Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου στο Δήμο Σοφάδων

kivernitiko klimakio Sofades

Επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου στο Δήμο Σοφάδων

Το Δήμο Σοφάδων επισκέφθηκε την Παρασκευή  κυβερνητικό κλιμάκιο,   στο πλαίσιο των επισκέψεων κλιμακίων της Νέας Δημοκρατίας στο Ν. Καρδίτσας, με στόχο τη διαπίστωση της εξέλιξης των έργων αλλά και την επικοινωνία με φορείς και πολίτες.

Επικεφαλής του κλιμακίου στο Δήμο Σοφάδων ήταν ο υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Χρίστος Δήμας, συνοδευόμενος από τον βουλευτή του νομού Κορινθίας κ. Κώστα  Κόλλια, τη βουλευτή Ν. Καρδίτσας κ. Ασημίνα Σκόνδρα, τον Αντιπρόεδρο της ΔΕΕΠ ΝΔ Καρδίτσας κ. Χρήστο Τσιγάρα, μελών της ΔΕΕΠ και της ΔΗΜΤΟ Σοφάδων.

Ύδρευση ανατολικής πλευράς νομού Καρδίτσας από τη λίμνη Σμοκόβου

Τα έργα κεφαλής και το Διυλιστήριο Πόσιμου Νερού από τη Λίμνη Σμοκόβου επισκέφτηκε αρχικά το κυβερνητικό κλιμάκιο, συνοδευόμενο από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό και το Δήμαρχο Σοφάδων κ. Θάνο Σκάρλο.

Ο κ. Δήμας δήλωσε εντυπωσιασμένος από μέγεθος του έργου και τον αριθμό ανθρώπων που θα καλύψει, ο προϋπολογισμός του οποίου είναι 42 εκατ. ευρώ.  Κατά την επίσκεψη και την ενημέρωση έγινε γνωστό πως εντός του καλοκαιριού θα ξεκινήσει η δοκιμαστική λειτουργία του έργου.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός τόνισε:

«Είναι ιδιαίτερη χαρά που ένα μεγάλο ανθρώπινο έργο ολοκληρώνεται και σύντομα θα ξεκινήσει η δοκιμαστική λειτουργία. Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού ένταξης 42 εκατ. ευρώ που θα υδρεύσει 42 τοπικές κοινότητες και σχεδόν 40.000 κατοίκους. Αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των ανθρώπων στο Δήμο Σοφάδων και όχι μόνο. Εχουμε άριστη συνεργασία με το Δήμαρχο Σοφάδων Θάνο Σκάρλο, όπου προχωρήσαμε σε ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον με capital controls και έλλειψη χρηματοδότησης, με συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών. Αντιμετωπίσαμε όλες τις δυσκολίες σε ένα έργο με δίκτυα ύδρευσης 190 χιλιομέτρων και περιμένουμε από τη ΔΕΗ τις τελευταίες δέκα ηλεκτροδοτήσεις για να ξεκινήσουν τα δοκιμαστικά.

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός κ. Δήμας υπόγραμμισε:

Να συγχαρώ την Περιφέρεια Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό και το Δήμαρχο Σοφάδων κ. Θάνο Σκάρλο.  Ένα τέτοιου μεγέθους έργο απαιτεί τη συνεργασία πάρα πολλών φορέων. Αναβαθμίζει ουσιαστικά την ποιότητα ζωής δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων και οικογενειών και δίνει πολύ μεγαλύτερη πνοή στην Περιφέρεια. Επιλύει με μόνιμο τρόπο τη διαχείριση των υδάτων που είναι εκ των κορυφαίων ζητημάτων που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας.

Ο Δήμαρχος Σοφάδων Θάνος Σκάρλος επισήμανε:

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλαν στην σύλληψη της ιδέας και την υλοποίηση του έργου. Σε ένα μήνα αρχίζουν τα δοκιμαστικά και χιλιάδες κόσμος θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα του. Είμαστε χαρούμενοι γιατί παραδίδουμε ένα έργο με πράσινο αποτύπωμα. Με τέτοια έργα ο τόπος μας έχει και παρόν και μέλλον.

Ο βουλευτής Κορινθίας Κώστας Κόλλιας τόνισε:

Είμαστε εδώ κατ΄εντολήν του πρωθυπουργού, βλέποντας τα μεγάλα έργα που είναι σε εξέλιξη. Χρέος μας και καθήκον μας είναι να κάνουμε ότι περνάει απ το χέρι μας για να στηρίξουμε τις προσπάθειες του Δημάρχου και του Περιφερειάρχη ώστε να προσφέρουμε στον κόσμο όσα χρειάζεται για μια ποιοτική ζωή και να τον κρατήσουμε στον τόπο τους.

Σύσκεψη στο Δημαρχείο Σοφάδων

Το κυβερνητικό κλιμάκιο εν συνεχεία βρέθηκε στο Δημαρχείο Σοφάδων όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή του Δημάρχου κ. Θάνου Σκάρλου, του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη κ. Δημ. Αναγνωστόπουλου, της περιφερειακής συμβούλου κ. Λίας Ρογγανάκη, Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων εκπροσώπων του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα και του βουλευτή κ. Γ. Κωτσού.

