Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Επίσκεψη Κ.Σ. Καρδίτσας στο Δήμαρχο Μουζακίου κ. Στάθη

Επίσκεψη Κ.Σ. Καρδίτσας στο Δήμαρχο Μουζακίου κ. Στάθη

 

Το Προεδρείο του Κυνηγετικού Συλλόγου Καρδίτσας επισκέφτηκε τον Δήμαρχο Μουζακίου κ. Θεοφάνη Στάθη στο γραφείο του την Τετάρτη 15 /1/ 2020 παρουσία του μέλους της Ε.Ε. του Συλλόγου και Δημοτικού Συμβούλου Μουζακίου κ. Γιώργου Φούντα.

Στη συνάντηση ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Δημήτριος Παπούλιας ενημέρωσε το Δήμαρχο για τις δράσεις του Συλλόγου σε θέματα Πολιτικής Προστασίας καθώς ο Σύλλογος της Καρδίτσας είναι πιστοποιημένη εθελοντική οργάνωση και με τα οχήματα και το εξειδικευμένο του προσωπικό συμμετέχει ενεργά χειμώνα καλοκαίρι σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών σε ολόκληρη την έκταση της περιφερειακής ενότητας Καρδίτσας. Συζητήθηκε επίσης εκτενώς το θέμα των αδέσποτων σκύλων και έγιναν προτάσεις για την διευθέτηση του προβλήματος, καθώς οι κυνηγοί έχοντες οι ίδιοι κυνηγετικά σκυλιά έχουν θέσεις και άποψη για το ζήτημα.

Στη συνάντηση έγινε επίσης αναφορά στους συνεχώς αυξανόμενους πληθυσμούς των μεγάλων θηλαστικών, λύκου και αρκούδας και των ζημιών που επιφέρουν στο κτηνοτροφικό κεφάλαιο της περιοχής του Δήμου Μουζακίου. Συζητήθηκε ακόμα το θέμα του υπερπληθυσμού του αγριόχοιρου και των υβριδίων του σε συνάρτηση με την εξάπλωση της αφρικανικής πανώλης και τα σχετικά διαχειριστικά μέτρα. Οι εκπρόσωποι του Κυνηγετικού Συλλόγου Καρδίτσας έθεσαν το ζήτημα της τοποθέτησης κατάλληλης σήμανσης σε συγκεκριμένα σημεία του οδικού δικτύου για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων από τις διελεύσεις των μεγάλων θηλαστικών και επανέλαβαν την πάγια πρότασή τους να αποζημιώνονται οι αγρότες παραγωγοί από τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές στις καλλιέργειές τους και οι κτηνοτρόφοι να καταγράφουν και να δηλώνουν τις απώλειες στο ζωικό κεφάλαιο για να στοιχειοθετηθεί η αύξηση  του πληθυσμού των μεγάλων αρπακτικών θηλαστικών.

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Θεοφάνης Στάθης εξήρε το έργο και τις δράσεις του Συλλόγου και δεσμεύθηκε να θέσει το θέμα των αποζημιώσεων υπ’ όψη της νέας διοίκησης του ΕΛΓΑ.




Total
0
Shares
Previous Article
Έκοψε την πίτα του ο Πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Κουμπουριανιτών Αργιθέας

Έκοψε την πίτα του ο Πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Κουμπουριανιτών Αργιθέας

Next Article
Κοπή πίτας και... δημιουργία ταινίας στην Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων

Κοπή πίτας και... δημιουργία ταινίας στην Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων