Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Επίσκεψη του Δημάρχου Π.Νάνου στα Υπουργεία για προώθηση έργων του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα

nanos xatzidakis

Σειρά σημαντικών επαφών με πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες είχε ο δήμαρχος λίμνης Πλαστήρα Παναγιώτης Νάνος στην Αθήνα, με την ευκαιρία της επίσκεψης των δημάρχων στον υπουργό κ. Κ. Χατζηδάκη για τα αιολικά στα Άγραφα. Συνοπτικά:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ: Στον υπουργό κ. Κ. Χατζηδάκη, ο δήμαρχος λίμνης Πλαστήρα κατέθεσε υπόμνημα με θέμα την ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας για αποκατάσταση της νομιμότητας των κτηνοτροφικών μονάδων που λόγω Ζώνης Οικιστικού Ελέγχου, δεν μπόρεσαν να βγάλουν άδεια.

Το υπόμνημα τέθηκε υπόψη τόσο στον υπουργό, όσο και στον υφυπουργό κ. Δημήτρη Οικονομου, στον οποίο κατατέθηκε αίτημα για την ένταξη του Δήμου λίμνης Πλαστήρα στα Τοπικά Χωρικά Σχέδια. Για το θέμα αυτό ο δήμαρχος είχε συνάντηση εργασίας με την κ. Μαυρογονάτου σύμβουλο του υπουργού που χειρίζεται τα ΤΧΣ.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ:
Συνάντηση με τον κ. Γιώργο Παπαδημητρίου, πρόεδρο του ΔΣ της ΜΟΔ ΑΕ,(Μονάδας Οργάνωσης Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων) και την κ. Ι. Πρίφτη, προϊσταμένη τμήματος Τεχνικής Βοήθειας.
Ο δήμαρχος έθεσε το θέμα του Βιολογικού Καθαρισμού στη λίμνη Πλαστήρα, και τον τρόπο απορρόφησης των 9 εκατ. ευρώ που έχουν εγκριθεί από το πρόγραμμα «Φιλόδημος». Επισήμανε ότι πρόκειται για σημαντικό έργο υποδομής νομαρχιακής σημασίας, με πολλαπλές περιβαλλοντικές και κοινωνικές διαστάσεις.
Ο κ. Νάνος ζήτησε να δοθεί η δυνατότητα διαχωρισμού του έργου σε δύο φάσεις να δοθούν τα 4,6 εκατ. ευρώ για την ολοκλήρωση του έργου. Τα υπόλοιπα 5,4 να διατεθούν για την μεταφορά των λυμάτων στο Δήμο Μουζακίου και τις συνδέσεις, αφού πρώτα ολοκληρωθούν οι μελέτες για την μεταφορά του τελικού αποδέκτη.

Ο πρόεδρος της ΜΟΔ επισήμανε ότι είναι δύσκολο να αλλάξει ο σχεδιασμός ενός έργου που ήδη έχει εκτελεστεί σε μεγάλο βαθμό ως ενιαίο, παρόλα αυτά δεσμεύτηκε η τεχνική και νομική υπηρεσία να εξετάσουν την εναλλακτική αυτή πρόταση.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ:
Συνάντηση με τον κ. Παναγιώτη Γεωργόπουλο, διευθυντή γραφείου του υφυπουργού κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη, και αμέσως μετά με την κ. Τζώρτζη, διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Θέμα των συναντήσεων η ίδρυση Κέντρου Υγείας στη λίμνη Πλαστήρα.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ:
Συνάντηση με στελέχη της Δ/νσης Σχεδιασμού και Ανάπτυξης για θέματα του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ. Ο δήμαρχος συζήτησε τη δυνατότητα να αυξηθούν οι παιδικές χαρές και αντί των 8 κοινοτήτων που είχαν επιλεγεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή, να γίνουν και στις 12 κοινότητες του Δήμου. Επίσης συζητήθηκε η δυνατότητα για προμήθεια μηχανήματος έργου με αυξημένες δυνατότητες.

Τέλος, ο δήμαρχος επισκέφθηκε το ΑΣΕΠ για την επίσπευση των διαδικασιών διορισμού 2 υπαλλήλων ΠΕ και ΤΕ διοικητικού – λογιστικού που αναμένει ο Δήμος από την τελευταία προκήρυξη.

 

e156e888b417bba98a93472efd306a27

nanos




Total
0
Shares
Previous Article
tsipouro

Το τσίπουρο Τυρνάβου στοιχείο της παράδοσης και της τοπικής οικονομίας

Next Article
agorastos

Ανοίγει η συζήτηση για τη δημόσια υγεία στη Θεσσαλία

Related Posts