Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Επίσκεψη της δημοσιογράφου υγείας Ιωάννας Λάκα, στο ιατρείο του Πλαστικού Χειρουργού Σεραφείμ Μπουλούμπαση

.

Στο ιατρείο του στη Λάρισα (Κούμα)

Η δημοσιογράφος και Συγγραφέας Υγείας, Ιωάννα Λάκα επισκέφθηκε τον γνωστό Πλαστικό Χειρουργό, Σεραφείμ Μπουλούμπαση, στο ιατρείο του στη Λάρισα (Κούμα) και μίλησαν για τις Μη Επεμβατικές Θεραπείες και πιο συγκεκριμένα για τη Μεσοθεραπεία και το Υαλουρονικό Οξύ!

1. Τι ακριβώς είναι η μεσοθεραπεία;

Πρόκειται για μια ιατρική θεραπεία απλή, γρήγορη, χωρίς παρενέργειες και σχετικά ανώδυνη. Μετά το τέλος της συνεδρίας μπορεί να υπάρχει ένας ήπιος ερεθισμός και ελάχιστες μελανιές, τα οποία υποχωρούν τις επόμενες ώρες. Έτσι, μπορεί κανείς να επιστρέψει αμέσως στις καθημερινές του δραστηριότητες χωρίς περιορισμούς, καθώς δεν απαιτείται ειδική φροντίδα μετά την θεραπεία.

2. Μετά από πόσο καιρό αρχίζουν να φαίνονται τα αποτελέσματα; Πόσο διαρκούν; Τα αποτελέσματα αρχίζουν και φαίνονται άμεσως μετά και από την πρώτη συνεδρία, με βελτίωση της υφής και της όψης της επιδερμίδας. Το ιδανικό αισθητικά αποτέλεσμα επιτυγχάνεται αθροιστικά και για αυτόν τον λόγο απαιτούνται συνήθως 3-6 συνεδρίες με μεσοδιάστημα 20-30 ημερών. Μετά τον αρχικό κύκλο συνεδριών , μπορούμε να περάσουμε σε κύκλο συντήρησης, οπότε τα μεσοδιαστήματα αυξάνουν στους 2 έως 6 μήνες, ώστε να διατηρήσουμε το πρόσωπο φρέσκο και ανανεωμένο.

3. Σε ποια σημεία μπορεί να εφαρμοστεί η μεσοθεραπεία;

Η μεσοθεραπεία μπορεί να γίνει σε πρόσωπο, λαιμό, ντεκολτέ, χέρια. Εκτός από τη μεσοθεραπεία αναζωογόνησης στο πρόσωπο, εφαρμόζονται ανάλογες θεραπείες στο σώμα, όπου χορηγούνται στο δέρμα με ανάλογο τρόπο φαρμακευτικά ουσίες για σύσφιξη, λιποδιάλυση ή αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας στο σώμα. Η μεσοθεραπεία σώματος εφαρμόζεται σε ανάλογες συνεδρίες και μπορεί επίσης να συνδυαστεί με νήματα PDO σώματος για επιπλέον κολλαγογένεση.

4. Τι είναι το υαλουρονικό οξύ; Σε ποιες ηλικίες ενδείκνυται;

Το υαλουρονικό οξύ είναι γλυκοζαμινογλυκάνη, ένα φυσικό συστατικό του δέρματός μας. Το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ, ο βασικός εκπρόσωπος στην κατηγορία των «fillers», είναι ένα άριστο υλικό γεμίσματος των ρυτίδων, των χειλιών και του προσώπου. Κάτω από το δέρμα, το υαλουρονικό οξύ συγκρατεί μόρια νερού και βοηθά στην καλύτερη σύνδεση των ινών κολλαγόνου και ελαστίνης. Οι ρυτίδες σβήνουν και το δέρμα παραμένει σφριγηλό και ενυδατωμένο. Η κατάσταση του προσώπου και όχι η ηλικία καθορίζουν την ανάγκη για την εφαρμογή της θεραπείας με botox ή υαλουρονικό οξύ. Υπάρχουν πρόσωπα με υπερδραστήριους μύες και έντονη εκφραστικότητα που χρειάζονται botox ήδη από την ηλικία των 20 ετών, ενώ άλλοι μπορεί να μην εμφανίσουν ρυτίδες έκφρασης πριν την ηλικία των 30-35 ετών. Η έγκαιρη έναρξη της θεραπείας δρα προληπτικά στην εμφάνιση και εγκατάσταση των ρυτίδων. Όταν οι ρυτίδες είναι αρκετά έντονες, έχουν εγκατασταθεί και γίνει μόνιμες, θα απαιτηθεί η συνδυαστική χρήση υαλουρονικού οξέος.

5. Πρόκειται για μία προσιτή θεραπεία;

Το κόστος στο ιατρείο μας είναι ιδιαίτερα προσιτό, αν αναλογισθούμε ότι πρόκειται για ιατρική θεραπεία με όντως εκπληκτικά και άμεσα ορατά αποτελέσματα, όπου χρησιμοποιούμε μόνο αξιόπιστα πρωτότυπα φαρμακευτικά σκευάσματα. Ως Πλαστικός Χειρουργός με διεθνή εξειδίκευση στην Αισθητική Χειρουργική του Προσώπου (Fellowship in Facial Plastic Surgery) και πολύπλευρη εμπειρία και επαίδευση σε σημαντικά κέντρα της χώρας μας και του εξωτερικού, δίνω ιδιαίτερο βάρος στη σπουδαιότητα της ατομικής ομορφιάς σε κάθε πρόσωπο ξεχωριστά.

Είναι προφανές πως ο έμπειρος και αξιόπιστος γιατρός μελετά το πρόσωπο του κάθε ενδιαφερόμενου προσεχτικά και συζητά μαζί του για το σχεδιασμό μιας εξατομικευμένης θεραπείας που θα πετύχει το ιδανικό αποτέλεσμα, με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις επιθυμίες του καθενός.




Total
0
Shares
Previous Article

Προληπτική εξέταση για άνδρες και γυναίκες άνω των 60 ετών, για το ανεύρυσμα της κοιλιακής αορτής

Next Article

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών ο Στέργιος Ηλ. Τέγος (Στρατηγός)

Related Posts