Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Επίσκεψη των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας στο συνεταιρισμό αμπελουργών “ΔΙΟΝΥΣΟΣ”

Τις εγκαταστάσεις του συνεταιρισμού αμπελουργών «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» επισκέφτηκαν οι τρείς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας την Παρασκευή 27/11/15.

Οι κ.κ. Π. Βράντζα, Χρ. Κατσαβριά- Σιωροπούλου και Σπ. Λάππας συναντήθηκαν με τη διοίκηση αλλά και εργαζόμενους του συνεταιρισμού με τους οποίους είχαν έναν εφ’ όλης της ύλης διάλογο.

Οι συνεταιριστές ενημέρωσαν για τις δραστηριότητες την πορεία και τις προοπτικές της οργάνωσής τους, αλλά και τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν.

Ιεραρχώντας τα προβλήματα, έθεσαν ως πρώτο θέμα την αδυναμία πρόσβασης στο πιστωτικό σύστημα, παρ’ όλο που ο συνεταιρισμός είναι οικονομικά απόλυτα υγιής.
Ως δεύτερο πρόβλημα τέθηκε ο πρόσφατος φόρος των 0,20 €/λίτρο που επιβλήθηκε στο κρασί.
Τέλος και με δεδομένο το υπέρογκο ενοίκιο το οποίο πληρώνουν για τις εγκαταστάσεις, ( ιδιοκτησίας της υπό εκκαθάριση πρώην ΕΑΣ Καρδίτσας), θεωρούν ότι στο επερχόμενο σ/ν για τους συνεταιρισμούς θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα για την συνεταιριστική περιουσία που χρησιμοποιείται από διάδοχα σχήματα.

Οι βουλευτές, αφού συνεχάρησαν τους αμπελουργούς για την αξιέπαινη προσπάθειά τους, δήλωσαν ότι τόσο για τη κυβέρνηση αλλά και για καθ’ έναν απ’ αυτούς προσωπικά είναι απόλυτη προτεραιότητα η στήριξη των συνεργατικών σχημάτων, ως ο βασικότερος παράγοντας για την αναγκαία όσο ποτέ, παραγωγική ανασυγκρότηση.
Για το φόρο, εξήγησαν ότι επιβλήθηκε στα πλαίσια της δύσκολής προσπάθειας που γίνεται ώστε να ξεφύγει η χώρα από το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται. Αναγνώρισαν ότι για τα συνεταιριστικά εκείνα προϊόντα, όπου ο φόρος μπορεί να αφορά το 20% της τελικής τιμής τους, είναι σοβαρό ζήτημα και πρέπει να επανεξεταστεί άμεσα.

Η επίσκεψη έκλεισε με ξενάγηση στους χώρους τόσο του οινοποιείου όσο και του αποστακτηρίου του συνεταιρισμού.




Total
0
Shares
Previous Article

Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας

Next Article

Ετήσιος χορός του ΕΠΑ.Λ. Πύλης

Related Posts

Ελ. Τζανακούλη: Να συνταχτούμε με αυτούς που ασπάζονται τις προτάσεις μας - ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΙ – Η νέα παράταξη που θα διεκδικήσει την Περιφέρεια Θεσσαλίας
Διαβάστε περισσότερα

Ενωμένοι Θεσσαλοί: Ο Κουρέτας, το διαλειμματικό γεύμα και οι απευθείας αναθέσεις

Ενωμένοι Θεσσαλοί: Ο Κουρέτας, το διαλειμματικό γεύμα και οι απευθείας αναθέσεις Παρακολουθώντας σήμερα τον απολογισμό των πεπραγμένων του …