Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Επίσκεψη στην «Thessaly Εxpo 2022» πραγματοποίησαν μέλη της Ν.Ε. Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και μέλη του κόμματος.

syriza Karditsas thessaly expo 1

Οι ΜμΕ χρειάζονται στήριξη και ρευστότητα, όχι εκκαθάριση της αγοράς από τον Μητσοτάκη

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την επίσκεψη αντιπροσωπείας του κόμματος στην «Thessaly Εxpo 2022» 

Επίσκεψη στην «Thessaly Εxpo 2022» πραγματοποίησαν μέλη της Ν.Ε. Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και μέλη του κόμματος.

Στην περιοδεία τους στα περίπτερα της έκθεσης είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με εκπροσώπους του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου του νομού, τόσο για τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν εν μέσω των αλλεπάλληλων κρίσεων (πανδημία, ενεργειακή κρίση, κ.ά.) και τις ελλιπείς κυβερνητικές πρωτοβουλίες για τη στήριξή τους, όσο και για την πορεία επούλωσης των πληγών από το καταστροφικό πέρασμα του Ιανού και τη λειτουργία τους σε μια αγορά ιδιαίτερα επηρεασμένη από το φαινόμενο και τις επιπτώσεις του.

Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις του νομού Καρδίτσας, αλλά και γενικότερα της Ελλάδας, βρίσκονται εδώ και τρία χρόνια στο στόχαστρο της κυβερνητικής πολιτικής, η οποία στοχεύει στην πλήρη εκκαθάριση της αγοράς προς όφελος των μεγάλων και ισχυρών ομίλων.

Η έκθεση Πισσαρίδη – Μητσοτάκη, που χαρακτηρίζει επιχειρήσεις – «ζόμπι», οι οποίες πρέπει να βάλουν λουκέτο, τη συντριπτική πλειονότητα των ΜμΕ, ερμηνεύει τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης, όπως:

– τον αποκλεισμό των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων από τον τραπεζικό δανεισμό, τα εργαλεία στήριξης της Πολιτείας και τη ρευστότητα,

– την έλλειψη ουσιαστικών μέτρων ανάσχεσης της ακρίβειας και των αυξήσεων στην ενέργεια,

– την απουσία συνολικού σχεδίου διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους, καθώς και

– την περιορισμένη στήριξη σε ό,τι αφορά την επούλωση των πληγών του Ιανού.

Οι επιλογές της Ν.Δ. έχουν άμεση επίπτωση και στην κοινωνία, αφού οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις απασχολούν την πλειονότητα των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.

syriza Karditsas thessaly expo 2

Στο πλαίσιο στήριξης των ΜμΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έχει καταθέσει κοστολογημένο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων:

– Την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

– Τη θέσπιση αφορολόγητου στις 10 χιλιάδες ευρώ για ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες, εμπόρους, εργαζόμενους με μπλοκάκια και μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

– Τη ρύθμιση των χρεών, με διαγραφή μέρους της βασικής οφειλής των πανδημικών χρεών και την αποπληρωμή του υπολοίπου σε 120 δόσεις (ένταξη και όσων έχασαν τη ρύθμιση του 2019).

– Τον ακατάσχετο επαγγελματικό λογαριασμό.

– Έναν νέο πτωχευτικό κώδικα (πλαίσιο διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους με προστασία α’ κατοικίας, γης και επαγγελματικής στέγης).

– Την ενίσχυση της ρευστότητας για πολύ μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις με ανακατεύθυνση μέρους των δανείων του Ταμείου Ανάκαμψης προς την Αναπτυξιακή Τράπεζα.

– Τη μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα (πετρέλαιο κίνησης, θέρμανσης, βενζίνη, φυσικό αέριο).

Η Ν.Ε. Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία καλεί σε στήριξη των επιχειρήσεων του νομού μας και συνεχίζει τις δράσεις ενημέρωσης και κατάθεσης προτάσεων για τη βελτίωση της βιωσιμότητας τους και ανάσχεσης των κυβερνητικών προθέσεων εκκαθάρισης της αγοράς.

syriza Karditsas thessaly expo 3




Total
0
Shares
Previous Article
afisa ASK 2022 2023 season

Ευχές του Α.Σ. Καρδίτσας για καλή αγωνιστική χρονιά στις ομάδες του νομού μας!

Next Article
Τρίκαλα: Σύλληψη δύο ανηλίκων για κλοπές τροχοφόρων

Θεσσαλία: 380 συλλήψεις τον Σεπτέμβριο από την ΕΛΑΣ