσας κ. Κωστής Νούσιος, ο οποίος αφού τον συνεχάρη, του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα. Οι δύο άντρες εξέφρασαν την πεποίθηση ότι η άριστη μέχρι τώρα σχέση και συνεργασία ανάμεσα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση θα συνεχιστεί και θα επεκταθεί και άλλα θέματα που αφορούν στην αναπτυξιακή πορεία της Θεσσαλίας.

Ακολούθησε σύσκεψη με θέμα τη συνεργασία ανάμεσα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και τις υπηρεσίες του Δασαρχείου. Συνεργασία που, όπως τόνισε ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη για την υλοποίηση μικρών και μεγάλων παρεμβάσεων με στόχο την εξυπηρέτηση των πολιτών. Ο κ. Νούσιος ζήτησε ταχύτητα και ενεργοποίηση του μηχανισμού επίσπευσης των διαδικασιών από την πλευρά του Δασαρχείου, ώστε να δίνονται γρήγορα οι εγκρίσεις για την εκτέλεση των έργων από την πλευρά της Περιφέρειας. Επανέλαβε ότι έχουν οριοτεθεί  οι  αρμοδιότητες  των δύο υπηρεσιών, σε ότι αφορά τη διευθέτηση ποταμών και την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων. Έτσι η δικαιοδοσία των θεμάτων αυτών από το υψόμετρο των 200μ. και άνω, παραμένει στο Δασαρχείο.

Από την πλευρά του και ο κ. Παππάς ζήτησε από τις υπηρεσίες του Δασαρχείου να κινούνται με γρήγορους ρυθμούς, τόσο για τις αδειοδοτήσεις για την κοπή δέντρων στις κοίτες των ποταμών, όσο και για να ‘’προχωρά’’ η σύνταξη και κατάθεση των τεχνικών δελτίων για τα αντιπλημμυρικά έργα σε συνεννόηση με τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Επιπλέον ο νέος Συντοντιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ευχαρίστησε, μέσω του κ. Νούσιου, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, για το γεγονός ότι, η Περιφέρεια Θεσσαλίας παρεμβαίνει ακόμη και σε τμήματα της αρμοδιότητας του Δασαρχείου, προκειμένου να επιλυθούν προβλήματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι παρεμβάσεις στην Ε.Ο Μουζακίου – Άρτας στο ύψος της Τ.Κ Πορτής.

Από την πλευρά τους οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Δασαρχείου εξέφρασαν τον προβληματισμό τους, καθώς όπως υποστήριξαν οι υπηρεσίες είναι ελλειπείς σε ανθρώπινο δυναμικό και δεν διαθέτουν τους απαραίτητους πόρους για τη σύνταξη μελετών και την κατασκευή έργων.

Ωστόσο έχει ήδη κατατεθεί  στο Υπουργείο Υποδομών ένα τεχνικό δελτίο ύψους 650.000 ευρώ, το οποίο είναι προς έγκριση και αφορά  στην κατασκευή των πρώτων έργων αποκατάστασης ζημιών, μέσω του Περιφερειακού Ταμείου της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Καρδίτσας κ. Κουτρομάνος επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι δεν πρέπει να υπάρχουν καθυστερήσεις στις ενέργειες του Δασαρχείου, ώστε να δίνεται γρήγορα το ‘’πράσινο φως’’ στις Τεχνικές Υπηρεσίες, αλλά και ότι χρειάζεται συνεργασία των δύο υπηρεσιών και ενημέρωση από την πλευρά του Δασαρχείου για τα έργα που υλοποιεί.

Στην ίδια γραμμή και η προΐσταμένη Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Λάρισας κα Ξένια Καρατζά, η οποία πρόσθεσε ότι λόγω του ΙΑΝΟΥ, χρειάζονται πάρα πολλά αντιπλημμυρικά έργα κυρίως στις ορεινές περιοχές, που είναι περιοχές αρμοδιότητας του Δασαρχείου. Παράλληλα η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει πολλά μέτωπα ανοιχτά σε ποτάμια της αρμοδιότητάς της και δεν είναι δυνατόν να κάνει παρεμβάσεις και στα θέματα αρμοδιότητας του Δασαρχείου, το οποίο πρέπει να συντάξει τεχνικά δελτία και να διεκδικήσει χρηματοδότηση.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκτός των κ.κ Παππά και Νούσιου, η Γενική Δ/ντρια Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – ΣΤ. Ελλάδας κα Ζωή Φτίκα, η Δασάρχης Καρδίτσας κα Μαρία Παρδάλη, η Δασάρχης Μουζακίου κα Τερψιθέα Χουρδάκη, ο Δ/ντής της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Καρδίτσας κ. Δημήτρης Κουτρομάνος και η κα Ξένια Καρατζά από προίσταμένη της  Δ/νσης Τεχνικών Έργων Λάρισας.




Total
0
Shares
Previous Article
Συντάξεις χηρείας: Κόφτης για συζύγους με διαφορά ηλικίας

Συντάξεις χηρείας: Κόφτης για συζύγους με διαφορά ηλικίας

Next Article
asimina skondra vouli

Σαν να μην κυβερνήσατε ποτέ, κ. Συνάδελφε