Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Επίσκεψη του αν. ΥΕΘΑ στην πατρίδα του και συζήτηση με τον Δήμαρχο Τρικκαίων

.

Δεσμεύσεις Κουβέλη για θέματα του Δ. Τρικκαίων

Σε νέα βάση και με έντονη διάθεση επίλυσης, ωφέλιμης για τους πολίτες του Δήμους Τρικκαίων, τα δύο σημαντικά θέματα που τέθηκαν στη συνάντηση Παπαστεργίου – Κουβέλη. Ο Δήμαρχος Τρικκαίων υποδεχόμενος τον αν. ΥΕΘΑ το απόγευμα της Πέμπτης 17 Μαΐου 2018 έθεσε τα ανολοκλήρωτα ζητήματα για δύο στρατόπεδα: την ολοκλήρωση της ανταλλαγής στο στρατόπεδο «Παπαστάθη» και την παραχώρηση του στρατοπέδου «Πούλιου» (πρώην ΤΑΞΥΠ).

Ο κ. Παπαστεργίου με ολοκληρωμένο υπόμνημα, αναφέρθηκε στις ξαφνικές δυσκολίες που παρουσιάστηκαν προσφάτως, χωρίς ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας, στο πρώτη ζήτημα,. Παρ’ ότι ο Δήμος Τρικκαίων επέλυσε σειρά ζητημάτων με ιδιώτες, μετά από 26 χρόνια, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία ανταλλαγής με τη ΣΜΥ.

Στο δεύτερο θέμα, συζητήθηκε εκτενώς η ανάγκη απόδοσης στην τρικαλινή κοινωνία του στρατοπέδου της πρώην  ΤΑΞΥΠ, με δεδομένη την απουσία ύπαρξης διαχρονικού μουσείου των Τρικάλων, αλλά και τη νέα συζήτηση για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Είναι σαφές, ότι ο Δήμος Τρικκαίων επιμένει σε απόδοση του κτηρίου, προκειμένου η κοινωνία, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, να ωφεληθεί άμεσα από ένα κτίσμα, που παραμένει σε αχρηστία για πάρα πολλά χρόνια.

Ταυτοχρόνως, τέθηκε ένα θέμα προσφοράς του Δήμου για έτερο στρατόπεδο, που θα μπορέσει να χρησιμοποιηθεί προς όφελος των στρατιωτικών που υπηρετούν στην – τριετή πλέον – ΣΜΥ.

Ολα αυτά τα ζητήματα «με ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα ασχοληθούμε και θα προωθήσουμε, ανέφερε ο κ. Κουβέλης, με τον Δήμαρχο Τρικκαίων να τονίζει το «ενδιαφέρον που αποδεδειγμένα έχει ο υπουργός».

Επίσης, ο κ. Παπαστεργίου δεν ξέχασε τη συνεισφορά του «δις συντοπίτη» αν. ΥΕΘΑ (από την Πύλη κατάγονται αμφότεροι) στην προσπάθεια για το ΤΕΦΑΑ. Για τον λόγο αυτόν, του επέδωσε και τις θέσεις του Δήμου Τρικκαίων σχετικά με το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Η συζήτηση στο Δημαρχείο έγινε παρόντων, των δύο εκ των τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, των  κ.κ. Δριτσέλη και Σιμορέλη, του γραμματέα της ΝΕ Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στ. Νταούλα και στελέχους του ΥΕΘΑ.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Papastergiou Kouvelis 1
Total
0
Shares
Προηγούμενο άρθρο

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων

Επόμενο άρθρο

Σειρά εξετάσεων στα πλαίσια του προγράμματος προληπτικής ιατρικής