Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Επίσκεψη Σχολείου στην Έκθεση Παραδοσιακών Αντικειμένων ΑΡΓΙΘΕΑΣ 

Argitheates Trikalwn episkepsi 2

Επίσκεψη Σχολείου στην Έκθεση Παραδοσιακών Αντικειμένων ΑΡΓΙΘΕΑΣ

Στις 22-02-2024 το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο Τρικάλων επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε στην Έκθεση Παραδοσιακών αντικειμένων από την περιοχή Αργιθέας.

Η Αργιθέα είναι η καρδιά των Αγράφων. Εκεί που τελειώνει ο Θεσσαλικός κάμπος σταματά μπροστά στο θεόρατο ανάστημα των Αγραφιώτικων βουνών, ξεδιπλώνεται ανάμεσα σε βράχια, χιονισμένες κορφές, δάση και γκρεμοτόπια η αδάμαστη γη της ΑΡΓΙΘΕΑΣ.

Το Δ.Σ του Συλλόγου με θέληση, υπομονή και κόπο κατάφερε να στήσει στα ιδιόκτητα γραφεία του Συλλόγου, έκθεση λαϊκής τέχνης. Αυτή η  ΈΚΘΕΣΗ μας  διδάσκει πως έζησαν οι Αργιθεάτες σε μια άλλη εποχή. Αυτός ο μικρός χώρος του Συλλόγου φιλοξενεί την Παράδοση και τον Πολιτισμό της Αργιθέας.

Σήμερα είχαμε την τύχη να φιλοξενήσουμε  το  Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο Τρικάλων. Η χαρά μας απερήγραπτη που δώσαμε την ευκαιρία σε μια άλλη γενιά που δεν έζησε αυτά που ζήσαμε εμείς ν’ακούσουν και να μάθουν και να τα βιώσουν μέσα από την επίσκεψή τους. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στις αξιόλογες δασκάλες στην ΑθανασίαΤσακίρη, στην Χρυσούλα Καρανάσιου και στην Στέλλα Παπαπολυζοπούλου, μας εντυπωσίασε η άψογη συμπεριφορά τους απέναντι στα παιδιά.

Η πρόεδρος κ. Έλλη Τσιρογιάννη καλωσόρισε τα παιδιά και τα ξενάγισε σε όλες τις γωνιές της Έκθεσης. Ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου δάσκαλος κ. Γεώργιος Κωτής φωτογράφισε την περιοχή της αργιθέας με λίγα λόγια. Η δε Παναγιώτα Κωτή η ταμίας του Συλλόγου είχε το ρόλο της φιλοξενίας, πρόσφερε φρέσκο λουκουμάκι και σπιτικό τυροπιτάκι .Ήταν μια ευχάριστη μέρα,γιατί δώσαμε στα παιδιά γνώσεις γνώσεις βγαλμένες μέσα από την Παράδοση.

Η Έκθεση αυτή  με αντικείμενα από το παρελθόν, είναι ένα αποθετήριο μνήμης μιας ιστορίας αξιών που είναι άρρηκτα δεμένες με τα αντικείμενα. Φεύγοντας τα παδιά από το Σύλλογο μας συγκίνησαν, ακούγοντας από όλα ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

Έλλη Τσιρογιάννη

Πρόεδρος Αργιθεατών Τρικάλων


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΓΙΘΕΑΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Argitheates Trikalwn episkepsi 1
Argitheates Trikalwn episkepsi 3
Total
0
Shares
Previous Article
Mamakos Kourdis Larisa

Με τον «χρυσό» αθλητή και δημοτικό σύμβουλο Τάσο Κουρδή ο Δήμαρχος Λαρισαίων, Θανάσης Μαμάκος

Next Article
Ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας - Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας: Κάλεσμα σε συνάντηση για το φορολογικό - Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας: Κάλεσμα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας (Τετάρτη 8/3/2023) - Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον Εμπορικό Σύλλογο Καρδίσας

Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας: Αναγκαία η παράταση της διαδικασίας για την διασύνδεση των POS

Related Posts