Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Επίσκεψη της ΝΕΑΣ ΕΛΠΙΔΑΣ στην Ιερά Μονή Σπηλιάς και ευχές για καλό Πάσχα

nea elpida iera moni spilias 1

 

Η Ιερά Μονή Σπηλιάς, ιδρύθηκε το 1064 από δύο αδελφούς ιερομονάχους, τον Αθανάσιο και τον Παρθένιο, οι οποίοι προέρχονταν από τη Μονή Αγίου Χαραλάμπους στη γειτονική Στεφανιάδα. Κατευθυνόμενοι για προσκύνημα στους Αγίους Τόπους, βρήκαν τη θαυματουργή εικόνα σε σπήλαιο κάτω από τη Μονή και οδηγήθηκαν από αυτή στην ίδρυσή της. Στην ίδια παράδοση περιλαμβάνεται και η ανεύρεση της πλούσιας πηγής, η οποία υδρεύει μέχρι σήμερα τη Μονή.

Η Μονή σύντομα απέκτησε μεγάλη φήμη ώστε τον 18ο αιώνα να κτισθεί νέο μεγάλο καθολικό, με πλούσια διακόσμηση. Η φήμη της οφειλόταν τόσο στη θαυματουργή εικόνα και τις πολυάριθμες ιάσεις ασθενών όσο και στη σύνδεσή της με τα επαναστατικά κινήματα, χάρη στη στρατηγική της θέση.

Επίσκεψη πραγματοποίησαν στην Ι.Μ. Σπηλιάς τα μέλη του συνδυασμού ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ, μετά του επικεφαλής της, υποψηφίου Δημάρχου Μουζακίου κ. Αθανασίου Καρύδα, για προσκυνηματικούς λόγους, αλλά και να συνομιλήσει με τον Ηγούμενο της μονής Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο, για θέματα που αφορούν την ιστορία της μονής και λοιπά θρησκευτικά θέματα.

Η ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ, με την επίσκεψή της στην Ι.Μ. Σπηλιάς, θέλει να εκφράσει τη βαθιά κατάνυξή της, την πίστη και το σεβασμό της στους ιερωμένους της Μονής ειδικά αυτές τις άγιες μέρες.

Ευχόμαστε ολόψυχα σε όλους τους δημότες μας Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα.

Με εκτίμηση,

ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ

Αθανάσιος Λ. Καρύδας

nea elpida iera moni spilias 1

nea elpida iera moni spilias 2




Total
0
Shares
Previous Article
EGKAINIA 14

Εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου του Συνδυασμού ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ στο Μουζάκι

Next Article
Χρήστος Μάριος Πολυμερόπουλος

Βιογραφικό Σημείωμα Χρήστου Μάριου Πολυμερόπουλου

Related Posts