Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Επίσκεψη Ν. Παππά στο Επιμελητήριο Τρικάλων

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, Ν. ΠΑΠΠΑ, ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

  • Ν. Παππάς: «Η ψηφιακή εποχή δίνει σε όλους μας, Πολιτεία και Επιμελητήρια, δυνατότητες, ευκαιρίες, αλλά και ευθύνες»

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, επισκέφθηκε σήμερα το Επιμελητήριο Τρικάλων, όπου πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρόεδρο Βασίλη Γιαγιάκο και μέλη της διοίκησης.

Κατά τη συνάντηση διαπιστώθηκε σύμπτωση απόψεων ως προς την ανάγκη συστράτευσης όλων των φορέων για την εκμετάλλευση των δυνατοτήτων που δίνονται με την είσοδο στη νέα ψηφιακή εποχή.

Ο Νίκος Παππάς παρουσίασε στους εκπροσώπους του Επιμελητηρίου τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ή δρομολογεί η Πολιτεία για την προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων. Τα μέλη του Επιμελητηρίου ενημέρωσαν τον Υπουργό για τις δράσεις που σχεδιάζει και υλοποιεί ο φορέας για τη στήριξη της ανάπτυξης και της εξωστρέφειας των τοπικών επιχειρήσεων. Βασικοί άξονες της πρωτοβουλίας του Επιμελητηρίου είναι: Η ψηφιακή εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων, η μείωση της γραφειοκρατίας και η στήριξη – ανάπτυξη καινοτόμων επιχειρήσεων.

Αξίζει να σημειωθεί πως το τοπικό Επιμελητήριο σχεδιάζει να ιδρύσει «θερμοκοιτίδα επιχειρήσεων» σε ιδιόκτητο χώρο για τη στήριξη των προσπαθειών των νέων Τρικαλινών. Κίνηση που επικρότησε ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Ο Νίκος Παππάς δήλωσε: «Η ψηφιακή εποχή δίνει σε όλους μας, Πολιτεία και Επιμελητήρια, δυνατότητες, ευκαιρίες, αλλά και ευθύνες. Και το Επιμελητήριό σας θα πρέπει να συντονίσει τις διαθέσιμες δυνάμεις, ώστε αυτές να συγκλίνουν σε μία πορεία, που –με τη χρήση των νέων τεχνολογιών- θα οδηγήσει τις επιχειρήσεις στην περαιτέρω ανάπτυξη».

Τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά, συνόδευαν οι βουλευτές Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ, Σάκης Παπαδόπουλος, Παναγιώτα Δριτσέλη και Χρήστος Σιμορέλης.




Total
0
Shares
Previous Article

Το Κτηματολόγιο και οι Δασικοί Χάρτες της Θεσσαλίας

Next Article

Παρατηρητήριο Δομημένου Περιβάλλοντος σε κάθε Περιφέρεια