Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Επίσκεψη της Β΄ τάξης του 1ου Γυμνασίου Μουζακίου στη Πυροσβεστική Υπηρεσία Μουζακίου

episkesi 1o Gymnasio Mouzakiou pyrosvestiki

Επίσκεψη της Β΄ τάξης του 1ου Γυμνασίου Μουζακίου στη Πυροσβεστική Υπηρεσία Μουζακίου

Διδακτική επίσκεψη της Β΄τάξης του 1ου Γυμνασίου Μουζακίου στη Πυροσβεστική Υπηρεσία Μουζακίου πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024.Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος της τεχνολογίας, των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων αλλά αποτέλεσε και εφαλτήριο για την ενημέρωση των μαθητών/τριων με στόχο τον Σχολικό Επαγγελματικό Προσανατολισμό τους.

Ο διοικητής αλλά και το σύνολο του πυροσβεστικού σώματος υποδέχτηκαν με ιδιαίτερη θέρμη και ευγένεια τους μαθητές/τριες και τους ενημέρωσαν για τους τρόπους αντιμετώπισης , πρόληψης και προστασίας σε περίπτωση εκδήλωσης φωτιάς. Οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν άμεσα  για την αποστολή και το δύσκολο, αλλά πολύ ανθρώπινο, έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, να ξεναγηθούν στο χώρο, να δούνε και να θαυμάσουνε από κοντά τα πυροσβεστικά οχήματα, τα εργαλεία και τον εξοπλισμό τους, να αγγίξουν και να φορέσουν τις στολές και τα κράνη των πυροσβεστών. Είχαν την δυνατότητα να γίνουν και οι ίδιοι πυροσβέστες, χρησιμοποιώντας την αντλία και πετώντας νερό για να σβήσουν μια εικονική φωτιά, δραστηριότητα που τους γέμισε ενθουσιασμό!

 Οι μαθητές μας παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον την παρουσίαση και μαζί με τους πυροσβέστες συζήτησαν για καλές πρακτικές σε καταστάσεις κινδύνου και για τις αρμοδιότητες της Πυροσβεστικής,ενώ οι πυροσβέστες απάντησαν στις απορίες που εξέφρασαν οι μαθητές μας.

Τους μαθητές/τριες υποδέχτηκαν στο χώρο ο Αν. Διοικητής Π.Υ ΜουζακίουΑντιπύραρχος κ. Θεόδωρος Πάντος με τους πυροσβέστες, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά,ενώ συνοδοί καθηγητές/τριες ήταν ο Διευθυντής του Γυμνασίου κ. Καρύδας Κων/νος, κα Μανταλιά Παναγιώτα, κ. ΌντριαςΚων/νος, κ. Παπαδόπουλος Θωμάς, κα Φωτίου Μαρία και κ. Χρονόπουλος Σταύρος.
Total
0
Shares
Previous Article
spanias 5h YPE

Συνάντηση του βουλευτή Καρδίτσας κ. Τέλη Σπάνια με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτη Σερέτη

Next Article
Hmera gynaikas dimos Mouzakiou 2024

Δράση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας από φορείς του Δήμου Μουζακίου

Related Posts

Mitsotakis Mouzaki eksofyllo
Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι Φωτογραφίες: Πέτρος Ζιώγας Βίντεο: Νίκος…
2o dimotiko sxooleio mouzakiou museotek.net
Διαβάστε περισσότερα

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης Συνεργασία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου…
Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων
Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων

Περισσότερες από δύο φορές, θα το γέμιζε ο “Πορταϊκός Ποταμός”, μειώνοντας κατά 74 εκατομμύρια m3, περίπου, την πλημμύρα του κάμπου της “Θεσσαλίας”