Ο Δήμαρχος Σοφάδων  στάθηκε ιδιαίτερα στον πρωτογενή τομέα ζητώντας την ολοκλήρωση των κλειστών αρδευτικών δικτύων Σμοκόβου (μελέτη Λαζαρίδη), την επιπλέον αύξηση στην επιδότηση του αγροτικού ρεύματος, αλλά και τη γενναία χρηματοδότηση αποστραγγιστικών παρεμβάσεων και έργων αγροτικής οδοποιίας.

Παράλληλα μίλησε για επιτακτικά έργα που αφορούν την αντιπλημμυρική  θωράκιση  της περιοχής αλλά και την ουσιαστική αύξηση της χρηματοδότησης για αντιπυρική προστασία, με προτεραιότητα στην πρόληψη.

Στα αιτήματα που έθεσε ήταν η χρηματοδότηση της κατασκευής του Περιφερειακού Σοφάδων (παράκαμψη Σοφάδων) αφού η μελέτη πλέον ολοκληρώνεται.

Ο ίδιος ζήτησε τη θέσπιση Χρηματοδοτικού εργαλείου για τους ΟΤΑ  για  εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών Συστημάτων  για Αυτοπαραγωγή με Συμψηφισμό Ενέργειας (NetMetering) καθώς και την πρόβλεψη προσκλήσεων με διασφαλισμένους πόρους για τον ιαματικό τουρισμό

Παράλληλα υποστήριξε πως χρειάζονται ουσιαστικές πρωτοβουλίες από πλευράς πολιτείας  για την αντιμετώπιση του ζητήματος των Ρομά ενώ αναφέρθηκε και στην ανάγκη μεταστέγασης των υπηρεσιών του Κέντρου Υγείας Σοφάδων

Ο υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας αφού άκουσε με προσοχή τα αιτήματα του Δήμου συνεχάρη το Δήμαρχο για το έργο του και υποσχέθηκε πως στο μέτρο του εφικτού θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια συμβάλλοντας έμπρακτα για την υλοποίηση έργων και δράσεων που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Να σημειωθεί ότι μετά την επίσκεψη η πρόεδρος της ΔΗΚΟΙΕΔΣ κ. Θώμη Καφάση πρόσφερε στον Υφυπουργό ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα.

Επισκέψεις σε επιχειρήσεις

Ακολούθως το κυβερνητικό κλιμάκιο επισκέφθηκε επιχειρήσεις που εδρεύουν στο Δήμο Σοφάδων.

Αρχικά έγινε επίσκεψη στη «ΒHP Βιομηχανία Παραγωγής Οργανοχουμικών Προϊόντων»  στην περιοχή της Αμπέλου, με τον Υφυπουργό κ. Δήμα να δηλώνει εντυπωσιασμένος από την εταιρεία και το σημαντικό ρόλο της  στην ανάπτυξη, παραγωγή, συσκευασία και τυποποίηση λιπασμάτων. Το κλιμάκιο ξενάγησε στους χώρους του εργοστασίου ο ιδιοκτήτης κ. Σταύρος Τσολάκος  υπογραμμίζοντας ότι δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στα υψηλά ποιοτικά επίπεδα και στην καλύτερη αξιοποίηση των δεσμευμένων στοιχείων του εδάφους.

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην εταιρεία APITEC-ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.Β.Ε. που δραστηριοποιείται  στην κατασκευή Μηχανημάτων Μελισσοκομίας και Μηχανημάτων Συσκευασίας στην περιοχή των Σοφάδων. Το κυβερνητικό κλιμάκιο ξεναγήθηκε στο υπερσύγχρονο εργοστάσιο 3000 τ.μ. και ενημερώθηκε για τα προϊόντα, που μάλιστα εξάγονται σε όλες τις χώρες της Μεσογείου, από τους ιδιοκτήτες Δημήτριο και Μιλτιάδη Ευαγγελόπουλο. Ο κ. Δήμας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον  καθώς η εταιρεία αναπτύσσει καινοτόμα και ανταγωνιστικά προϊόντα σεβόμενα απόλυτα το περιβάλλον.




Total
0
Shares
Previous Article
Ελεγκτικό Συνέδριο: Τελικά υπάρχουν σοβαρά θεσμικά αντίβαρα!!! - Όταν η ΤΑ μεταλλάσσεται σε ...κομματικό βραχίονα και σε διοίκηση εκ των άνω: η Αποκέντρωση τετέλεσται! - Δημήτρης Παπακώστας

Τα ...αλληλοσυγχαρητήρια Υπουργών και Περιφερειαρχών ΔΕΝ εξευμενίζουν θυμό κόσμου ..ΔΕΝ σβήνουν αδικίες

Next Article
Αποτελέσματα rapid tests στη Θεσσαλία

Αποτελέσματα rapid tests στη Θεσσαλία: Παρασκευή 8/7/2022