Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Λαζαρίνα

Alexis Tsipras lazarina slide

Α. Τσίπρας από τη Λαζαρίνα: “Μέτρα κοροϊδίας από την κυβέρνηση για τους κτηνοτρόφους”

Στη Λαζαρίνα βρέθηκε αργά το μεσημέρι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να συνομιλήσει με μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγελαδοτρόφων-Προβατοτρόφων Δυτικής Θεσσαλίας, αλλά με την ευκαιρία και της παρουσίας κατοίκων του χωριού, αναφέρθηκε συνολικά στην κρίση που αντιμετωπίζει την επόμενη μέρα η χώρα λόγω της πανδημίας, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση και στα μέτρα που έλαβε, ενώ παράλληλα παρουσίασε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Αρχικά ξεναγήθηκε στους χώρους του συνεταιρισμού, είχε την ευκαιρία να μιλήσει με μικρούς μαθητές και κατοίκους του χωριού, και αμέσως μετά ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι.

Ο κ. Τσίπρας αρχικά τόνισε ότι η πανδημία ήταν συμμετρική, αφορούσε όλους, πλούσιους και φτωχούς, Βορρά και Νότο, όλη την Ευρώπη. Η Ελλάδα δυστυχώς, εκτίμησε ο κ. Τσίπρας θα είναι μία από τις χώρες που θα ξεφύγει πιο αργά από την κρίση.

«Είμαστε μια χώρα που δεν έχει δώσει έμφαση και αξία στην παραγωγή, είναι περίπου το 70% της οικονομίας υπηρεσίες, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό τουρισμός, επομένως θα πληγούμε όχι μόνο για τους δυο μήνες που έκλεισαν οι δραστηριότητες, αλλά και μέχρι τον Οκτώβριο θα βλέπουμε τις επιπτώσεις και τις συνέπειες”, σημείωσε ο Α. Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να αναδείξει την αγωνία που εκπέμπει ο κόσμος της παραγωγής για στήριξη, για χρηματοδοτικά εργαλεία, για ανάσα ρευστότητας, αλλά και για μια στοχευμένη στρατηγική ενίσχυσης της δραστηριότητάς του, και έκανε αναφορά στο πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι».

«Πολύ έγκαιρα προτείναμε ένα πρόγραμμα, το «μένουμε όρθιοι» που είχε ως στόχο τη χρηματοδότηση από το κράτος της εργασίας, και όχι της αναστολής της εργασίας, και τη χρηματοδότηση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, με κεφάλαιο κίνησης για να μπορέσει να ανακάμψει αμέσως μετά την πανδημία. Προτείναμε και μια σειρά από χρηματοδοτικά εργαλεία για να δοθεί ρευστότητα στη μικρομεσαία επιχείρηση, τους συνεταιρισμούς ή τις μικρές και μεσαίες αγροτικές και κτηνοτροφικές επιχειρήσεις».

Σε ό,τι αφορά τις τράπεζες ο κ. Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά ότι δανείζουν μόνο τα «καλά πελατάκια», ενώ θα έπρεπε να λαμβάνουν ένα ρίσκο . “Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τρεις φορές έγινε ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με χρήματα του φορολογούμενου ‘Ελληνα πολίτη.  Ο ΣΥΡΙΖΑ ίδρυσε την αναπτυξιακή τράπεζα και λίγο πριν τις ευρωεκλογές και τις εθνικές εκλογές κατατέθηκε ένα νομοσχέδιο για τις μικροπιστώσεις”.
Επιπλέον ο κ. Τσίπρας μίλησε για φορολογικά εργαλεία που απαιτούνται, όπως η μείωση της προκαταβολής φόρου. Ειδικά για τους ανθρώπους της παραγωγής και για τους ανθρώπους με χαμηλά και μέτρια εισοδήματα που είδαν μεγάλη πτώση αυτό το διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει να υπάρξει ένα δίχτυ ασφαλείας.

Για την κτηνοτροφική παραγωγή προτάθηκε να δοθεί έκτακτη ενίσχυση 80 εκατομμύριων ευρώ, ενώ η κυβέρνηση έδωσε 31 εκατομμύρια ευρώ. «Σε αυτήν την φάση, επιπλέον, θα πρέπει το κράτος αντί να σας κοροϊδεύει δίνοντάς σας τιμές 3,5 ευρώ και το προϊόν σας να πωλείται στα 12 ευρώ, να υλοποιήσει προγράμματα, ώστε δημόσιοι οργανισμοί, σχολεία από Σεπτέμβριο να αγοράζουν μαζικά προϊόντα, όπως το γάλα. Για να σας στηρίξουν», κατέληξε ο κ. Τσίπρας και αμέσως μετά κατέγραψε τα προβλήματα όπως αυτά τέθηκαν από τους κτηνοτρόφους της Δυτικής Θεσσαλίας και προχώρησε σε διάλογο μαζί τους.

[RPG id=129712]


ΠΗΓΗ, ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ




Total
0
Shares
Previous Article
Soulioti Magdalini slide

Απεβίωσε η Μαγδαληνή Σουλιώτη σε ηλικία 84 ετών

Next Article
2i askisi ethelonton Karditsa slide

2η Διασυλλογική άσκηση εθελοντικών οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας

Related Posts

2o dimotiko sxooleio mouzakiou museotek.net
Διαβάστε περισσότερα

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης Συνεργασία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου…
Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων
Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων

Περισσότερες από δύο φορές, θα το γέμιζε ο “Πορταϊκός Ποταμός”, μειώνοντας κατά 74 εκατομμύρια m3, περίπου, την πλημμύρα του κάμπου της “Θεσσαλίας”