Επίσκεψη Στ. θεοδωράκη στον Δήμο Τρικκαίων

Πώς «φτιάχνεται» μια Smart City;

Το παράδειγμα των Τρικάλων και η επίσκεψη Στ. θεοδωράκη στον Δήμο Τρικκαίων

Τα «υλικά» για να «κατασκευαστεί» μια smart city εξερεύνησε από τα Τρίκαλα ο επικεφαλής του «Ποταμιού», Σταύρος Θεοδωράκης. Επισκεπτόμενος τον Δήμο Τρικκαίων στο πλαίσιο της εκστρατείας του εν όψει της ψηφοφορίας για τον νέο φορέα της κεντροαριστεράς, έγινε δεκτός από τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Παπαστεργίου. Ο οποίος τον ξενάγησε στο βασικό επίτευγμα της σύγχρονης πόλης των Τρικάλων, το Smart Trikala.

Ολες οι εφαρμογές που βρίσκονται στο control room (διαχείριση στόλου, on line διαχείριση αιτημάτων, δίκτυο ύδρευσης, περιβαλλοντική πληροφορία κ.α.) εντυπωσίασαν τον κ. Θεοδωράκη. Επίσης, έγινε ειδική μνεία στο e-ΚΕΠ που ετοίμασε ο Δήμος (ένα ΑΤΜ που εκδίδει πιστοποιητικά) και το delivery πιστοποιητικών με μηχανάκι.

Ο κ. Θεοδωράκης εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια για τα όσα γίνονται στην πόλη. Παραλλήλισε μάλιστα το εγχείρημα στο οποίο προσβλέπει πολιτικά, με τους ανθρώπου του Δήμου Τρικκαίων, που συγκεντρώθηκαν και με νέες ιδέες οργανώνουν τον Δήμο: «πιστεύω όχι σε ιδέες, αλλά στους ανθρώπους», τόνισε. Από την πλευρά του ο κ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα για τον νέο πολιτικό φορέα, ευχόμενος καλή επιτυχία στον πρόεδρο του «Ποταμιού».

Ακολούθως έκαναν μια βόλτα στην πόλη και ο κ. Παπαστεργίου παρουσίασε μια ακόμη εφαρμογή του Smart Trikala, τη με αισθητήρες διευκόλυνση στάθμευσης για ΑμεΑ.

Τον κ. Θεοδωράκη συνόδευαν στο Δημαρχείο Τρικκαίων οι κ. Κίμων Χατζημπίρος, μέλος της Επιτροπής Διαλόγου, ο κ. Γιώργος Γκαρής, οργανωτικός γραμματέας και ο κ. Σταύρος Κωνσταντινίδης, μέλος της ομάδας επικοινωνίας. Παρόντες, από την πλευρά του Δήμου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλης Λάππας, η αντιδήμαρχος κ. Εφη Λεβέντη, ο πρόεδρος της e-trikala κ. Γιάννης Κωτούλας και ο γενικός γραμματέας του Δήμου κ. Θωμάς Παπασίκας.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε μια ενδιαφέρουσα ανοιχτή συζήτηση θεματικού χαρακτήρα στο Μουσείο Τσιτσάνη, με τίτλο «Φτιάξε εσύ τη #smartcity σου» και άξονες συζήτησης, την πράσινη πόλη, τους ασφαλείς δρόμους και τους προσβάσιμους χώρους. Κάτι που έδωσε την ευκαιρία στον κ. Παπαστεργίου να αναφερθεί στην καλή πρακτική του Δήμου Τρικκαίων: τη συνεργασία με την ομάδα FreeMobility του ΕΕΕΚ Τρικάλων και τους εργαζόμενους στην Κοινωφελή Εργασία.

Οι πρώτοι υπέδειξαν τα σημεία, από τα οποία χρειάζεται άμεση εύκολη πρόσβαση ένα Ατομο με Αναπηρία σε καροτσάκι αναπηρικό. Οι δεύτεροι εργάστηκαν με τα χρήματα από το πρόγραμμα και κατασκεύασαν ράμπες προσβάσιμες σε διάφορα σημεία του κέντρου, με βάση τις προδιαγραφές, υπό την ομπρέλα» του Δήμου Τρικκαίων. Και αυτό το παράδειγμα αποτελεί οδηγό για τη σύγχρονη πόλη, που, όπως έχει τονίσει ο κ. Παπαστεργίου, δεν χρειάζεται να είναι «έξυπνη» μόνο στα της τεχνολογίας, αλλά και – κυρίως – στα θέματα της καθημερινότητας.

Στη διαφορετικού ύφους αυτή εκδήλωση μίλησαν οι κ. Χατζημπίρος, Κωνσταντινίδης και Βασίλης Χαιρόπουλος.

theodorakis trikala 1

heodorakis trikala 2

heodorakis trikala 3

heodorakis trikala 4

heodorakis trikala 7

heodorakis trikala 8

heodorakis trikala 9

heodorakis trikala 6 1

heodorakis trikala 5 1
Total
0
Shares
Previous Article

Στο παζάρι της Πύλης ο Δήμαρχος Πύλης Κώστας Μαράβας

Next Article

Αρχιερατική θεία λειτουργία στην ΙΜ Αγίου Γεωργίου Μυροφύλλου


Total
0
Share